Filtrid

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Retllif

Filtrid

Postitus Postitas Retllif »

Kas filtreid soetama hakates peaks otsustama ümarate (Hoya, B+W) või kandiliste (Lee, Cokin) kasuks?
Kasutaja avatar
Sten
Postitusi: 162
Liitunud: 16 Apr 2008 11:43

Re: Filtrid

Postitus Postitas Sten »

Oleneb, ümarfiltritel ei ole minu teada väga head üleminekud. Seega kui sa üritad maastikut erinevate üleminekutega võimsamaks pildistada vms, siis kindlasti ei saa üle ega ümber kiilfiltrite osas. Kui nüüd rääkida kaitsefiltritest, ühetonaalsetest värvifiltritest, tähtfiltritest ja polariseerivatest, siis oleks jällegi ümarfilter lahenduseks.
Ma võtaks pigem asja nii, kui teed aeglaselt loomingulist tööd siis parima kvaliteedi tagamiseks on sul parem erinevate kiilfiltritega igast huvitavat välja joonistada - nii stuudios kui ka väljas. Kui oled Action Reporteri laadne pildistaja siis võta loomulikult ümarfiltrid, mis on keeratud ikka vindiga objektiivi ette vältimaks igast prahti filtri ja o. esimese läädse vahele minemaks :mrgreen:
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Filtrid

Postitus Postitas Ardo-Jako »

Sekundeerin Stenile. Kandilised filtrid on kindlasti sellisel juhul head, kui on tegemist piltnikuga, kes nikerdab oma piltide kallal. Ja ma ei pea nikerdamise all silmas shoppamist. Kandilised pole muidugi ainult kiilfiltrid. Lee filtrite hulgas on ka täisfiltreid (ND kui ka värvilisi). Samas on seal triibuga filtreid, erineva jaotusega kiilfiltreid jaaniiedasi. Samuti on olemas nii ümmargused kui kandilised polariseerivad filtrid. Oluline ongi siinjuures kasutusala. Kui oled püstolreporter, siis kasutad ette keeratavaid filtreid. Kui oled inimene, kes enne päästikule vajutamist tahab igate pidi putitada, siis valid kandilised filtrid. Vahe on tegelikult ka hinnas. Kandilised filtrid on üldjuhul kallimad ja sinna lisandub veel ühekordne investeering filtrihoidjasse ja adapterrõngastesse.
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
Veljo
Postitusi: 2
Liitunud: 26 Mai 2008 21:27

Re: Filtrid

Postitus Postitas Veljo »

Filter tuleb muretseda ikka asja pärast, mitte soetamise enda pärast. Mul kukkus 300ne toru ots ees maha, filter oli ees. 700 kroonine filter kildudeks, aga 25 000 kroonine obje jäi terveks :)

Kiilfiltritega sebimine nõuab tõsist pühendumist. Kui sul on juba 3-4 erinevat filtrit, siis ühe õhtuga ühest motiivist enam eriti edasi ei jõua :)
Efka

Re: Filtrid

Postitus Postitas Efka »

Kas kaitseks osta UV või Protect filter? Või hoopis Skylight?
Külaline

Re: Filtrid

Postitus Postitas Külaline »

No skylight on nagu protector ja UV ühes ja veel veits juurde, kui tahad lihtsalt kaitset siis protector, UV kiirguse eemaldamiseks UV ja kui tahad kõike ja lisaks veel sinise kuma eemaldamist siis skyl.
Ahti

Re: Filtrid

Postitus Postitas Ahti »

Photopointi blogis on ka filtritest pisut kirjutatud.
Vasta