nikon d60 menüü manuaalreziimis

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
liinali

nikon d60 menüü manuaalreziimis

Postitus Postitas liinali »

tean, et nikoni menüü on keerulisem, kui canoni oma, aga kohati tundub lausa tüütu. äkki olen mina loll, aga igaks juhuks ikka küsin. teen manuaalreziimis pilte. kui tahan muuta säriaega või ava suurust, siis pean tegema liiga palju liigutusi selleks, et jõuda menüüsse seda muutma. selle ajaga jõuab isegi komberdav vanamutt ära minna, kui nüüd liialdada. toon näite, mida pean silmas. teen inimesest pildi, vaatan, et peaks säriaega pikendama. selleks pean ma kas ootama, et liveview kaob eest ja tuleb must pilt, see võtab aega mitu sekundit. kui oodata ei viitsi, siis pean vajutama vasakul ülemist noolenuppu, et tuleks kohe ette must pilt. siis pean vajutama vasakul alumist info nuppu, et tuleks ette kiirmenüü. siis saan muuta ava ja säri. oh jama, kui peaksin veel tahtma iso või flash-kompensatsioon reziimi kasutada, siis pean suisa kaks korda vasakut alumist i nuppu vajutama. kui teha palju pilte ja tahta kontrollida vahepeal, kas midagi välja ka tuleb ja muuta parameetreid, siis tõesti on väga tüütu peale iga pildi tegemist kolm korda nuppu vajutada, enne kui saan seda muuta. kas ongi nii keeruline? või oeln ma loll. juhend nagu ei paku lühemat teed...
ex-ex-enn

Re: nikon d60 menüü manuaalreziimis

Postitus Postitas ex-ex-enn »

mida rohkem otsetee nuppe, seda kallim on kaamerat toota. d60 on väga odav kaamera.
pöidla all on sul ratas, kas sellepeale ei saa panna ava ja säri muutmist?
Kasutaja avatar
Leegimees
Postitusi: 94
Liitunud: 09 Mai 2009 12:11
Kontakt:

Re: nikon d60 menüü manuaalreziimis

Postitus Postitas Leegimees »

Manuaalreziimis M peaks parema käe pöidla all säri olema ja kui hoida all +/- nuppu siis on pöidla all ava. Kui aga kasutad liveview-d siis pole see enam peegelkaamera. Kui aga kasutad peegelkaamera pildiotsijat, ehk seda auku kust läbi pildi eelvaadet näha, siis ei ole sul vaja lcd-lt neid andmeid otsida, vaid nad on kõik pildiotsijas kuvatud samaaegselt kui pildistad.
Riputa ilusamad pildid siia http://WWW.JPG.EE
Hanked ja kodulehed http://WWW.JOINCOM.EE
uss333
Postitusi: 42
Liitunud: 14 Aug 2009 23:18

Re: nikon d60 menüü manuaalreziimis

Postitus Postitas uss333 »

sellel nikonil mu meelest liveviw-d ju polegi.
aa mu meelest on mõtekam loodust,inimesi ja muud säärast pildistada ikkagi A reshiimis......vastavalt oma nägemusele siis ava reguleerida,liikumisega pildis siis S reshiimis siis säri sättides ja kui tahad ikka väga täpistööd siis kasuta M reshiimi.......kõigil nel eelnevatel soovitustel saad ka säri lukustada.....ja kruttimine jah sealt ketta alt...kuid eks oma kaameraga kohanemine võtab ka aega.
liinali

Re: nikon d60 menüü manuaalreziimis

Postitus Postitas liinali »

liveviewd ei ole küll, aga peale pildi tegemist näitab paariks sekundiks tehtud pilti. senikaua, kuni see pilt ees on, ei saa ma midagi manuaalselt muuta. ma kasutangi manuaalset võttereziimi, aga küsimus selles ongi, et kui teen pildi ära, vaatan, et säri vaja muuta või ava vaja muuta, siis ma pean tegema nuppudega mitu liigutust, enne kui saan sinna menüüpunkti, kus saan kõike seda teavet muuta. Leegimehele aitäh vihje eest, kiiremini saab küll võtteteavet näha läbi pildiotsija vaadates, aga isegi sel puhul pean päästiku nuppu korraks vajutama, enne kui saan säri või ava ketrama hakata. aga kui tahta lisaks minna kiirmenüüsse, et nt iso muuta, siis pean ikkagi vist selle pika nuppuderea läbi tegema. juhendit lugesin, see ei teinud targemaks paraku. osaliselt sain küsimusele vastuse, ma tänan :)
ex-ex-enn

Re: nikon d60 menüü manuaalreziimis

Postitus Postitas ex-ex-enn »

eestikeelse juhendi lk. 44 väidab, et M režiimis käib säri ja ava muutmine rattakese keeramisel pöidlaga, pole seal mingit menüüdes käimist.
uss333
Postitusi: 42
Liitunud: 14 Aug 2009 23:18

Re: nikon d60 menüü manuaalreziimis

Postitus Postitas uss333 »

võta asja rahulikult...see mõni sekund siis ära ole...tegemist pole ju ajapeale jooksuga...senikaua kui sätid oma avasi-särisid saad pildi uuesti läbi mõelda....sa ju tükitööd ei tee:)see võtab ikka aega kui oma apastraadiga sõbraks saad....ja manuaal vajabki rohkem mässamist...arvesta sellega.
Vasta