Makrolääts & makrorõngad

Nikoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
kiisumiisu
Postitusi: 6
Liitunud: 15 Juun 2011 19:02
Asukoht: Tartu

Makrolääts & makrorõngad

Postitus Postitas kiisumiisu »

On keegi kasutanud või kasutab kumbagi nendest ehk siis markoläätse või makrorõngaid? Oleks plaanis kumbki endale soetada, kuna makroobjektiivid on suhteliselt kallid ning olen algaja ka alles. Kas pildi kvaliteet muutub väga palju halvemaks neid kasutades ning kas muidu pildistamise juures jääb kõik samaks ( AF jne.)?
Vaatasin muidu neid :

http://www.35mm.ee/makro/185-phottix-1- ... plekt.html
http://www.35mm.ee/makrorongad/73-phott ... atele.html

Ja kaameraks on mul Nikon D3000.

:?:
German
Postitusi: 451
Liitunud: 05 Apr 2009 15:48
Asukoht: Tartu

Re: Makrolääts & makrorõngad

Postitus Postitas German »

Nende makrorõngaste puhul ei jää alles ei särimõõtmine ega ka AF. Sellisel juhul on rohkem abiks mõni avarõngaga vanem obje, sest säri ja teravustamine on nagunii manuaalsed. Makrolääts lihtsalt tükk lisaklaasi, mis tekitab küll makrole sarnasemat efekti, kuid samas väheneb valgusjõud ja võivad tekkida igasugu peegeldused jms mittesoovitud müra.

Ja veel: kaamera pole oluline, objektiiv on põhiline ;)
Kasutaja avatar
joffe
Postitusi: 70
Liitunud: 25 Apr 2010 08:08

Re: Makrolääts & makrorõngad

Postitus Postitas joffe »

Kas need ei meeldi? http://www.35mm.ee/makrorongad/78-makro ... onile.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ise katsun soetada.
NIKON CoolPix P900
indrme
Postitusi: 186
Liitunud: 03 Juun 2010 22:29
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Makrolääts & makrorõngad

Postitus Postitas indrme »

Ise kasutan Kenko vaherõngast http://www.photopoint.ee/et/toode/7025/ ... g-nikonile koos Sigma 120-400 objektiiviga. Minu vaherõngal on kirjas N-AF ning autofookus töötab küll.

Arvestama peab aga, et vaherõngaga saab fokusseerida vaid piiratud kauguselt. Nt 120 mm fookuskauguse puhul objektist saan mainitud objektiiviga fokusseerida kaugusel 60-90 cm (suurendus on siis kõige lähemal 1:3), 150 mm fookuskauguse puhul 70-130 cm (suurendus kõige lähemal 1:3) jne. Igal objektiivil on need vahemikud niikuinii erinevad. Aga kui on vaja midagi kaugemal asuvat pildistada, siis tuleb vaherõngas ikkagi ära võtta.

Poes oleks soovitav proovida, kuidas kaamera mingi objektiivi ja ostetava vaherõngaga käitub. Ning proovida muidugi fokusseerida lähedal asuvale objektile, sest kaugeid objekte vaherõngaga niikuinii fookusesse ei saa.
Vasta