Pildid udused

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Küsija

Pildid udused

Postitus Postitas Küsija »

Mul on küsimus või dilemma õigemini. Teen pilte. Valges, ISO 100, säri 1/100 või lühem. Pilt ikka natuke udune. Ja mu käed ei värise enda arust eriti tugevalt. Enamus pilte jäävad ruuduliseks. 250% suurenduse peal on igal juhul juba ruuduline. vaatan fotograafide pilte, selged, ilusad ka suurema suurenduse peal. Ja nad ei pildista statiivilt. Ma ei oska enam, nõutuks teeb. MIs asja ma valesti teen...?
Niko

Re: Pildid udused

Postitus Postitas Niko »

no võiks algatuseks mainida ka, mis kaamera ja objektiiv sul on?
Küsija

Re: Pildid udused

Postitus Postitas Küsija »

Jah, ei teeks paha... :)
Nikon D7000 ja Sigma 17-70 f2,8-4
Huvituja
Postitusi: 222
Liitunud: 16 Veebr 2011 21:42

Re: Pildid udused

Postitus Postitas Huvituja »

Pane iso automaadi peale, ja piiriks pane ISO 800 väga head pildid tulevad.
Ei kujutagi ette mis seades sul on?
Sätesta kaamera manuali uurides. selline vaheleht ISO tundlikus seaded. Mul on soomekeeles siis peaks olema ISO Herkkysasetukset.pane automaadi peale on, ja suurim tundlikus järgmine valik antud vahelehel määra pane . see on päevavalges hea. Proovi lihtsalt.
See kaamera pildistab 1600 ga ka hästi 3200 juba enma ei ole nii hea
Huvituja
Postitusi: 222
Liitunud: 16 Veebr 2011 21:42

Re: Pildid udused

Postitus Postitas Huvituja »

Vabandan vigade pärast. mõte selge pane piir 800 peale.
Küsija

Re: Pildid udused

Postitus Postitas Küsija »

loogiliselt võttes, kuidas saab iso kõrgemaks sättimine parema tulemuse anda...? jah, müra ei tule nii kiirelt sisse, kui mõnel teisel aparaadil, 1600 hämaras pildistades siiski on juba mulle ebasobivalt mürane. ma ei tahaks uskuda, et selles on asi.
Luik
Postitusi: 306
Liitunud: 14 Aug 2009 11:31

Re: Pildid udused

Postitus Postitas Luik »

Kas kogu pilt on udune? Võibolla fokusserib valesti. Aparaat ei pruugi selle Sigmaga koostööd saavutada. Ruudulisuse põhjuseks võib olla pildi väike resolutsioon.
Küsija

Re: Pildid udused

Postitus Postitas Küsija »

natuke ta fokusseerib valesti küll, aga see on aparaadi viga, olen seda varemgi lugenud. eriti tuleb see välja väga suurte avade juures. see udusus on midagi muud. ja resolutsioon on mul maksimumi peale pandud.
Niko

Re: Pildid udused

Postitus Postitas Niko »

raske öelda, kuidas ta selle sigmaga kokku töötab. aga proovi menüüst micro-ajustmenti teha. Sealt saab +/- 20 ühikut fookust nihutada. Võid veel panna kaamera statiivile ja Liveviews fokuseeida. Saad veel zoomida objekti lähemale ja visuaalselt hinnata teravust. Ma teen makrot niimoodi. Mul töötab küll D7000 perfekselt olemasolevate objektiiviga. Sigmat mul kotis küll ühtegi pole.
Kasutaja avatar
monty11
Postitusi: 326
Liitunud: 16 Apr 2008 11:14
Asukoht: Nõmme
Kontakt:

Re: Pildid udused

Postitus Postitas monty11 »

Mille pärast on sul pilti vaja üldse 250% pealt vaadata? Need "ruudud", mida seal näed on juba üksikud pikslid, sellest sa ei pääse. Ja mitte ükski teine D7000 kasutaja ei suuda kaamerast vähem "ruudulist" pilti (250% juures) välja võluda, selleks on sul lihtsalt rohkem megapiksleid vaja. Pea silmas ka seda, et mistahes kaldega sirgete joonte puhul on need pikslid palju paremini näha.

Valestifokuseerimine ei pruugi sul olla aparaadi viga, vaid ka objektiivi oma. Samas kui microadjust sind aitab, siis pole selle pärast vaja rohkem muretseda. Testimiseks võid kasutada sellel lehel olevat testimislehte ja juhiseid. Kui micro adjust sind ei aita, ehk siis ette-taha teravustamine on suurem, kui kaamerast timmida saab, siis tuleks lasta kaamera KOOS OBJEKTIIVGA (tegelt koos kõigi objektiividega, mis sul on) ära kalibreerida.

Riputa mõni otse kaamerast (võid konvertida kompressioonita jottpeegiks) täissuuruses pilt kusagile üles. Ehk saab ka sealt midagi tarka välja lugeda.
Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
DaStoned
Postitusi: 85
Liitunud: 09 Juun 2010 12:47
Asukoht: Tallinn

Re: Pildid udused

Postitus Postitas DaStoned »

Küsija kirjutas:Mul on küsimus või dilemma õigemini. Teen pilte. Valges, ISO 100, säri 1/100 või lühem. Pilt ikka natuke udune. Ja mu käed ei värise enda arust eriti tugevalt. Enamus pilte jäävad ruuduliseks. 250% suurenduse peal on igal juhul juba ruuduline. vaatan fotograafide pilte, selged, ilusad ka suurema suurenduse peal. Ja nad ei pildista statiivilt. Ma ei oska enam, nõutuks teeb. MIs asja ma valesti teen...?
Kui sa võrdled enda pilte mõne netist leitud fotograafi töödga, siis viimane on ju oma pildi enne üles riputamist väiksemaks skaleeritud. Väiksemalt pildilt pole teravusprobleeme lihtsalt näha.

Oma pilte pole mõtet 250% juures vaadata, isegi 100% juures on nad alati udused. Ken Rockwell on selle kohta ühe veidi segase jutukese kirjutanud:
http://www.kenrockwell.com/tech/bayer.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
äpu

Re: Pildid udused

Postitus Postitas äpu »

Ei hakka uut teemat tegema aga kas tõesti on nikon D7000 kuni 800 ISO ni pilt korralik (müravaba)?
Niko

Re: Pildid udused

Postitus Postitas Niko »

on, on äpu..... ja ka 1600 ja 3200 on väga kenad ja märkamatu müraga, kui õieti säristad.
äpu

Re: Pildid udused

Postitus Postitas äpu »

Tänud.
3200 on siis viimane piir. ootan kuni 12800 jõuavad.
Vasta