abi fotokaamera valimisel— interjööride pildistamine

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
evs
Postitusi: 2
Liitunud: 02 Juul 2012 22:55

abi fotokaamera valimisel— interjööride pildistamine

Postitus Postitas evs »

tere,

Palun abi õige kaamera valimisel.
Olen sisekujundaja-stilist ja sooviks peegelkaamerat osta et oma projekte pildistada. Põhiline oleks interjööride pildistamine, sealhulgas ka emotsionaalsemad meeleoulupildid erinevates valgustingimustes, lähivõtted ka kõige pisematest interjööris leiduvatest detailidest etc... Tuleb ka ette projekte välistingimustes: terrassil, rannas, pargis...vähem liikumist, st inimesi-loomi.

Kunagi koolis laenutasin Nikoni aparaare (D60, D80 ja D90) ja midagi sinnakanti tahaks ka uut kaamerat. Ise olen mõelnud ehk Nikon D7000. Üldiselt tahakski Nikoni kaamerat aga ei tea millist, kas seesama või parem või saab ka Nikon D5100ga väga hästi hakkama... objektiivide osas vaatan kindlasti tulevikus edasi, kuidas vajadused kujunevad, praegu põhikküsimus kere osas.

Olen kõikide soovituste, kogemuste ja igasuguse abi eest väga tänulik.
Läku
Postitusi: 382
Liitunud: 25 Juun 2012 17:25

Re: abi fotokaamera valimisel— interjööride pildistamine

Postitus Postitas Läku »

Kui Nikon, siis D7000, D90 on juba veidi vananenud mudel. Kuna D7000 on hea tase, siis tasub kohe hakata õppima selle kaamera lisarakendusi, et mitte vaid automaatseadistustele jääda ja kaamera ost end ka ära tasuks.

Ega see ei käi nüüd teie pihta, aga juhtun aegajalt kohtuma selliste olukordadega, kus nii mõnigi kompaktkaamera kasutaja teeb liiga suure hüppe ja ostab kalli poolprofi peegelkaamera, arvates, et nüüd on vinge tegija ja head pildid tulevad iseenesest, ise aga kasutab vaid automaatseadistust nagu kompaktkaameral. Igasugused loomingulised lisavõimalused jätab kasutamata, kuna puuduvad koguni elementaarsed fotograafia-alased teadmised näiteks ISO tundlikkusest, valgetasakaal, säritus ja ava jne. Sel juhul pole mõtet osta peegelkaamerat kui ei kasuta ära selle laia skaalaga lisavõimalusi.
Ma soovitaks algajale peegelkaamera kasutajale (kel puuduvad fotoalased teadmised kuid tahab end selles vallas arendada) osta esialgu amatöörklassi peegelkaamera, lihtsam ja odavam mudel, kui selle seadistused selged, siis juba võib kallima ja keerulisema mudeli peale mõtelda.
Kes kasutanud kompaktkaamerat või hübriidi ja eelpool nimetatud teadmised kah olemas, see võib peegelkaamerate valikus juba pikema hüppe teha.
Külaline

Re: abi fotokaamera valimisel— interjööride pildistamine

Postitus Postitas Külaline »

Läkule: KÕIKides vähegi aparaadi moodi esemetes on ühesugused seaded, nuppude asend on erinev.

evsile: Milleks sulle peegel ja veel Nikon? Sony NEX-5N ja 2,8/16 on sinu aparaat. Suur jumal Nikon pani oma hübriidiga ämbrisse, seepärast seda ei soovita. Mõned Panasonicu ja Olympuse hübriidid on ka tasemel. Lainurk on märksõna, mida vajad, mitte kere suurus ja nimi.
Külaline

Re: abi fotokaamera valimisel— interjööride pildistamine

Postitus Postitas Külaline »

Kaamera on muidugi oluline aga antud juhul on kordades olulisem fotograafi oskused (valgustus!) ja objektiiv. Viimase juures on vältimatu märksõna "TILT-SHIFT"
evs
Postitusi: 2
Liitunud: 02 Juul 2012 22:55

Re: abi fotokaamera valimisel— interjööride pildistamine

Postitus Postitas evs »

suured tänud vastamast,

kõigepealt mainiks, et ega ma päris roheline ka peegelkaamerate maailmas pole, automaatreziimi kindlasti kasutama ei hakka, sellepärast tahangi kaamerat mis pakub suuremaid võimalusi. Neid mainitud kaameraid olen laenutanud ja kasutanud päris palju. Nikon selle pärast, et see sai käes mugavaks, hakkas meeldima...
Sony hübriidkaamera on mul olnud ka endal kunagi, mis tegi väga häid pilte kuid ühel hetkel tekkisid probleemid küll ühe siis teise asjaga ja väsisin teeninduses käimisest ja see muutus juba liiga kalliks ja mõtetuks. Kui ta mul töötas korralikult oli see küll hea kaamera, väga meeldis aga nüüd tahaks midagi enamat.

Objektiividest saan ma aru hästi mida mul vaja on aga keredel on ka üsna oluline hinnavahe ja lõppude lõpuks tuleb mingi valik teha! Et ei tahaks selle kaameravalikuga üle ka pingutada. Ise vaatasin ka jah D7000..aga jäin kahtlevaks, sest mul päris 100% selge veel pole ühe ja teise plusside-miinuste vahe.
ex-ex-enn

Re: abi fotokaamera valimisel— interjööride pildistamine

Postitus Postitas ex-ex-enn »

spetsiifilise kasutusala puhul alusta vajaliku objektiivi valimisest ja alles siis seda brändi kere sinna külge, mida objektiiv küsib.
Külaline

Re: abi fotokaamera valimisel— interjööride pildistamine

Postitus Postitas Külaline »

märksõna "TILT-SHIFT" on porno. Antud juhul on võibolla vajalik shift funktsioon, seda pakkuvad 24mm objektiivid jäävad toas poolkaadri ees kitsaks, 17mm canon ei pruugi eelarvesse mahtuda ja ... kas ikka peab nii profiks minema.

Tundub, et hübriidkaamera mõiste on paigast ära, ei tasu seda kompaktiga segi ajada, väljast küll ühesuurused, aga seest öö ja päev vahet.
Vasta