ei taha lähedalt pildistada

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
helen

ei taha lähedalt pildistada

Postitus Postitas helen »

Tere! Mul on selline küsimus seoses pildistamisega, et kui ma tahan mingis asjast üsna lähedalt pilti teha, siis kaamera küll fokusseerib kenasti,kuid kui katikut vajutan, ta pilti ei tee. Pean pildistatavast asjast veidi kaugemale minema ja siis on kaamera valmis pilti tegema. Kaameraks on Nikon D3100 ja objektiiv Nikkor AF-S 35mm F1.8. Ehk oskate öelda, miks ta nii lähedalt pilti ei taha teha, on see ainult minu kaamera viga või see peabki nii olema?
Külaline

Re: ei taha lähedalt pildistada

Postitus Postitas Külaline »

Jumal tänatud, et ükski kaamera sinu mõtteid lugeda ei oska, siiamaani pead ikka sina oma aparaadi tehniliste võimalustega kohanema.
helen

Re: ei taha lähedalt pildistada

Postitus Postitas helen »

No aitähh ilusa vastuse eest.
indrme
Postitusi: 186
Liitunud: 03 Juun 2010 22:29
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: ei taha lähedalt pildistada

Postitus Postitas indrme »

Liiga lähedalt ei saagi selle objektiiviga teravustada, lähim teravustamine on 30cm (need andmed on kirjas nt http://www.fotoluks.ee/?op=body&id=795&cid=3571&cgid= ). Objektiivi esiotsast teeb see umbes 25 cm. Lähemal siis ei saagi teravustada. Kas pildiotsijas all vasakul fookusnäidik ikka põleb teravustamise lõpuks?

Lähipildistamisel soovitaks valida makrorežiimi (lille ikoon programmirattal), siis on keskmine fookuspunkt aktiivne, pildistatav objekt peab teravustamise ajal olema muidugi samuti keskel. Pärast teravustamise lukustumist võib pildi uuesti kadreerida.

Automaatteravustamise režiimides AF-A ja AF-S saab pildistada ainult fookusnäidiku kuvamise korral. AF-C režiimis (spordirežiimi korral on see kaamera poolt valitud) saab ka ilma selleta pilti teha (aga siis ei tarvitse pilt ikkagi terav tulla).
Vasta