soovitage kaamerat

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
batman
Postitusi: 4
Liitunud: 06 Sept 2008 11:52

soovitage kaamerat

Postitus Postitas batman »

mingit digi/digipeeglit.
hind kuni 7k.
fotokalt ootan kvaliteetseid pilte eelkõige.
Külaline

Re: soovitage kaamerat

Postitus Postitas Külaline »

Kui peegelkaamerat ei taha (selle raha eest pole vast mõtet, sest objektiivid maksavad ka), siis Canon Powershot G9 on minu arust parim. ;)
Elari
Postitusi: 102
Liitunud: 15 Apr 2008 08:59

Re: soovitage kaamerat

Postitus Postitas Elari »

Soovitan natukene juurde koguda ja võtta see: Pentax K200D + 18-55 II Hea kaamera, hea hinnaga!
Elari Aaboja
------------------------------
http://www.photopoint.ee" onclick="window.open(this.href);return false;
BadZaan
Postitusi: 2
Liitunud: 23 Sept 2008 11:18

Re: soovitage kaamerat

Postitus Postitas BadZaan »

jätkan seda teemat siin, kuna endal ka plaan osta peegelkaamera, millega saaks teha korralikku pilti ja millele oleks tulevikus võimalik juurde soetada mõistliku hinnaga objektiive. Hinna ülemine piir mitte üle 10k. ise olen vaadanud Nikonit, kuid sellel ei leia stabilisaatorit. kas see on üldse oluline või ei?

tänan ette juba asjaliku info eest.
BadZaan
Mart
Postitusi: 75
Liitunud: 27 Apr 2008 16:51

Re: soovitage kaamerat

Postitus Postitas Mart »

Stabilisaatoriga saad kasutada paberite järgi umbes 2 stoppi aeglasemaid säriaegasid, ilma, et käte värisemisest pilt uduseks läheb. Minu praktika näitab, et pigem isegi rohkem.
Praktika näitab, et ka keresiseselt või objektiivi siseselt on stabikas kõigil tootjatel olemas. Stabikaga objed maksavad aga suurusjärgu võrra rohkem. Kui stabikas on kere sees, maksavad objed vähem, aga stabikas on ikka olemas.
10K tähendab peegelkaamera algtaset, kus tegelikult on kõik pakkujad võrdsed. Vahe tuleb sisse siis, kui tahad edasi areneda. 10x15 pilte teevad kõik väga häsi.
Külaline

Re: soovitage kaamerat

Postitus Postitas Külaline »

siin foorumis on väga raske soovitada midagi....igal on oma arvamust.Mine poodi ja katsu kõik kered läbi. Kõik algaja klassi kered teevad head pilti. Minu arust pole stabilisaatorit vaja kuni 150 mm-ni. Sealt edasi tuleb kasuks.
BadZaan
Postitusi: 2
Liitunud: 23 Sept 2008 11:18

Re: soovitage kaamerat

Postitus Postitas BadZaan »

no peegli algtase 10k peaks olems siis ok. eks oleks enda jaoks seda vaja...teha põnnist pilte ja vahest ka häid loodusvõtteid enda jaoks. olen kasutanud seebikat ja seda enam ei taha. Silma jäänud on Nikon ja Pentax. Eks pean ise katsuma käes muidugi ja vaatama mugavust. Siit foorumist soovisin lihtsalt saada ehk natuke suunaviitasid algajale, et mida peaks kaamera ostu juures jälgima.

Tänud
vares
Postitusi: 9
Liitunud: 29 Apr 2008 09:16

Re: soovitage kaamerat

Postitus Postitas vares »

"Kodupeegliks" sobib põhimõtteliselt ju suvaline digipeegel, mis mõnusalt käes istub. Oluline oleks automaatprogrammi olemasolu algajate jaoks, optiline pildistabilisaator, mõistlik pildikvaliteet ja madal hind. Hetkel oleks minu valik selles kategoorias see:
http://www.photopoint.ee/toode/13793/pe ... 855mm.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Olen ise seda kaamerat pikalt kasutanud ja vinguda ei oska. Tasub meeles pidada, et pilti ei tee kaamera vaid fotograaf. Megapikslid on teisejärgulise tähtsusega, digipeegel oma 6 megapiksliga laseb pildi kvaliteedi ja selguse osas seebika 10 megapikslile kaarega pähe.
Kui tahad kvaliteeti, osta sellele kerele ette _korralik_ objektiiv, tee endale säritus/histogramm hästi selgeks ning pauguta RAW faile...
Külaline

Re: soovitage kaamerat

Postitus Postitas Külaline »

Samas ei maksa arvata, et peegelkaamera nüüd mingi imeasi oleks ja häid pilte hakkab nagu saeveskist laudu tulema. :P
Mõned nüansid, millega tihti ei arvestata peegelkaamera ostmisel. LCD-ekraani vaadates piltide tegemise võid ära unustada, peab vaatama läbi optilise pildiotsija. Nüüd juba uuematel peegelkaameratel tithi on ka "Live view" olemas, mille abil põhimõtteliselt saab LCD-ekraani pealt vaadata mida pildistad, aga seda on väga ebamugav ja aeglane kasutada. Selles režiimis ka automaatset teavustamist ei toimu, on võimalk ka erladi nuppu all hoides teravustada, aga selle protseduuri ajaks kaob ekraanilt pilt ja pärast avastad, et teravustamise punkt oli jõudnud õigelt kohalt ära liikuda ja vaja jälle uuesti otsast alustada...
Katiku ja peegli heli on üsna kuuldavad. Pildi tegemisel kostab ikka suhteliselt tugev heli, ütleme nii, et magavast inimesest ikka samas toas eriti pilti ei tee. Loomadest ja lindudest ka pole lihtne lähedalt teha, papagoid ja kassipojad mul igatahes ehmatasid küll selle heli peale. :(
Kuna objektiivid on vahetatavad, siis satub nende vahetamisel ka kaamerasse tolmu, mis sensorile sattudes hakkab pildi kvaliteeti häirima. Päris algajal ise kodus sensorit puhastada ei soovita, teeninduses aga küsitakse selle eest ikka üsna mitu raha.
Kuna kaameras pildi tegemise hetkel liigub suhteliselt suur katik ja ka peegel, siis peab kaamerat väga korralikult käes hoidma, et see vibratsioon pildile ei mõjuks natuke pikemate säriaegade puhul. Hoidma peab hoopis teistmoodi kui kompaktkaamerat, minul kompakti pealt peegli peale üle minnes esimesed pildid tulid ikka üsna udukogud, algul vaatsain et WTF?, kaameral on midagi viga või? :lol: Harjumine võttis natuke aega.
Korralikud objektiivid on ikka üsna kallid.
Üldiselt võiks öelda midagi sellist, et peegelkaameraga VÕIB küll saada (oskuste korral) näiteks 2x parema pildi kui "mittepeegliga", aga vaeva tuleb näha 3x rohkem ning raha kulub samuti 3-4x rohkem. Kas just päris nii, aga põhimõtteliselt nii on. Saad ehk natuke parema pildi, aga selle eest tuleb tunduvalt kõrgemat hinda maksta, nii vaimses, füüsilises kui materiaalses mõttes. ;(
Eks otsuse teeb igaüks ise, aga siiski enne peegelkaamera ostmist tasub asja põhjalikult kaaluda. Minu arust näiteks Canon Powershot G9 või ka Powershot S5 IS (pildistabilisaatoriga!) on küll sellised kaamerad, mida tasub enne lõüliku otsuse tegemist käes hoida ning neid proovida.
Mart
Postitusi: 75
Liitunud: 27 Apr 2008 16:51

Re: soovitage kaamerat

Postitus Postitas Mart »

Tegin enda blogisse väikse täienduse:
http://www.photoblog.com/reinson/2008/04/16/" onclick="window.open(this.href);return false;

Seal on kõrvuti 2 sarnastes tingimustes tehtud fotot. Mõlemal juhul kasutasin statiivi.
Esimesene pilt on tehtud kasutades Pentax K10D, teine on tehtud Fuji seebikaga.
Vasta