pentax k-x head- ja halvad küljed?

Pentaxi tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Tsurgum

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas Tsurgum »

ühe laadimisega ca 900 võtet
kusjuures akusid on laetud selle aja (ca 2,5 aastat) jooksul 3x

mees, ära aja möga. Vana pentax sõi akusi nii et jube. 900 v nägin und ainult. Ja minu K-x pildistab kõige kauem nende kallite AA 1,5V patareipulkadega, akud on 1,2V ja 200-300 plõksu tühjad. Olid ka eneloobid ja puha.
ex-ex-enn

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas ex-ex-enn »

osta omale normaalne laadija.

patareid (need uued suure mahtuvusega panasonicud) venitasid ca 500 võtet, eneloobid ca 900.
tõsi, kerel polnud pildistabilisaatorit ja seetõttu oli tarbimine veidi väiksem, aga mingi 700-800 peaks ka uuemate keredega kätte saama.
ja 2,5 aastat on see aeg, kus kaamera on riiulis seisnud ning vähem vatti saanud. ära aja kahte juttu segamini, 900 võtet oli aktiivse kasutamise aja kohta.
kuits
Postitusi: 18
Liitunud: 11 Aug 2010 23:04

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas kuits »

Siis peab posu akusid ette ära laadima tundub, kui on minek kuskile pikemale tripile ;)
ex-ex-enn

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas ex-ex-enn »

800-900 võtet on üsna suur kogus. sellise või suurema saamine päevaga on reaalne pulma või mõne festivali kajastamisel tööna. tavakodanik ei pildista niipalju korraga.

aga tripil on sul alati võimalus hoida pakki aa patareisid taskus.
kuits
Postitusi: 18
Liitunud: 11 Aug 2010 23:04

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas kuits »

Proovisin täna välja lunastada aparaati, aga ei ole see asi nii lihtne, kuna tahan pool summast jätta järelmaksu peale, siis tänu sellele jooksutati mind päris kõvasti. Homme uuele katsele ;) äkki saan juba kätte. Tahtmine on juba väga suur :)
ex-ex-enn

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas ex-ex-enn »

kui ostad mälukaarte, võta 2 keskmise suurusega 1 suure asemel, maandab turvariske ja annab võimaluse pildistamise ajal ühhte neist tühjaks laadida. brändidest julen ma sandiski või (odava alternatiivina) apaceri soovitada, nendega pole eriti jamasid.
akusid võta samuti 2 komplekti, vahepeal olid panasonic infiniumid koos normaalse laadijaga päris hea hinnaga, ehk on nüüdki.
kuits
Postitusi: 18
Liitunud: 11 Aug 2010 23:04

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas kuits »

Suur tänu selle väärt info eest. Ilma selle foorumita oleks ma ikka palju rumalam ;) Pean vist kõik lausa paberile kirja panema, muidu kaob ära peast suures ostutuhinas ;)
ex-ex-enn

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas ex-ex-enn »

tegel't on eestis mitu suuremat fotofoorumit kui see, eestifoto.ee, fotokala.ee ja looduspilt.ee kõigepealt.
abi saab neist kõigist.
Kasutaja avatar
kerttamm
Postitusi: 32
Liitunud: 19 Aug 2010 20:53

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas kerttamm »

Ma hankisin ka omale K-X tüüpi kere + kit objektiivi. Neile, kes kaaluvad loeks siis üles asjad, mis meeldivad ja võibolla kui meelde tuleb ka asju, mis ei meeldi. Natuke muud värske peegelkaamera muljet ka, et teaks mis ei pruugi parim plaan olla.

Esiteks põhjused, mille pärast üldse siis just see kere ja mitte mõni muu. Minujaoks oli 2 peamist põhjust, miks võtta just K-X.
1) AA tüüpi akud
2) Kere sisene stabilisaator
Esimene sellepärast, et minu senine elukogemus on näidanud, et kui asju hästi hoida, siis lähevad akud enne juustuks, kui asi otsad annab. Ja neid iga tootja omamarki liitiume on 3-4 aastat hiljem juba suhteliselt prono kuskilt leida. Isegi kui leiad siis kipub hind olema selline, et paneb mõtlema uue asja ostmisele. Teine sellepärast, et vanast zeniidist on jäänud 2 objektiivi, mida oleks ka soovinud proovida. Selles osas kere sisene stabilisaator siiski abiks.

Ega ei saa salata, et eks hind oli ka piisavalt soodne. Mitte just kõige odavam, mis saada on turul aga siiski sellises alas kus fotoka ostmine hinge liiga pikalt kinni ei löö. Ostetud sai ta pixmania nimelisest veebipoest, kuna sealt tuli kaasa algeline kandekott ja 4 gigane mälukaart ka 400 krooni odavamlt, kui photopoindist ostes oleks saanud kere ja kit objektiivi. Kaup tuli umbes nädala läbi saksamaa ja poola. Meeldiva üllatusena oli komplektis ka pakk eneloope (head marki AA akud), mida kaupa ostes lubatud ei olnud aga halva üllatusena oli manuaal prantsuse keeles. Viimane siiski pole suur häda, kuna weebist saab inglise keelse pdf kujul alla laadida ning keel on suus niiet ehk isegi selgem on asja lugeda samas keeles nagu menüüd on.

Muude omaduste osas ei oska väga arvata, kuna pole erilist võrdlusmomenti. Üldiselt siiski rahul. Kirjade järgi jookseb tundlikkus päris kõrgele, kui erladi lubada, siis kuni ISO 12800, aga üldiselt piksleid piiludes hakkab juba 3200 pealt ülesse müra paistma, 1600 peal veel suht norm, niiet ei kurda selles osas. Menüüdest saab seda ka lubada, et kaameras sees objektiivi ebatäpsusi automaatselt tasakaalustab (foorumites kirjeldatud lillasid ääri ja punnis sirgjooni).

Puuduste poole pealt. See kere on natuke pisikese võitu. Noh suurem loomulikult kui kompaktkaamera aga mul on suured käed. Kit objektiiv 18-55 võiks natuke kaugemale ulatuda. Kompaktkaamera pealt tulles saab zoom ikka kole kiiresti otsa.

Muud juttu ka. Sai ebayst tellitud alustuseks kohe mingi vahetykk, millega saab M42 keermega vene rauda ette kruttida. Maksis 90 eeku eesti rahas ja tuli hong kongist natuke üle nädala. Selline tükk mis käib päris kere sisse niiet saab ka lõpmatusse fokuseerida. Poes tahetakse samasuguse metallitüki eest saada 990 mida küll ei ole mõtet välja käia. Rauatükk töötab täitsa ok, aga seda eest ära võtta on natuke ebamugav, natuke aega pusimist kaasatulnud võtmega, mis peab miskise klabrikese kokku vajutama ja siis saab selle tagasi välja keerata. Vene objektiivid täitsa töötavad, aga pildid jäävad nii umbes paar tundlikkuse astet liiga tumedad pidevalt. Selle vastu aitab muidugi see kui RAW formaadis pildistada, siis pärast programm oskab üsna pädevalt automaatselt asjadele õige heleduse panna, aga siis ei tööta jälle see automaatika mille jaoks jpg, vaja on (müra summutamine, objektiive korrigeerivad settingud jne), tuleb paistab et täpselt nii nagu sensor annab. Esialgu läks rauatükk riiulisse ootama seda aega, kui tekib tunne, et täitsa manuaalselt asjade tegemine on tore, sest vene objektiividega automaatika töötab ainult niipalju et asi oskab automaatselt säriaega panna selle järgi kuidas valgust objektiivist läbi pääseb. Lühema objektiiviga (Helios-44M) annab julgustava piiksu kui asja fookusesse saad, pikemaga (Jupiter-37A) tuleb täitsa tunde järgi kruttida. Kuskil õues ei tundu eriti hea plaan vaheldumisi pentaxi enda bajonettliidesega ja M42 keermega objektiive kordamööda kasutada, sest selle rauatüki eemaldamine on suht tüütu.

Tegelikult on sellise vene täisrauast objektiiviga seda päris mõnus käes hoida. Selles osas, et kere ise on umbes sama kaalu ja on selline konkreetne kompaktne tükk. Lihtsalt käsitsi peab fokuseerima ja ava seadma. Ilmselt kui ära harjuda võiks täitsa ok olla. Vene objektiividega tulid väga head teravad pildid, kui asi fookusesse korralikult saada.

Kuna kit objektiiv tundus liiga lühike, siis krabasin jälle ebaist pentaxi 28-90 mm pikkuse objektiivi ka. See on ... natuke kipakas. Noh pikkust on tal rohkem, kõik töötab ok, lihtsalt alumises otsas ei lähe nii laiaks kui kit objektiiv aga pilt tundub ka kuidagi pehmem. Mine sa võta siis kinni on see minu viga või objektiivi häda. Vähemalt oli see suhteliselt odav ja kerge (~200g), umbes 600 krooni koos transpordiga samas kui poes müüakse selliseid 2500 krooni eest. Ilmselt hea, et poest ei ostnud. Järgmine kord targem ja jätan meelde, et kui reviewides kurdetakse, et asi on "pehme" pildiga, siis ei pruugi see olla fikseeritud pikkusega objektiividega harjunud elukutseliste fotograafide fantaasia vaid jutul võib iva sees olla.
ex-ex-enn

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas ex-ex-enn »

kaamera saab seadistada/kasutada ka nii, et mõõdaks raudobjektiividega täpselt.

see info, mis sul 4x alasäris kaduma läheb, on kadunud.
Kasutaja avatar
kerttamm
Postitusi: 32
Liitunud: 19 Aug 2010 20:53

Re: pentax k-x head- ja halvad küljed?

Postitus Postitas kerttamm »

ex-ex-enn kirjutas:kaamera saab seadistada/kasutada ka nii, et mõõdaks raudobjektiividega täpselt.

see info, mis sul 4x alasäris kaduma läheb, on kadunud.
Hea teada. Järelikult peab hoolsamat manuaali lugema. Pärast RAW asju heledamaks tehes on pildid suht normaalseks läinud, niiet suuremal osal juhtudel ehk päris nii palju seda alasäri ei ole ka, kuigi mõnes tumedamas osas on jah suht koledaks muutnud osadel piltidel. Järelikult siis seal on olnud 4x alasäri või rohkem.
Vasta