Välk

Canoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
Känon

Välk

Postitus Postitas Känon »

Tere!
Mul on Canon 550D ja ma sooviks nüüd sellele eraldi välklampi juurde osta, kui mul on ka mõned küsimused seoses sellega.
Mitu sekundit laadivad keskmiselt Canoni välgud, ennem kui uuesti välku saab kasutada? Olen aru saanud, et Sigmadel on liitiumiga 5 ja alka-ga 7 sekundit.
Kui paljudel välkudel on see võimalus, et saab panna näiteks välgu eemale ja et läbi õhu siis töötavad välgutamise korraldused? Mida selle jaoks peaks veel juurde ostma?
Kas kõikidele välkudele on võimalik hajuti osta?
Ettetänades vastuste eest :)
Külaline

Re: Välk

Postitus Postitas Külaline »

laadimistsükkel oleneb täiesti akude/patareide laetusest, välgujõu tugevusest (kas on maksimumi peal või mitte) - seega kui võtad kangema välgu ja keerad ta lahjemaks, siis võid tulistada nii, et see sisse kõrbeb. lisavälkudel on valgustundlikud sensorid - ehk siis kui lased fotokast laksu, panevad need sinna otsa. on ka raadio/IR liidesega, aga nende jaoks on vaja lisavarustust/teist firmat.
hea oleks, kui välgul oleks ka jalg
Ivoonu
Postitusi: 100
Liitunud: 05 Veebr 2009 19:46
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Välk

Postitus Postitas Ivoonu »

Mina tellin omale lähiajal sellise asja http://www.cameratools.com/camera-flash ... rf-425dhs/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hajutit saab kõikidele välkudele osta.
http://ivoonu.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kobras.ee" onclick="window.open(this.href);return false;
Känon

Re: Välk

Postitus Postitas Känon »

Kas kõik välgud saab teha nn "läbiõhu töötavaks", et tuleb lihtsalt vahejupp juurde osta? Ma ei tea, mida ma selle jaoks ostma peaksin.
Ivoonu
Postitusi: 100
Liitunud: 05 Veebr 2009 19:46
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Välk

Postitus Postitas Ivoonu »

Pead ei julge anda aga ma usun, et välgusaatja kaudu saab kõik välgud teha kaugjuhitavaks. Ainumas miinus on see, et välk töötab siis manuaalrežiimis ehk siis välgu tugevust tuleb käsitsi välgu pealt seada. Kallimad välgupäästikud on kahepoolse sidega aga need on juba väga paljudes kordades kallimad.
http://ivoonu.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kobras.ee" onclick="window.open(this.href);return false;
Känon

Re: Välk

Postitus Postitas Känon »

Aga kui ma tahan kasutada välku niimoodi, et panen selle statiivi külge, kas selle jaoks, et see ilma juhtmeta töötaks peab kaks asja eraldi juurde ostma( üks mis läheb fotoka külge ja teine statiivi ja välgu vahele)? Internetist otsides ma ei saa arugi, millised on need jubinad, mida selle jaoks vaja on. Seal on rohkem just neid komplekte, kus käib juhe vahele. Ja veel selline küsimus, et kas välklambi jaoks ei pea spetsiaalselt välklambi statiivi ostma, kui mul on üks tavaline statiiv, mida ma niikuinii selle fotoka jaoks ei kasuta.
Niko

Re: Välk

Postitus Postitas Niko »

http://35mm.ee/juhtmevaba-susteem/214-p ... -pult.html" onclick="window.open(this.href);return false;

vaata sealt midagi
ex-ex-enn

Re: Välk

Postitus Postitas ex-ex-enn »

kui sul pole 7d (esimesest postitusest järeldub, et ei ole), siis välgu kaamerast eemale saamiseks kas ttl juhe või juhtmevabaks suhtlemiseks ttl saatjat (mida millegipärast enam ei näe e-poodide nimekirjas) või sama brändi suur välk. 7d puhul piisaks (nagu teiste brändidegi puhul kombeks) kaamera pisivälgust.

odava raadiosaatja saad näiteks http://www.fotoproff.com/" onclick="window.open(this.href);return false; aga nagu eelpool kirjutati, sellel juhul ei tööta ttl automaatika.

tavastatiivi kasutamiseks leiad samalt aadressilt välgu adapteri koos vihmavarjuhoidjaga, kuid üldjuhul kipuvad kaamerastatiivid välgu tarvis madalaks jääma.
ex-ex-enn

Re: Välk

Postitus Postitas ex-ex-enn »

leidsin ttl saatja üles - http://www.fotoluks.ee/?op=body&id=494&cid=4291&cgid=0" onclick="window.open(this.href);return false;

fotokalas praktikaliselt kasutamata selline praegu 125€ eest saadaval.

http://fotokala.ee/foorum/read.php?f=3& ... 9&t=104649" onclick="window.open(this.href);return false;
Känon

Re: Välk

Postitus Postitas Känon »

Aitäh eelmiste vastuste eest.
Tekkisid veel sellised küsimused, et mis eelis on metall tallaga välgul ilma metall tallata välgul ja mida näitab juhtarv? Kas sellel ttl saatjal on kaasas ka teine ots, mis käib välgu külge?
ex-ex-enn

Re: Välk

Postitus Postitas ex-ex-enn »

välgu tallad kipuvad ikka enamasti plastist olema? ttl saatja on sisuliselt välklamp, millel on ees ir filter, vastuvõtjaks on teine välk. nagu ma kirjutasin, suhtlevad teiste brändide (ja eos7d) kaameravälgud otse ja sellist mõttetut jupstükki pole vahele vaja.

juhtarv (GN) näitab välgu töökaugust teatud ISO (tüüpiliselt 100, aga mõnel kaameral ka näiteks 200) juures avaarvu ja kauguse korrutisena. kaugus on tüüpiliselt meetrits aga võib ka jalgades, vahest on toodud mõlemad väärtused. näiteks GN 16 puhul ulatab välk valgustama ava F/8 puhul 2m, ava F/4 puhul 4m jne. vanasti olid välkude küljes kalkulaatorid või tabelid ava arvestamiseks, tänapäeval kipub seda tegema automaatiks. digi puhul saab muidugi manuaalse välgu puhul teha proovivõtteid.
Vasta