Objektiivi valimine ?!

Nikoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
PiretV

Objektiivi valimine ?!

Postitus Postitas PiretV »

Olen juba tükimat aega valinud endale 18-55 asemele midagi asjalikumat. Tahaksin midagi valgusküllasemat (et sees kannataks ka pilti teha) ning vahemikus 17-70. Võiks muidugi ka pikem olla, aga tean, et selle alt kannatab juba kvaliteet, nii et parem siis mitte. Lisaks ei ole ka mu rahakott põhjatu....Praegu on valikutes http://www.bhphotovideo.com/c/product/6 ... Macro.html" onclick="window.open(this.href);return false; ja http://www.bhphotovideo.com/c/product/2 ... XR_Di.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Sarnaste näitajatega on Sigmal ja Tamronil veel objektiive, nii et ei teagi, kui suur vahe neil tegelikult pildi kvaliteedi mõttes on. Neil, mis ma välja vaatasin olid mingid auhinnad, nii et mõtlesin, et järelikult peaks olema head/paremad. Praegu isegi nende kahe vahel on raske valida! Aga äkki oskate kommentaare/kogemusi/soovitusi jagada. :) Ette tänades!
PiretV

Re: Objektiivi valimine ?!

Postitus Postitas PiretV »

Lisaks leidsin veel sellise http://www.bhphotovideo.com/c/product/5 ... Di_II.html" onclick="window.open(this.href);return false; , aga kas neil peale mm ja f on pildi kvaliteedis ka üldse suurt vahet kui hinnaklass on sama? Sest tegelikult see oleks kõige olulisem ikkagi, et pildid oleksid hea kvaliteediga.
indrme
Postitusi: 186
Liitunud: 03 Juun 2010 22:29
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Objektiivi valimine ?!

Postitus Postitas indrme »

Tamron 28-75 kiidan küll. Imestan, et sellise raha eest nii hea kvaliteedi saab. Seda objektiivi hinnatakse APS-C kaamera eest positiivselt ka siin: http://www.photozone.de/nikon--nikkor-a ... rt--review
Mehaanilist kvaliteeti hinnatakse seal madalamalt ning eks ta üpris plastmassine on küll. Aga kelle käes (mittemilitaarne) mobiiltelefon ning sülearvuti ühes tükis püsivad, selle käes ei lagune ehk too objektiivgi ära.

Bokeh ehk fookusest väljas tausta udusus on tal aga kena (pildistatav peab muidugi tunduvalt lähemal olema kui taust).

Teravustamismootor töötab tal väikese surinaga. Poes võiks järgi proovida, kas see häirib. Vaiksem on ta küll, kui keresisene teravustamismootor. See suring kestab vaid sekundi murdosa ning kõrvalseisja seda ehk ei kuulegi (pildistajal on kaamera peaaegu kõrva juures, teistel mitte).

Laiem ots jääb mainitud objektiiviga küll katmata, kuid selle jaoks võiks osta nt Nikkor 12-24, mida müüakse kasutatult päris palju, nt http://www.fotoluks.ee/?op=body&id=327
PiretV

Re: Objektiivi valimine ?!

Postitus Postitas PiretV »

Jah, seda ma isegi natuke kardan Tamroni puhul, et laiem ots välja jääb, ei oska ette ennustada ka, kui palju ma sellest puudust hakkaks tundma. Samas terves ulatuses 2.8 ahvatleb küll...

Olen märganud, et photozone'i lingitakse päris palju siin. Aga kas mingit sellist head arvustuste lehekülge ka on, kus on piltide näiteid?
Kasutaja avatar
Lauri Veerde
Postitusi: 206
Liitunud: 22 Apr 2008 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Objektiivi valimine ?!

Postitus Postitas Lauri Veerde »

Hei Piret, Dpreview veebilehel saad lisaks kasutajate ülevaadetele ja muule vaadata mingi kindla objektiiviga tehtud fotosid. Fotod on tehtud tavakasutajate poolt. Tamroni 28-75 mm objektiivi kohta vaata nt siit:
http://www.dpreview.com/products/tamron ... -75_2p8_di" onclick="window.open(this.href);return false;
I would never die for my beliefs because I might be wrong.
- Bertnard Russell
indrme
Postitusi: 186
Liitunud: 03 Juun 2010 22:29
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Objektiivi valimine ?!

Postitus Postitas indrme »

Samuti hea selle Tamroni pildinäidiste lehekülg on http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=6
Viimati muutis indrme, 28 Juun 2011 22:50, muudetud 1 kord kokku.
Huvituja
Postitusi: 222
Liitunud: 16 Veebr 2011 21:42

Re: Objektiivi valimine ?!

Postitus Postitas Huvituja »

quote="PiretV"]Lisaks leidsin veel sellise http://www.bhphotovideo.com/c/product/5 ... Di_II.html" onclick="window.open(this.href);return false; , aga kas neil peale mm ja f on pildi kvaliteedis ka üldse suurt vahet kui hinnaklass on sama? Sest tegelikult see oleks kõige olulisem ikkagi, et pildid oleksid hea kvaliteediga.[/quote]

Antud objektiiv on hea. Endal on stabilisaatoriga variant mis on 100 eurot kallim aga stabilisaator on tarbetu sellises vahemikus.
Reklaamitud on et hämaras teeb stabilisaator tööd, ei ole märganud väga et teeks. Stabisaatorita varianti julgen soovitada.
PirettV

Re: Objektiivi valimine ?!

Postitus Postitas PirettV »

Ise praegu kaldun ka Tamroni poole aga ei ole otsustanud kas 17-50 või 28-75. Viimase kohta lugesin kusagilt et olla vähekene parem. Ei tea kas on tõsi..?

Ja kas keegi selle uue sigma 17-70 kohta midagi ei tea, ei ole kogemusi? Peaks nagu hea olema, aga mulle tundub, et kuidagi liiga kahtlaselt universaalne.
ex-ex-enn

Re: Objektiivi valimine ?!

Postitus Postitas ex-ex-enn »

28-75 on 17-50 analoog täiskaadrile. seetähendab a) et sa tassid liigset kogust klaasi kaasas poolkaadri kaameraga b) et objektiiv algab normaali fookuskaugusest.

kui sa ka ehk päris lainurka (17mm) ei soovi, siis vähegi toas või tänaval pildistamiseks võiks miski 20-23mm vahemikus fookuskaugus kasutada olla.
Vasta