Pentaxi aasta portreefoto 2011

Info käimasolevatest fotokonkurssidest Eestis ja mujal.
Vasta
Kasutaja avatar
Lauri Veerde
Postitusi: 206
Liitunud: 22 Apr 2008 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Pentaxi aasta portreefoto 2011

Postitus Postitas Lauri Veerde »

Pentaxi aasta Portreefoto 2011 on alanud. Esimesest kuni viimase maikuu päevani kestev fotokonkurss ahvatleb kõiki fotohuvilisi 2500 € suuruse auhinnafondiga. 10-ndaks juuniks selgub Snap.ee veebilehel nii publikulemmik kui ka žürii poolt valitud esikolmik.

Tänavu juba viie aastaseks saav Pentaxi Aasta Portreefoto on iga aastaga üha enam populaarsust kogunud. Eelmisel aastal oli konkursi toimimiskohaks esmakordselt Snap.ee veebikeskkond. Tänu sellele muutus osalemine lihtsamaks ning konkursile esitatud fototööde arv tõusis märkimisväärse 1600-ni. Nüüdseks võib Pentaxi Aasta Portreefotot nimetada üheks suuremaks portreefotokonkursiks Baltimaades.

Sellel aastal keskendub Pentaxi portreefoto konkurss inimese loole, mida on võimalik fotograafia keeles rääkida. Kes ma olen? Kes ma tahaksin teiste jaoks olla? Kes ma olen fotograafi jaoks? Keda fotograaf tahab, et ma oleksin? Need neli küsimust on võitlemas igal portreefotol. Kui pildistatav suudab endalt sotsiaalse rüü maha raputada ning pildistaja vabaneda oma eelarvamustest ja soovidest, siis näeme pildil inimese olemust kõige puhtamal kujul – näeme seda, kes ON. Kui pildistaja vajab fotot teatud eesmärgiks ja teda ei huvitagi portreteeritava olemus ja arvamus endast, siis näeme pildil mitte inimest ennast vaid midagi muud kirjeldatuna inimese abil.

Need kaks näidet on portreefoto ekstreempunktid, mille vahele jääb terve müriaad vorme ja tundeid, kujundatuna nelja ülal esitatud küsimuse erineva vahekorra läbi. Kui tunned, et sul on rääkida lugu inimesest endast või läbi inimese ja tahad seda teha fotograafia abil – siis võta osa ühest Baltimaade suuremast fotokonkursist „Pentaxi Aasta Portreefoto“.

„Pentaxi Aasta Portreefoto“ fotokonkurss toimub Snap.ee pildipanga veebilehel.
http://www.snap.ee/konkursid/Pentaxi_Aa ... comp_id=14" onclick="window.open(this.href);return false;
I would never die for my beliefs because I might be wrong.
- Bertnard Russell
Vasta