Milliseid vooluallikaid eelistada Pentax K100D S

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Oskar

Milliseid vooluallikaid eelistada Pentax K100D S

Postitus Postitas Oskar »

Olen peggelkaamera Pentax K100D Super värske omanik. Valiku dikteeris kaamera kõrge renomee ja vooluallikate (patareid) lihtne kättesaadavus (igast külapoest). Juba esimestel käsitlemiskatsetel selgus,
et aparaadiga kaasaantud leelispatareid tühjenevad kiiresti. "Külapoest" ostetud patareidega kaamera ei
käivitu üldse. Esinduspoodides müüdavate patareide karakteristikad on vastukäived ja ei ärata usaldust.
Jääb üle osta akulaadija (näit. BQ- 829+4B Infinium2100), kuid akud annavad vaid 1,2 v pinge, patareid aga
1,5v. Kas akude 1,2 V pinget ei jää väheseks ? Mida peaksin tegema, palun teie soovitust.
namstoop
Postitusi: 75
Liitunud: 14 Okt 2008 08:57
Kontakt:

Re: Milliseid vooluallikaid eelistada Pentax K100D S

Postitus Postitas namstoop »

Ikka akusid kasuta loomulikult, mis sa nende patareidaga jamad. Korraliku akukomplektiga teed mõnisada klõpsu ära kenasti. Ja akusid tasub hankida 2-3 komplekti ning nende pikema püsivuse nimel neid ka komplektidena kasutada ja koos laadida. Nii et kui on paarislaadija, siis tasub kahekaupa need enda jaoks ära tähistada, näiteks mõne veekindla markeriga numbrid peale kirjutada.

Infinium, Eneloop ja paljud teised kaasaegsed, kuid samas väikesema mahutavusnumbriga akud (tavaliselt vist ongi 2100 mAh ringis), on selle poolest head, et neid saab ka ette laadid, ehket neil puudub isetühjenemisefekt. Samas muidugi saab mõne pildi nendega vähem teha, kui suurema mahutavuse (nt 2500 mAh) akude puhul. Nii et kui soovi pikemalt sama komplektiga pildistada, siis ilmselt tasuks üks komplekt ka tavalise akusid osta, mis on pidevalt sees ja tihedamini laetavad. Väikse mahutavasuge varuakud, mis tühjaks ei lähe las ootavad rahulikult fotokotis oma järjekorda.


See "igast suvaliselt külapoest saab osta" on jah paras müüt, sest enamasti ei tee nendega mingit pilti. Seetõttu mina isiklikult eelistangi spetsiaalakuga kaameraid, vähem jamamist.

Kunagi kirjutasin AA VS spetsiaalaku ka väikese heietuse:
http://digistoop.trsm.pri.ee/2008/03/04 ... -probleem/" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-enn

Re: Milliseid vooluallikaid eelistada Pentax K100D S

Postitus Postitas ex-enn »

mul pidasid sanyo eneloop akud 900 võtet külmas õues. analoogiline tehnoloogia on pana infinium ja gp recyko (õigekiri võib veidi mööda olla). eneloop tuli välja esimesena aga ei usu et pana või gp analoogid väga oluliselt viletsamad on. laisa kuid ettevaatliku inimesena ostsin kaasa sanyo 10h laadia.
praegune kaamera küll liitiumakuga, nii et sanyod käivad välgu sees.
Vasta