Objektiivide pingerida

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Külaline

Re: Objektiivide pingerida

Postitus Postitas Külaline »

Praktilises kasutuses pole võimalik üksühest pingerida teha, sest hindamiskriteeriumeid on rohkem kui dxo-l ja enamus on neist subjektiivsed. Näiteks see, et Nikon peaks hea sensori eest punktid hoopis Sony-le andma. Ja minu eelistus ongi Sony, selle võtamegi. Jätan südamerahuga niggonistid oma saba kergitama. Ju see usk oma jumalasse ikka nii kõva ei ole, et pidevalt ususõda provotseeritakse.
Külaline

Re: Objektiivide pingerida

Postitus Postitas Külaline »

No seda saab igaüks lõnga pidi edasi tagasi kerides kindlaks teha, kes siin upitab ja teisi maha teeb. Ju mõnel on ikka hirmus alaväärsuskompleks, et N nii hirmsasti laimata ja maha teha vaja.
Jonx
Postitusi: 35
Liitunud: 19 Okt 2011 21:48

Re: Objektiivide pingerida

Postitus Postitas Jonx »

Päris tuline vaidlus mõtetu teema üle, sest alati jääb teema kellele ema ning kellele tütar. Anname andeks Nikoni meestele, et nad üritavad kaitsta oma positsioone ja anname andeks Canoni meestele, et samuti üritavad olla oma positsioonil edasi. Faktid jäävad faktidesk, et ühel juhul on Canon parem ja teisel juhul on Nikon parem. Sony mängu toomine on alla poole vööd löök, sest tegemist ongi firmaga mis on oma algusaegadest peale tegelenud elektroonika tootmisega, siiski teema räägib klaasist. Mitut Sony enda objektiivi te naljamehed näinud olete? Ma ei kinnita absoluutselt fakti aga Sony kasutab eranditult Carl Zeissi - mis pole ka sitt valik.
Seega otsige heaga välja rohkem tabeleid ja võrdlusmomente mitte ärge mölisege kellele tütar või ema - no ja mõned võivad ka reede puhul omale litsi tellida kui ei lähe ema ega tütar käiku.

Kui eelnev ei meeldinud siis täpsustan: ei soovinud kedagi isiklikult solvata ega maha teha. Aga kui teema jätkub teemadel kellele ema, lits või tütar siis leidke endale uus alamteema: Nikon VS Canon või Canon VS Nikon - mõni mode Photopointist aitab kindlasti sellise teema siia foorumisse luua.
kylaline 2

Re: Objektiivide pingerida

Postitus Postitas kylaline 2 »

Kasutan ise mõlemat nii canonit kui nikonit. Mõlemad täiskaadriga. Võin öelda et kaldun eelistama Canonit. See Nikoni parem sensor on üsna müüt. Praktikas on Canon etem.
Kasutaja avatar
silver
Postitusi: 502
Liitunud: 22 Okt 2008 15:18
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Objektiivide pingerida

Postitus Postitas silver »

Tead need numbrid ja staatilised testid on nagu on. Kuu eest olin kahevahel - kas D800 või Mark III. Istusin idee otsas, kaalusin kõike. Jumaldan Nikonit kuna režiimiratas puudub ning hullult meeldib ratas kus saad muuta drive mode. Loomulikult hoiab eemal kõik pseudofotograafid minu kaamerast, kuna roheline režiim puudub. Reaalses elus ei meeldi aga see, et kasutaja määratud režiimi aktiveerimiseks tuleb menüüsse ronida ning ka siis kõiki parameetreid üles ei loe. Samas N ees saad kasutada kõiki N objektiive, mis F bajonetiga (toodetud alates '60-datest). Lisaks on N häda see, et pidevalt tuleb WB suunata +1 - +2 astet punase suunas (pildid rohelised).
C miinus - neetud roheline režiim. Tagumine ratas ei ole nagu N ja P kasutavad. Eelis - C1 - C3 režiimid laevad kõik parameetrid. Kohe kõik. Mis kaardile foto salvestada, kuidas teravustada, valgust mõõta jms. Mul on eraldi salvestatud tootepiltide tegemiseks režiim, püsivalgusti all tegemiseks. Ning need ei mõjuta muid režiime - AV peale tagasi keeramine võtab tolle režiimi viimased parameetrid. Aga Mk III ei oksa JPEG korralikult pakkida (ning sealt ka kehv skoor teatud testides). Samas reaalses elus, teravustamine on kuradima hea (ikka väga hea), hämaras tuleb kenasti toime ning RAW tulistamisel saad ka ISO25600 juures mõistliku foto kätte. Ning värvid tulevad kohe normaalsed.

Ehk et, need staatilised testid ja numbrid ei loe essugi. Mina, kes ma olen igipõline C põlgaja võtsin just sellepärast tolle kaamera, kuna reaalses elus on see hea.

Niisiis, kes eelnevat teksti ei viitsinud lugeda: numbrid ei tähenda muhvigi. Kui sa just pikslipiiluja ei ole, kes 90% enda ajast fotosid PS'is näpib, siis vaata parem selle järgi, mis parema bokeh'i annab või vähem CA sisse toob. Njah, natuke MTF tabelit võiks arvestada, kuid see selleks.

Ning Sony - oeh, keeruline kasutada (vaata OM-D E-M1 kasutamist - see nõuab ka teadjal ennem manuaali lugemist :D)
photopoint.ee - tööpäeviti kirjutan seal tooteandmeid
blog.photopoint.ee - õhtuti ja nädalavahetuseti toodan kvaliteetkirjandust!
digitest.ee - kui aega üle jääb, siis vaatame ka tooteid lähemalt üle!
Läku
Postitusi: 382
Liitunud: 25 Juun 2012 17:25

Re: Objektiivide pingerida

Postitus Postitas Läku »

Buduaar - naisteka foorumis:

Fotograafia, vajan abi :)

Mure selline et mul on nikoni peegelkaamera, millel läks objektiiv katki ja nüüd tahan uut objektiivi osta aga olen täielik võhik. Kes vähegi teemaga kursis on võiks mind natuke aidata. Nimelt olen vaanud objektiive 18-55 mm 55-200 mm ja Tamron 70-300 mm. Mis nende vahe on ja millega oleks kõige parem pildistada ja millega tuleksid kõige ilusamad pildid.. Tahan osta head objektiivi aga kuna hinnad on suht krõbedad siis ei taha valet valikut ka teha
Vasta