Fotoasju müüvad poed Eestis?

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Kasutaja avatar
kerttamm
Postitusi: 32
Liitunud: 19 Aug 2010 20:53

Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas kerttamm »

Selline küsimus, et kas kuskil on silma jäänud mingit enamvähem adekvaatset nimekirja poodidest, mis Eestis fotokraami (eeskätt objektiive) müüvad ?

Photopoint ja Fotoluks on eeskätt silma jäänud, kui suuremad ja üsna korraliku valikuga poed. Kas need 2 ongi (lisaks üldistele "müüme natuke kõike" veebis asuvatele lähedamal olevate keksladude vahendajad nagu digizone ja pixmania) ?

Soovitusi välismaa internetis tegutsevate poodide aadressil, mis ka eestisse müüvad ?
Niko

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas Niko »

http://fotosky.ee/" onclick="window.open(this.href);return false;
throt

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas throt »

tuttav on sellisest kohast mitu asja tellinud
http://www.cameranu.nl/
Krooks

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas Krooks »

http://www.simplyelectronics.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nt. Canon EOS 5D Mark II maksab seal <30k, meil suurtes poodides 37,8k.
Külaline

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas Külaline »

Euroopa liidust sees ostes eksole tolliga probleeme ei tule ? Keegi teab peast, kus on kõige väiksem käibemaks EU's ?

EU'st väljastpoolt võetakse tolli asi+transpordikulu pealt nagu ma aru saan. Mul on mingi mälestus, et see summa mille pealt tolli ja muid makse hakatakse nõudma muutus millagi, aga ma ei tea, mis see summa praegu on. Libistasin pilgu üle maksu ja tolliameti lehe, aga nagu ikka on seal vajalik informatsioon hästi peidetud ja ei leidnud kohe. Enne oli see summa 1000 krooni vist.

Välismaa poodidest on silma jäänud ka http://www.bhphotovideo.com/, kus paistavad olevat suht soodsad hinnad. Samas muidugi odavama otsa objektiividega suurt vahet ei tule, kui transport ka hinnale otsa arvestada.
Külaline

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas Külaline »

Hoiatan http://www.simplyelectronics.net/" onclick="window.open(this.href);return false; lehe kaudu tellimast - tellisin sealt endale hiljuti Canon 5D mark II kaamera.

2 nädalat peale tellimist sain Eesti Tollilt kõne, et minule on saabunud Hong-Kongist pakk, mis vajab tolliformaalsuste teostamist?!?!?. Enda teada tellisin kaamera inglismaalt (simplyelectronics reklaamib end kui UK firma, kuid tegelikult asuvad nad Hong-Kongis). Inglisma ja Hong-Kongi vahe on selles et kui Inglismaalt saabub pakk ilma ühegi lisamakseta, siis Hong-Kongist pakki saades pidin tasuma nii tolli, kui käibemaksu (lisaks veel tollikulud).

Kaamera hinnale lisandus ca 25%. Lisaks meeletu aja ja närvikulu. Kokkuvõttes oleksin saanud kaamera Eestist odavamalt ja kiiremini.

Kokkuvõte: odavam ei pruugi alati tähendada odavamat.
Luik
Postitusi: 306
Liitunud: 14 Aug 2009 11:31

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas Luik »

Tänu hoiatuse eest.
Krooks

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas Krooks »

Tänan jah, ei oleks selle peale tulnudki.
Külaline

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas Külaline »

Aitäh hea info eest.
German
Postitusi: 451
Liitunud: 05 Apr 2009 15:48
Asukoht: Tartu

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas German »

Külaline kirjutas:... Enda teada tellisin kaamera inglismaalt (simplyelectronics reklaamib end kui UK firma, kuid tegelikult asuvad nad Hong-Kongis).
"SimplyElectronics Limited
1501-1508, Millennium City 5,
418 Kwun Tong Road,
Kwun Tong, Kowloon,
HongKong"

On kirjas sellisel lehel: http://www.simplyelectronics.net/terms.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Kokkuvõtteks: firma/poe tausta tuleb uurida alati enne, kui üldse midagi tellima hakata.
Taavi

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas Taavi »

Olen simplyelectronics´ist tellinud Sony kaamera, Iphone, Canon 50d, dvd kirjutaja ja veel palju teisi asju ja probleeme ei ole kordagi olnud. Enamus kaupu pannakse posti Inglismaal ja kauba liikumist saab kullerfirma lehelt ka jälgida. Tuleb küll tõdeda, et ma ei mäleta mis asi, jäi samuti tolli kinni. Seepeale kirjutasin simplyelectronics´isse, et miks tuli kaup minule väljaspoolt Euroopa liitu ja, et pean nüüd tänu sellele igasuguseid lisatasusid maksma. Läks mööda u päev või pool päeva ja tollist helistati, et müüja on kõik formaalsused korda ajanud ja tulgu ma oma esemele järele. Tasub veel mainida, et oma kirjas simplyelectronics´ile ei osanud ma seda soovidagi, et nemad minu eest mingid maksud tasuksid või asja korda ajaksid, niisiis tegid nad seda omal algatusel. Kokkuvõtteks ütleksin, et alati tasub müüja poole pöörduda kui mingi probleem ja mure leiab lahenduse varem kui oodata oskaks. Ühesõnaga, kui midagi tellida vaja ja see palju soodsam kui Eestis, siis julgeksin omast kogemusest seda kohta pigem soovitada.
Külaline

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas Külaline »

Tellisin ka simplyelektronicsist fotoka, maksin juba nädal tagasi kuid siiani pole suuetud asja posti panna. Korduvatele kirjadele vastavad et tegelevad ja püüavad kiiresti posti panna, kuid nädala on ikka liiga kaua selleks juba?

Taavi, kui kiirelt sa asjad kätte said?
Matu123

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas Matu123 »

Eestist on kasulik kasutada hinnavaatluse (hv.ee) otsingut. Photopoindi ja Fotoluksi hinnad on ikka tohutud võrreldes teiste Eesti poodidega, sealt ma ei ostaks kunagi midagi. Välismaa saitidest soovitan idealo.de -d. Põhimõtteliselt töötab nagu Saksa poodide hinnavaatlus. Enamus saksa poed saadavad Eestisse fototehnikat. Just eile tellisin omale uue objektiivi Saksamaalt. üldiselt tuleb sealt kaup kohale 2-3 päevaga.
maamees

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas maamees »

Külalisele võib lohutuseks öelda, et nädal alles tellimusest möödas ja paanikaks vara veel. Tere tulemast klubissse. Mul ka 18 juuni kaup telllitud ja täielik vaikus. Kirjadele tulevad automaatvastused ja tühjad lubadused. Ja kui kaup ükskord peakski teele saadetama, siis läheb veel 8-9 päeva lisaks, enne kui kohale jõuab, kui jõuab.
Ja unejutuna võid lugeda näiteks seda saiti http://www.resellerratings.com/store/SimplyElectronics" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja tollist küll kõnet saada ei tahaks.
moloko
Postitusi: 1
Liitunud: 14 Aug 2013 12:26

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas moloko »

Avastasin selle teema siin siis, kui olin teinud oma viimase tellimuse Simply Electronicsis. Olen sealt tellinud nüüdseks 2x, mõlemal korral on kõik väga hästi sujunud. Esimene tellimus toimetati kätte nädalaga, teine kahe nädalaga. Jälgisin oma viimse paki liikumist, mis pandi teele Hollandist, mitte Hong Kongist. Ei tea, kas neil on harukontorid? Loomulikult hakkasin ma muretsema ka garantii pärast, sest ilmselt nende müüdud toodetele garantii Eestis ei kehti. Uurin seda Overallist konkreetselt enda tellitud kaamera kohta. Loodan muidugi, et mul pole garantiiremonti kunagi vaja.

Samas olen lugenud ka palju arvustusi, kus inimesed seda netipoodi kiidavad. Mõned sealt ainult tellivadki ja on asjadega rahul. Külaline ja maamees, kas saite oma tellimused kätte? Eriti huvitav oleks kuulda kellegi kogemust tehnikaga, mis sealt tellitud ja mida juba mõnda aega kasutatud on? Kas asi/asjad on ikka töökorras?
simpel

Re: Fotoasju müüvad poed Eestis?

Postitus Postitas simpel »

Soovitav lugemisvara enne tellimuse esitamist: http://www.trustpilot.co.uk/review/www. ... ronics.net" onclick="window.open(this.href);return false;
Vasta