D3000 keresisene stabilisaator

Nikoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
Kadri

D3000 keresisene stabilisaator

Postitus Postitas Kadri »

Plaanin osta Nikon D3000 endale ja olen päris palju foorumites selle kaamera kohta uurinud. Palju mainitakse, et sellel mudelil puudub keresisene stabilisaator, mistõttu soovitatakse osta hoopis Pentax k-x'i. Mind huvitaks, et mida see keresisene stabilisaatori puudumine endaga kaasa toob? Või mis tema point on?

Aitähh :)
Kasutaja avatar
anton
Postitusi: 498
Liitunud: 24 Nov 2008 18:28
Kontakt:

Re: D3000 keresisene stabilisaator

Postitus Postitas anton »

stabilisaator saab olla kas objektiivis vöi kaamera keres. mölemat korraga ei saa. märkimisväärset eelist efektiivsuse vallas kummalgil ei ole, küll aga tähendab keresisene stabilisaator seda, et pilt saab stabiliseeritud üksköik mis objektiiviga. kui sa ei kavatse tulevikus objektiiviparki laiendada eriti siis ei ole vahet, ostad VR objektiiviga kiti ja on sul stabikas olemas. kui aga tahad muid objesid juurde osta tulevikus, siis pead pärast jäligma mis objedel on stabikas ja millistel pole
popp on see, milleks sa muutud, kui sa ei tea, kes sa oled
Kasutaja avatar
Leegimees
Postitusi: 94
Liitunud: 09 Mai 2009 12:11
Kontakt:

Re: D3000 keresisene stabilisaator

Postitus Postitas Leegimees »

Stabilisaatori mõte on kompenseerida umbes 2 stoppi valgust. :?:
Lihtsamalt oleks see nii. Kui pildistad, siis selle klõpsu tegemiseks kulub mingi aeg, mil katik sensori eest ära on, näiteks 1/125 sekundit ja kui käest pildistad, siis võib juhtuda, et see aeg jääb liiga pikaks, et näiteks 200mm objektiiviga teravat pilti kätte saada. Käsi väriseb liiga palju ja kuna on olemas algajale soovitatav reegel, et 50mm objega on pikim säri käest 1/50s; 100mm objega 1/100s; 200mm = 1/200s jne. Ilma stabikata saaksid sa pildi terava 1/200s säriga, aga siis jääks pilt liiga tume, sest valgusolud on kehvad. Kui nüüd keerad säri 1/125s peale, siis on valgust piisavalt, aga pilt pole enam terav käe värina pärast. Nüüd tuleb sulle appi stabikas, mis sulle kaks stoppi kompenseerib, ehk siis saad 1/200 liigutada säri kaks astet pikemaks, mis ongi 1/125s. Pilt jääb piisavalt valge ja stabikas korjas käevärinad maha.

Algajale veel üks link. http://foorum.jpg.ee/viewtopic.php?id=34
Riputa ilusamad pildid siia http://WWW.JPG.EE
Hanked ja kodulehed http://WWW.JOINCOM.EE
Vasta