Palun abi peegelkaamera valikus

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
throt

Re: Palun abi peegelkaamera valikus

Postitus Postitas throt »

nu variandid näiteks:
a) kas Sony või Nikon kumb rohkem meeldib, sest Canon ainsana selles komplektis ei oma stabilisaatorit
b) kõige odavam + lisavälk, sest last pildistad kindlasti palju ka sieruumides
niisama pildistamiseks kõik head. tahtes midagi erilist, siis väiksed fotokursused ja saad sellele juba lähemale. loodus on väga lai mõiste ja pead enam-vähem täpselt teadma mida soovid seega seda teemat lahkaks teine kord
Huvituja
Postitusi: 222
Liitunud: 16 Veebr 2011 21:42

Re: Palun abi peegelkaamera valikus

Postitus Postitas Huvituja »

Nikon D3100 + 18-55mm VR Kit tundub hea valik. Nikonile on lisavarustust ,lihtsam saada ja kui vajadused kasvavad ei pea marki vahetama. Objektiivivalik on Nikonil suurem.
ex-ex-enn

Re: Palun abi peegelkaamera valikus

Postitus Postitas ex-ex-enn »

nu teoreetiliselt on neist kolmest canonile kõige lihtsam erinevaid lisasid hankida, kasvõi kõige suurema turuosa tõttu.

ja kohalik remondi ja hoolduse võimalus erinevalt teistest on tugev boonus. nikon viiakse iga vähegi tõsisema murega rootsi ja sony kohta pole ausaltöeldes aimugi kas, kes ja kus seda hooldab/remondib.

kui kasutajatugi on oluline, siis see on eestis täies mahus kohapeal canonil ja pentaxil.
DaStoned
Postitusi: 85
Liitunud: 09 Juun 2010 12:47
Asukoht: Tallinn

Re: Palun abi peegelkaamera valikus

Postitus Postitas DaStoned »

Sisuliselt tahad sa oma perest portreesid teha? Siis kulub marjaks ära mõni suure avaga objektiiv. Suure avaga tekkiv kitsas teravussügavus laseb taustad ilusasti häguseks ja ühtlasi lubab ka siseruumides ilma välguta pildistada. No näiteks 50mm f/1.8 on poolkaadri kaamera ees lapse pildistamiseks väga hea ja ühtlasi üks odavamaid objektiive üldse. Seega otsustamisel vaata lisaks kiti hinnale ka portreeobjektiivide hindu.

Vihje - Nikoni originaalid kipuvad kuni poole kallimad olema kui teistel.
throt

Re: Palun abi peegelkaamera valikus

Postitus Postitas throt »

nu kui objektiiviga asjad selged, siis kere osta selle järgi - ega iseenesest selles hinnaklassis erinevused nii meeletud ole (va kasutajaliides) ja kodukasutajana sa vaevalt et vahet märkad - näitena võin tuua, et ise pildistan 8 aastat vana 5Mpix aparaadiga ja omadest kogemustest võin öelda, et netti riputades ning isegi normaalmõõdus fotosi välja lastes pole vahet kas on 5, 10 või 16 mega (vahe tuleb siis, kui tahad kaadreid kõvasti lõigata).
ehk siis minu isiklik avamus on selline et suurim erinevus sinu valitutega on kas S/P keresisene stabi või C/N objektiivi sisene
ex-ex-enn

Re: Palun abi peegelkaamera valikus

Postitus Postitas ex-ex-enn »

"kuna minu algaja teadmised ei te nendel kaameratel mingit vahet"

algajakaameratel polegi praktiliselt mingit vahet. lisaks kasutavad nikon ja pentax neidsamu sony sensoreid, mis teeb vahe veel olematumaks.

nagu ma ülal soovitasin, vaata kohaliku hoolduse/remondi olemasolu.
Vasta