AA-patareidega digikas

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Sten2

AA-patareidega digikas

Postitus Postitas Sten2 »

Tere!

Mul on selline mure: soovin endale osta kompaktkaamerat hinnaga kuni 3000.- Kõige muu suhtes suudan leida endale sobiva isendi, kuid miks ei ole enam võimalik saada mingit valikut AA-tüüpi patareide/akude peal töötavat kaamerat? Ma ei taha mingit spetsiaalset akut, kuna matkan palju ja see on täielik nuhtlus, kui olulisel hetkel kuskil metsas aku tühi ja teha pole midagi.

Oskab keegi siit soovitada head digikat AA-patareipesaga? Oleksin väga tänulik!

Sten
Kasutaja avatar
anton
Postitusi: 498
Liitunud: 24 Nov 2008 18:28
Kontakt:

Re: AA-patareidega digikas

Postitus Postitas anton »

http://www.photopoint.ee/et/toode/16461 ... epix-s1800" onclick="window.open(this.href);return false;
on küll pisut kallim, aga viimasel ajal on üha enam kaameratootjaid AA akusid hülgama hakanud, jättes selle lahenduse alles vaid köige odavamates säästumudelites, nt
http://www.photopoint.ee/et/toode/16005 ... o-e90-must" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.photopoint.ee/et/toode/15925 ... 5-hobedane" onclick="window.open(this.href);return false;
popp on see, milleks sa muutud, kui sa ei tea, kes sa oled
sten2

Re: AA-patareidega digikas

Postitus Postitas sten2 »

Ma ei saa sellele põhimõttele pihta. Täielik nonsens.
Endale jäi silma CANON POWERSHOT SX120 IS
throt

Re: AA-patareidega digikas

Postitus Postitas throt »

Põhimõte iseenesest täiesti loogiline - kui laed liitiumaku täis, siis see kestab sul mitu kuud, kui teed vähe pilte või kui teed rohkem pilte, siis mitu kaarditäit. Omal on üks seebikas, mille akut laen loetud korrad aastas ja pole veel tekkinud probleemi, et aku oleks ootamatult tühjaks saanud. Võtad fotoka sahtlist ja lähed teed pildid ära ning viskad sahtlisse tagasi. Isegi peegel oma aastaid vana akuga peab pädevalt vastu - kui hakkab ütlema, et aku saab kohe-kohe tühjaks, saab veel sadakond pilti teha. Ehk siis jutu iva selles, et AA kasutamine on raiskamine. Enne pikemat fotoseanssi laed aku täis ja pole probleemi. Samuti müüakse ka neid tillusi lisaakusi, mis teevad elu veel muretumaks ja võid olla kindel, et piirama hakkavad admemahud mitte energiamaht.
Minumeelest oli AA akudega fotokas täielik piin - alati kui tahtsid midagi pildistada, olid akud tühjad, sest nendel komme iseenesest tühjeneda.
ex-ex-enn

Re: AA-patareidega digikas

Postitus Postitas ex-ex-enn »

uue tehnoloogia aa akud säilitavad oma laetuse vähemalt aasta.
mul on odava otsa kompaktkaamera mida ma alati kaasas kannan - ma küll ei mäleta millal ma viimati akusid laadisin, aga pakuks et sügisel. peegelkaamera tegi aa akudega 900 võtet ja see on ka täiesti ok tulemus, uus kaamera liitiumakuga teeb umbes samapalju.
sten2

Re: AA-patareidega digikas

Postitus Postitas sten2 »

mul tööl kasutuses 40 2200mAh akut ja need on täielikud tööloomad. Tühjaks ennast ei lae ja täiesti usaldusväärsed. See aeg on möödas, kui AA-akusid ei saanud usaldada ja nad ennast ootamatult tühjaks laevad. Lisaks on neil hind ikka väga soodne, kui võrrelda digika akuga, mis keskmiselt 800.- maksab. Olen kaalunud ka lisaaku ostmist akuga digikale, kuid just aku hind ei soosi seda otsust. Sama raha eest saan matkale viis paari AA-akusid kaasa võtta ja mitu 4gb kaarti täis pildistada.
Vasta