Parim zoomobjektiiv Canon EOS 7D-le?

Canoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
Võhikuke

Parim zoomobjektiiv Canon EOS 7D-le?

Postitus Postitas Võhikuke »

Tere, oleks vaja targematelt abi :) Hetkel on mul ainult Kit objektiiv Canon Zoom Lens EF-S 15-85mm 1:3,5-5,6 IS USM, macro 0,35m/1,2f. Soovin osta objektiivi mis zoomib kaugele, 300mm oleks vist ok, kuigi tahaks veel kaugemale zoomida. Tahan pildistada sportlasi väljakul, loomi ja linde looduses. Ideaalne oleks kui ei pea mitut objektiivi kaasas kandma, 18-300mm oleks väga hea, et pildistada lähedalt ja ka kaugele ühe objektiiviga. Teleobjektiiv on ka ahvatlev, aga nagu ma aru saan siis nendel on ainult 1 kaugus ja zoomida edasi tagasi ei saa. Tahaks veel, et kvaliteet zoomides ei kannataks. Jumaldan udust tausta. Mille järgi valida objektiivi, mis teeks igas kauguses uduse taustaga pilte? Kas seal loeb see F4 mis on ava suurus? Mida suurem ava seda parem udustada tausta? Tahaks, et ka lähedalt pildistades on pildid uduse taustaga. Milline on parim objektiiv? Eelistan Canonit ja hind ei loe.
Kui mul zoom obje olemas siis sooviks ka parimat macrot, et kui keegi oskab soovitada millisega saab kõige-kõige lähemalt pildistada, näiteks kärbse portree on võimalik? :D
Tänan ette :)
German
Postitusi: 451
Liitunud: 05 Apr 2009 15:48
Asukoht: Tartu

Re: Parim zoomobjektiiv Canon EOS 7D-le?

Postitus Postitas German »

Kõike head korraga ei saa. Mida rohkem "zoomi" (fookuskauguste vahe), seda rohkem kannatab kvaliteet. Punkt.
Kitsa vaatenurgaga pildistamiseks ehk sinu sõnul "zoomimiseks" on üks objektiiv ja "lähedalt pildistamiseks" on teine objektiiv. Uduse tausta saamiseks on vajalik pikem fookuskaugus ja võimalikult suur ava (ehk võimalikult väike F-number!). Näiteks 18mm ja 200mm juures 2.8 avaga pildistades ei paista see udune taust 18mm juures peaaegu üldse välja, sest teravussügavus on sellise vaatenurga juures lihtsalt liiga suur. 200mm juures on aga kohe märgata, et teravus on ainult ühes kitsas vahemikus. Igal juhul tuleb suurem ava kasuks, kas valgusjõu suurendamiseks ja/või "tausta udustamiseks".
Sinu vajadustele enam-vähem vastav "zoom" teleobjektiiv oleks Canon 100-400mm. Veel parem oleks muidugi mõni fiks teleobjektiiv, näiteks 300mm F4, kuhu saaks pärast juurde panna 1.4x telekonverteri (saaks 400mm/F5.6 ekvivalendi). Makro puhul on parima suurendusega "luup" MP-E65, kaugemalt makrotamiseks juba näiteks Canoni 100mm/2.8.

EDIT: lainurk jäi mainimata. Proovi näiteks 17-40/4 või 16-35/2.8.
Vasta