aeglane?

Nikoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
kristiinaaaa

aeglane?

Postitus Postitas kristiinaaaa »

Tere!

Olen siis kasutanud nikon d3100 juba aasta aega, aga on hakkanud häirima selline asi, et kui teen pilte, siis kaamera on aeglane. No teravustab väga kaua midagi, vahest ikka ajab närvi küll, et nii head pildid jäävad tegemata, mingil teatul momendil. Kaamera ise on korralikult hoitud, ega kukkunud, kas ongi see normaalne? Eile oli siis vana-aasta ja üritasin jäädvustada pilte, aga no tõesti ajas vihale juba vahepeal, et nii jamab. EI oska õigel ajal pilti teha. Vahest leiab üles teravustab ära ja siis ei tee lampi pilti. Ja siis jälle järsku teeb. Kuigi aku on laetud ja mälukaart on tühi. Kas teil on ka selline probleem?


Aitäh kõikidele vastajatele! :)
ex-ex-enn

Re: aeglane?

Postitus Postitas ex-ex-enn »

ei, meil sellist probleemi pole.

aga miks see sul nii on, võib olla mitu seletust:

a) kasutad aeglase AF mootoriga objektiivi
b) kasutad live-view režiimi
c) puudub AF normaalseks tööks vajalik valgus
d) ...

kuna sa väga palju konkreetsetest asjaoludest ei kirjuta, siis väga konkreetset vastust on raske pakkuda.
kristiinaaaa

Re: aeglane?

Postitus Postitas kristiinaaaa »

Mul on täitsa tavaline 18-55mm. Lihtsalt nagu ongi nii, et nii kui natuke hämaram siis hakkab lolli mängima? Poleks küll uskunud, et selline kiiks küljes, aga aitäh vastuse eest. Talvel siis eriti pointless jublakas.
ex-ex-enn

Re: aeglane?

Postitus Postitas ex-ex-enn »

AF vajab töötamiseks valgust. kui su objektiiv on pimedavõitu ja ilm ka selline hämar/sombune, siis polegi midagi loota. kasuta keskmist AF punkti ja siis kadreeri ümber, keskmine punkt on vähe võimekam kõigil kaameratel.
Vasta