Pentax k-x

Pentaxi tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
Meelgo

Pentax k-x

Postitus Postitas Meelgo »

Leidsin photopointist sellise pakkumise: http://www.photopoint.ee/et/toode/15243 ... 200mm-must" onclick="window.open(this.href);return false;
Tahan peegekaamerat eelkõige inimeste ja sündmuste, veidi ka looduse pildistamiseks, kuid loodusfotograafiasse ma veel praegu ei küündi. Mind huvitakski, et kas need kaks objektiivi on ka hea head ja kas need mul üldse kasutamist leiaksid? Mind huvitab ka udune taust, selleks vajan suure avaga objektiivi, et antud komplektis seda pole. Seega, kas osta odavam KIT ja sinnna juurde sobiv objektiiv, või oleks kasulikum selline kahe objektiiviga komplekt osta?
Ja veel: millist objektiivi oleks Pentaxile vaja, kui on soov pidlistada inimesi? Otsisin küll, kuid ei leidnud sellise suure avaga objektiivi, mis jätaks tausta mõnusalt uduseks.
Ja mida on hea pildistada nende kahe objektiiviga, mis kohe kaasas on? Või on need sellised objed, mis sobivad kõige pildistamiseks e. siis ei sobi tegelikult millegi pildistamiseks?
Aitähh
Allar18

Re: Pentax k-x

Postitus Postitas Allar18 »

Saad ka selle 50-200 objektiiviga tausta uduseks. Ava võimalikult lahti, objektile võimalikult lähedale (1m) ja objektiiv 200mm peale.
Nende objektiividega saab edukalt ka loodust pildistada :)
Talpenn

Re: Pentax k-x

Postitus Postitas Talpenn »

"Ja veel: millist objektiivi oleks Pentaxile vaja, kui on soov pidlistada inimesi? Otsisin küll, kuid ei leidnud sellise suure avaga objektiivi, mis jätaks tausta mõnusalt uduseks."
No esimese hooga kargavad pähe kohe Pentaxi 50-135 F2,8; DA 70 F2,4 ning kogu Limited sari. Krt kui 1,4 või 2,8 avaga tausta "mõnusalt uduseks" ei saa, siis...
Allar18

Re: Pentax k-x

Postitus Postitas Allar18 »

Võid osta ka mõne makroobjektiivi, saad kaks kärbest ühe hoobiga.
rehepapp
Postitusi: 26
Liitunud: 06 Mär 2009 20:25

Re: Pentax k-x

Postitus Postitas rehepapp »

Öige jutt! Vöta 100F2.8, saad suurepärase toru. Khmnn.. :)
kuits
Postitusi: 18
Liitunud: 11 Aug 2010 23:04

Re: Pentax k-x

Postitus Postitas kuits »

Liitun teema algataja küsimusega, et kas antud komplekt on väärt ostmist algajale? Arvestades hinnaklassi samuti.
Kasutaja avatar
kerttamm
Postitusi: 32
Liitunud: 19 Aug 2010 20:53

Re: Pentax k-x

Postitus Postitas kerttamm »

kuits kirjutas:Liitun teema algataja küsimusega, et kas antud komplekt on väärt ostmist algajale? Arvestades hinnaklassi samuti.
Ma arvan, et on. Ma ise võtsin sellise, kus oli ainult komplektis 18-55mm kit objektiiv ja tagantjärele soovin, et oleks võtnud sellise kiti, kus oli rohkem objektiive. Kiti osana on neid objektiive märkimisväärselt odavam hankida, kui pärast eraldi juurde osta.

Samas kui on kindel plaan olemas, et kavatsed näiteks netist osta pikemasse otsa eraldi kasutatud objektiivi või silm peale pandud mõnele konkreetsemale objektiivile, mis tundub atraktiivne, siis alguses saab hakkama ka selle 18-55mm sees. 12 megapikslit on piisavalt suur, et sul on khm ... "digitaalne zuum" selle näol olemas, et saad pildil ääred maha lõigata mõistuse piires ja asi jääb ikka veel vaadatav.
ex-ex-enn

Re: Pentax k-x

Postitus Postitas ex-ex-enn »

kuits ostis k-x juba ära.
Vasta