Fotokonkurss "Retk toataimede maailma"

Info käimasolevatest fotokonkurssidest Eestis ja mujal.
Vasta
Kasutaja avatar
Fotofoorum.ee
Postitusi: 1016
Liitunud: 15 Apr 2008 11:36

Fotokonkurss "Retk toataimede maailma"

Postitus Postitas Fotofoorum.ee »

Toataimed.eu koostöös Tallinna Botaanikaaia, Photopointi ja Eestifotoga kutsub lille- ja fotohuvilisi avastama toataimede imelist maailma ja osalema fotokonkursil “Retk toataimede maailma”. Konkurss kestab novembrikuu lõpuni ning osaleda saavad kõik.

Fotokonkurss on ajendatud toataimed.eu meeskonna soovist aidata kaasa sellele, et toataimed elaksid aastaid ja pakuksid meile iga päev sama suurt rõõmu, kui vahetult pärast koju toomist. Fotokonkursi eesmärgiks on panna inimesi märkama toataimi kui elusolendeid, kes on meie ümber ja jäädvustama nende ilu.

Konkursil osalemiseks tuleb lisada vähemalt üks toataime või selle detailiga seotud pilt toataimed.eu galeriisse. Toataimena käsitatakse konkursi raames taime, mida Eestis välistingimustes aastaringselt kasvatada ei saa. Iga autor võib esitada kuni 4 võistlustööd.

Fotokonkursi auhinnafondi kokkupanemisel on mõeldud nii taimesõpradele kui ka fotohuvilistele. Peaauhinnaks on Tamroni 60mm makroobjektiiv. Zürii hindab eelkõige foto loomingulisust, kuid oluline on ka jäädvustatud toataime haruldus, pildi emotsionaalsus ja tehniline tase. Konkursi käigus selgub ka publiku lemmik, kes saab eriauhinna. Hindamine toimub kogu konkursi kestvuse jooksul.

Kui kodus ei ole toataime,napib ideid või tahad katsetada uut fototehnikat, on võimalik tulla inspiratsiooni ja teadmisi ammutama 16. novembril kl 13.00 Eestifoto makrofoto koolitusele, mis toimub Tallinna Botaanikaaias. Kohapeal on võimalus kuulata seda, mida pildistada (botaanik Urmas Laansoo) kui ka seda, kuidas pildistada (fotograaf Kaupo Kikkas). Ühtlasi on koolitusel osalejatel võimalus kasutada Tamroni fototehnikat.

Täpsem informatsioon konkursi ja auhindade kohta: http://toataimed.eu/?p=200
toataimed.eu

Re: Fotokonkurss "Retk toataimede maailma"

Postitus Postitas toataimed.eu »

Toataimed.eu kutsus koos Tallinna Botaanikaaia, Photopointi ja Eestifotoga lille- ja fotohuvilisi avastama toataimede imelist maailma fotokonkursi “Retk toataimede maailma” kaudu. Fotokonkurss oli ajendatud soovist panna inimesi märkama toataimi kui elusolendeid, kes on meie ümber ja jäädvustama nende ilu.

Kokku saadeti Eesti esimesele toataimede fotokonkursile 461 fotot, mille seast valisid lemmikud nii žürii kui publik. Žüriisse kuulusid Kaupo Kikkas, Urmas Laansoo, Mehis Müürsepp ja Aidi Kallavus. Hindamise põhikriteeriumiks oli loomingulisus, kuid ka jäädvustatud toataime haruldus, pildi emotsionaalsus ja tehniline tase.

I koht Juri Kizikov fotoga “Tropical Jazz” (auhind: Tamroni makroobjektiiv)
II koht Mihkel Saar fotoga “Muhe vunts” (auhind: Pentax Optio S1)
III koht Merle Juhanson fotoga “Valgel Taustal” (auhind: fotokursus)
Lisaks märgiti žürii poolt ära veel 10 tööd ning autorid said tasuta pääsmed Tallinna Botaanikaaeda.

Publiku lemmikuks osutus Jevgenia Kravtšenko fotoga “Korallmarjad” ning tema sai auhinnaks Eestifoto koolituse.

Konkursi tulemustega on võimalik tutvuda aadressil http://www.toataimed.eu/?p=235&eelvaade=1" onclick="window.open(this.href);return false;.
Vasta