Olympuse peegelkaamerad

Olympuse tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
fairy-

Olympuse peegelkaamerad

Postitus Postitas fairy- »

Üldiselt on asi nii, et ma läksin poodi et kaameraid vaadata ja küsisin nende kohta infot ja samuti küsisin ka ühe Olympuse peegelkaamera kohta, aga ta nagu otseselt ütles, et ära seda kindlasti võta, et sellel pole nii hea pildikvaliteet ja et võta parem Nikon. Kuidas te seda kommenteeriksite? Endal oli just mõte see Olympuse peegelkaamera osta (Olympus E-450), aga nüüd juba hakkan ümber mõtlema. Kas siis tõesti on Olympuse peegelkaamerad halva kvaliteediga ja üldiselt ka kehvakesed?
Hillar R

Re: Olympuse peegelkaamerad

Postitus Postitas Hillar R »

Fotondusega on nii, et esimesena määrab pildi headuse võttetingimus, so valguse olemasolu ja omadus, siis kasutatava objektiivi headus. Kaamera kere omadus on selles reas üsna taga. Tegelikult saab väga head pilti teha kõigi tänapäeva tootjate aparaatidega. Olympuse pildi/hinna suhe on kindlasti väga hea võrreldes teistega.
throt

Re: Olympuse peegelkaamerad

Postitus Postitas throt »

Hehh, peaks selle poe juhatajalt küsima, et miks ta võtab kaupa müüki, mida müüjad ei taha müüa.
Hillar, kui nüüd päris aus olla, siis esimesena määrab pildi headuse ikka pildistaja ja seejärel tingimused ning järeltöötlus.

Kui nüüd päris aus olla, siis kõrgematel ISOdel on Canonil ja Nikonil väike eelis tänu suuremale sensorile. Samal põhjusel on ka lähedalt vaaadates RAW formaadis peeneid detaile veidi rohkem, kuid JPG-ga pole vahe eriti märgatav ning üleüldse kui sa seinasuurust pilti välja ei trüki, siis ei pane sa seda vahet tähele. Kui sa tunned, et sa pead pildistama palju hämaras ning tegema suuri väljatrükke, siis tõesti Olympus ei ole sulle, kuid muudel juhtudel on täielikult maitse asi. Ah jah vahe on veel selles, et Olympus oma objektiive ei varusta optilise stabilisaatoriga. Seega kui võtad 400 seeria kaamera pead leppima ilma stabilisaatorita elama.
400 seeria on nö säästu seeria. Kui leiad kuskilt E-420 saad kaamera veel odavamalt (puuduvad küll paar kella ja vilet, kuid ei midagi meeletut) või E-520 ja saad sama raha eest stabilisaatoriga kere (taas paar kella ja vilet vaid puudu). Kui tahad selle Nikoniga võrdset, mis oli sul teises teemas, siis vaata samasse hinda - E-620 püsib kenasti kannul.
Ise kasutan nüüdseks pea 8 aastat vana Olympuse kaamerat ja on vaid 4 asja millest olen puudust tundnud - lisavälk, lainurk toru, statiiv ja stabilisaator.
Külaline

Re: Olympuse peegelkaamerad

Postitus Postitas Külaline »

Kasutan E-3 ja häid objektiive.Ei minged probleeme.Ei pimedas ei valges:)Paremat kaamerat eriti sellise hinnaga annab otsida.
Külaline

Re: Olympuse peegelkaamerad

Postitus Postitas Külaline »

Veel infiks.Praegu saab väga soodsalt osta näiteks e.bay`s Olympus E-1 kere.Fantastiline riist !! Soovitan kõigile,kes ei taha maksta palju..Või siis E-3 või E-30.
äpu

Re: Olympuse peegelkaamerad

Postitus Postitas äpu »

E-450 on kindlasti hea ost. Mulle jääb kere näiteks väikseks. Olen teinud olympusega 6 aastat pilte ja täitsa norm. Mul sõpradel on nii pentax, canon kui ka nikon, pilti saab nendega kõigiga teha ja häid ning lausa suurepäraseid.
fairy-

Re: Olympuse peegelkaamerad

Postitus Postitas fairy- »

to äpu:
Äkki oleks võimalik sinu E-450ga tehtud pilte kuskilt näha?
Mis objektiiv/id sul on?
ex-ex-enn

Re: Olympuse peegelkaamerad

Postitus Postitas ex-ex-enn »

"ma läksin poodi et kaameraid vaadata ja küsisin nende kohta infot ja samuti küsisin ka ühe Olympuse peegelkaamera kohta, aga ta nagu otseselt ütles, et ära seda kindlasti võta, et sellel pole nii hea pildikvalitee"

ära käi leivapoes fotokaamerate kohta küsimas.

olympuse kaameratel on kindlasti mõned eripärad, nagu ka kõigil teistel brändidel (oleks kõik kaamerad ühesugused, poleks ju mõtet niipalju brände ja mudeleid pidada), aga kõik praegu suurte fotobrändide poolt toodetavad hobikasutaja digipeegelkaamerad (mida e450 kahtlemata on) teevad väga hästi pilti, ka komplektis oleva(te) kitobjektiivi(de)ga.

erinevate kaamerate võimekust võid võrrelda näiteks http://www.dpreview.com/reviews/default.asp?view=alpha" onclick="window.open(this.href);return false; lehel*, aga selleks oleks mõistlik veidi enne eeltööd teha, muidu vaatad lihtsalt tuima näoga ilusaid pilte ja kehitad õlgu arusaamatusest.

* hetke seisuga seal veel e450 teste polnud, aga võrdlusmoment on siiski teiste mudelite (kasvõi e420) näitel olemas.
throt

Re: Olympuse peegelkaamerad

Postitus Postitas throt »

nu paar 450 näidispilti võid leida http://e-group.uk.net/forum/forumdisplay.php?f=45
Vasta