D90 liiga proff?

Nikoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
GerdaS

D90 liiga proff?

Postitus Postitas GerdaS »

Mis te arvate, kas D90 on suhteliselt algaja jaoks liialt kõrgetasemeline kaamera ja peaks esialgu vaatama veidi lihtsamat peegelkaamerat?
indrme
Postitusi: 186
Liitunud: 03 Juun 2010 22:29
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: D90 liiga proff?

Postitus Postitas indrme »

Ise alustasin D40-ga, kuid kiiresti hakkasin puudust tundma kaamera peal olevast infoekraanist (juhtpaneelist), mida D40-l polnud. Samuti oli D40-l ebamugav kõiksugu seadeid menüü kaudu muuta. Praegu kasutan D80 (D90 on tehniliselt samm edasi, kuigi akutald näiteks jääb samaks mis D80-l). Kõik see, mis D40-l vajaka jäi, on tal olemas: juhtpaneel (valgustusega), erinevate seadete muutmiseks on nupud kerel olemas (ei ole tarvis menüüsse sukelduda).
D40 analoogid on praegu D3000 ning D5000. Tehniliselt on nad küll palju täiuslikumad (väiksema müraga sensor näiteks).
Eelkõige peaks vist vaatama, milline kaamera paremini kätte istub. Esmamulje on samuti tähtis.
Teine asi on see, et D90 puhul võib mingi aja vältel tunduda, et kõik on väga keeruline - eriti, kui peegelkaameratega pole varem kokkupuudet olnud. Mõnel võib seetõttu üldse huvi kaduda. D3000 ja D5000 on selles suhtes lihtsamad.
Analoogia olgu järgmine. Tahab üks keskmine arvutikasutaja uut arvutit osta; ühes poes küsitakse tema käest iga komponendi kohta eraldi, millist ta soovib oma arvutikomplekti. Silme eest võtab kirjuks ning võib-olla too keskmine arvutikasutaja ei tahagi enam uut arvutit osta (kui see nii keeruline on). Teises poes küsitakse üldsõnaliselt, milleks ta arvutit kasutab ning soovitatakse valmiskomplekt. Keskmine arvutikasutaja võib sellise poega rahul olla.
Külaline

Re: D90 liiga proff?

Postitus Postitas Külaline »

Seega D3000 on isegi parem kui D40? Kuid kuidas on D40x-ga? Olen D40x ise käes hoidnud ja ka rahule jäänud. Ega hobikorras pidlistajale pole ju teab mis imeasja vaja. Kuid mille poolest siis D3000 parem on kui D40(x)?
indrme
Postitusi: 186
Liitunud: 03 Juun 2010 22:29
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: D90 liiga proff?

Postitus Postitas indrme »

Et D3000 on parem kui D40 või D40(x), võib arvata tuginedes eeldusele, et uuem tehnoloogia on parem kui vana. Too veendumus sarnaneb aga teise levinud veendumusega, et inimene saab seda, mille eest ta maksab (mida rohkem maksab, seda rohkem saab). Vaevalt keegi neid veendumusi tõestada suudab.

Aga tehnoloogia pole ju tegelikult veel kõik. Kui ka hind on oluline, siis kasutatud D40 või D60 võiks olla täitsa hea valik.

Uue kaamera ostjatele võib olla abiks selline lehekülg. http://bythom.com/upgradepath.htm
D40 ja D40x kasutajatele seal midagi eriti ei soovitatagi.
Vasta