ikka see objektiiv

Nikoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
kalamajakas

ikka see objektiiv

Postitus Postitas kalamajakas »

Tervitus kõigile. Ootan soovitust teleobjektiivi osas - olen valmis raha kulutama nii palju, et saaksin hea asja. Lisaks sooviks ka lainurka, korralikku. Olemas on hetkel mitu aastat vana Tamroni toru AF 28-75 mm F2,8, mis on minu vajadusi mitterahuldav - objektid ei mahu kaadrisse ja kaugvõtted udused... teate küll ju :D Täana juba ette vastajaid!
sander16
Postitusi: 15
Liitunud: 16 Okt 2010 17:09

Re: ikka see objektiiv

Postitus Postitas sander16 »

hea joonisega Nikoni teleobjektiiviks soovitaksin http://fotoluks.ee/?op=body&id=795&cid=2322&cgid=" onclick="window.open(this.href);return false; sellist, 70-300mm
Teine võimalus on Tamron http://www.photopoint.ee/et/toode/18284 ... -objektiiv" onclick="window.open(this.href);return false;, ka 70-300mm
Kui natuke veel rohkem kulutada, http://www.photopoint.ee/et/toode/12957 ... -objektiiv" onclick="window.open(this.href);return false;, vähe korralikum asi juba. Telede koha pealt rohkem soovitada ei oska. Targem on ikka ise poodi minna ja proovida, siis saab aimu, milline neist parim on :)

Lainurkadest:
http://www.photopoint.ee/et/toode/14580 ... -objektiiv" onclick="window.open(this.href);return false;
Nikoni ja Tamroni vahel suur hinnavahe
http://www.photopoint.ee/et/toode/13879 ... -objektiiv" onclick="window.open(this.href);return false;

Vaata ka Samyangi lainurk ja fisheye objektiive ;) http://fotoluks.ee/?op=body&id=790" onclick="window.open(this.href);return false;

Valikut küllaga
Külaline

Re: ikka see objektiiv

Postitus Postitas Külaline »

"olen valmis raha kulutama nii palju, et saaksin hea asja"

Väga õige suhtumine, seega unusta eelnevalt soovitatud säästusuumid ära, lisa hinnale 0(null) ja osta tegija toru. Iga poe hinnalistis on tegijad kirjas.
Külaline

Re: ikka see objektiiv

Postitus Postitas Külaline »

Vot see on tõesti suhtumine, 4-8000€ toru soovitada :-) Valik selles hinnaklassis on õige ahtake. Tõsi muidugi, et need mis on on päris head :-)
Külaline

Re: ikka see objektiiv

Postitus Postitas Külaline »

Päris ei saa küll aru, mida see "objektid ei mahu kaadrisse" tähendab - kui on vaja laiemat nurka, siis peaks tulema "päris" lainurkade poole, näiteks Sigma 12-24 joonistab ilusat pilti. Kui aga fookuskauguse vahemi peab sinna senise objektiivi lähedale jääma, siis kahtlematta Nikkor AF-S 24-70 F2.8 on see asi, millega saab korraliku pildi.
Külaline

Re: ikka see objektiiv

Postitus Postitas Külaline »

Täiendus: Pean silmas siis ikka täiskaadri Sigmat: Sigma AF 12-24mm F4-5.6 EX DG
Külaline kirjutas:Päris ei saa küll aru, mida see "objektid ei mahu kaadrisse" tähendab - kui on vaja laiemat nurka, siis peaks tulema "päris" lainurkade poole, näiteks Sigma 12-24 joonistab ilusat pilti. Kui aga fookuskauguse vahemi peab sinna senise objektiivi lähedale jääma, siis kahtlematta Nikkor AF-S 24-70 F2.8 on see asi, millega saab korraliku pildi.
Mullikala

Re: ikka see objektiiv

Postitus Postitas Mullikala »

Ma ei saa aru väitest: kaugvõtted udused...
Udusus ei ole kuidagi seotud objektiivi fookuskauguse vahemikuga. Pead silmas teravussügavust?
Et kui pildistad 70 mm peal kaugel asuvat lehma, siis puud ta ümber on ühtlaselt udused, mitte teravad? Keera ava kinni, laheneb ka see probleem. Üldiselt see objektiiv, mis sul olemas on, on üsna korralik. Kaugvõtted võivad olla ka udused, kui pildistad käest ja kasutad liiga pikka säriaega. Ning veel, see on hea, et tahad osta korraliku objektiivi. Aga arvesta sellega, et kallis objektiiv ei tee ise pilti. Ikka sina teed. Selleks, et saada head pilti, peaksid natuke õppima ja harjutama ka. Vähemalt tundub mulle selle lause järgi, et väga kogenud sa pole. Ainuüksi obje ostmine ei tee head pilti. KUi ostad mõne soovitatud kalli tele ja pildistada ei oska, siis tuled jälle küsimusega, et kaugvõtted on udused... Ehk et siis täpsusta oma küsimust ja seda, mida praeguse objega puudust tunned (peale selle, et ei mahu kaadrisse). Selleks, et objekt kaadrisse mahuks, on olemas jalad, mis sind veidi kaugemale viivad.
Vasta