Peegelkaamerad

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Mimm
Postitusi: 3
Liitunud: 29 Juun 2012 19:05

Peegelkaamerad

Postitus Postitas Mimm »

Oleks soov osta peegelkaamerat aga ei ole õrna aimugi millist, kui kallist jne?? Samuti sooviks teada millised omadused on üldse tähtsad kaamera soetamisel? Näiteks mina arvan, et on tähtsad megapikslid. Soovitage siis ka kaameraid.
Läku
Postitusi: 382
Liitunud: 25 Juun 2012 17:25

Re: Peegelkaamerad

Postitus Postitas Läku »

aee, megapixlid põle olulised, eriti algajale kui sa just ei taha suuri plakateid piltidest trükkima nakata. Võta näiteks Canoni amatöörklassist mõni elukas EOS 600D, 500D jm. Vai siis Sony, Samsung peeglid. Olympose peeglid juba hakkavad müügilt kaduma, ehk E450 on saadaval ja senna saab algaja ka eestikeelse menüü panna. Nikon jääb ehk suht kalliks.
nomida

Re: Peegelkaamerad

Postitus Postitas nomida »

Ahmisin korra õhku ja vaatasin igaks juhuks Photopointi lehele, et äkki tõesti ... [Vai siis Sony, Samsung peeglid] Ära eksita algajat, äkki tal tulebki soov Samsungi peegelkaamera soetada :mrgreen: ja jääbki kaamerata. [Nikon jääb ehk suht kalliks.] Sony odavaim aga on päris krõbeda hinnaga ja kui edaspidi lisasid soetada soov, siis järelturg olematu. No eestikeelne menüü on küll see viimane näitaja, mille järgi kaamerat valida :evil:
Läku
Postitusi: 382
Liitunud: 25 Juun 2012 17:25

Re: Peegelkaamerad

Postitus Postitas Läku »

Siis on amatöörklassi Pentaxid hiad massinad. hind na soodne kah.
nomida

Re: Peegelkaamerad

Postitus Postitas nomida »

Läku, kas tead veel mõnd kaamera marki? Nimeta kõik korraga ära, mis sa tilgutad.
Sassla

Re: Peegelkaamerad

Postitus Postitas Sassla »

tervist, põhimarkidest ongi ainult Nikon, Sony, Canon, Olympus ning Pentax. See, et räägitakse, et üks mark on parem kui teine (aka Nikon vs Canon) on täielik jama, kuna kere erineb kerest ning enamus kaameraid on piisavalt head, et nõrgim lüli on inimene kaamera taga. Aga mida vaadata? Vaata milliseid läätseid on saadaval kerele mis sa tahad osta, kuna paljudel algaja kaameratel pole sisseehitatud autofookuse mootorit, ehk siis see on läätses. Millest nagu sa võid ka arvata läätsed lähevad hirmkalliks kui sa tahad autofookusega. Muidugi, sisseehitatud autofookusel on omad miinused, ta on üldiselt nats aeglasem (suht sama kiire tegelikult) ning teeb rohkem müra (otsi YouTube-st pentax lens focus noise või midagi sellist saad aru kui vali ta on). Niiet see on tähtis point mida VÄGA paljud unustavad ning siis tõdevad, et ei saagi läätseid osta kuna kõik on €300+.
Siis on veel ilmastikukindlus suht tore asi, ehk siis kaamera ei karda vett, mis vahel on tore. Siis veel, et palju nuppe on, et algaja kaameratel on vähem nuppe, et oleks lihtsam kuid kui on vaja midagi muuta, aka apertuuri või tundlikkust siis tuleb minna läbi menüü, mis on väga pindakäiv asi, eriti öösel kuna rikub "öönägemise" ära.
Muidugi on ka see, et milline sulle endale lihtsalt rohkem istud, ma ise ei saa läbi Canonite, ei saa neist aru. Nikon on tore, Pentax on parim :D
Kõrge ISO mürakogus, kuna paljud kaamerad ei ole ilma kolmjalata kasutatavad öösel, kuna kas liiga palju müra või pilt udune.
Pildistabilisatsioon, Canon ning Nikon (ei tea Sony'st midagi) kasutavad läätsesüsteemi mis on nats parem kui pentaxi Sensorshift (ise pidin seda tõdema kui hakkasin katsetama).

Üldiselt on parem raha matta läätsetesse kuna kui kere muutub paari aastaga vanaks ning kaotab enamuse oma väärtusest siis läätsed hoiavad seda. Oled mõelnud kasutatud kaamera ostule? Enamus juhtudel paariaasta vanune kaamera läheb €300 ringis mis annab sulle hea võimaluse mõelda mida sa tegelikult vajad ning isegi kui ta sulle ei meeldi siis saad selle maha müüa ilma suure kaotuseta, ise kasutasin seda taktikat kui alustasin. :) edu, aga kui odav ning üldiselt väga hea kaamera siis Pentax K-r, või nats kallim siis Pentax K-5 või K-30 :) uuri ja loa internetiavarusi ning saad targemaks :)
Külaline

Re: Peegelkaamerad

Postitus Postitas Külaline »

Sassla, Läku - siia ei pea kirjutama, kui midagi asjalikku öelda ei ole!
Sassla - enne, kui vajutad "Sisesta", vajuta "Eelvaade", loe mõttega üle ja samas kontrolli ka tähed sõnades üle! Üldiselt jubedamalt nõme jutt, mis kõlbaks ehk lastekasse. Ei, sinna ka ei kõlba.
Läku
Postitusi: 382
Liitunud: 25 Juun 2012 17:25

Re: Peegelkaamerad

Postitus Postitas Läku »

Kuule "külaline" - kui informatiivne nüüd siis oli su enda jutt antud teemal, ah? Käid siin ainult vingumas nagu vana ämm.
Vasta