Kaamera soetamine. Ja filmimine.

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Kaameraga probleemid.

Kaamera soetamine. Ja filmimine.

Postitus Postitas Kaameraga probleemid. »

Hei!
Tahan siis endale peegelkaamera osta, kuid kas keegi teaks soovitada mõnda kaamerat, millega oleks võimalik ka videot teha? Ma tahaksin nii väga videosid hakata tegema, kuid asja probleem ongi see, et võibolla lollist peast soetan endale kaamera, kus pole võimalik videot teha?
Tänan kõiki, kes suudavad aidata
Kasutaja avatar
Lauri Veerde
Postitusi: 206
Liitunud: 22 Apr 2008 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kaamera soetamine. Ja filmimine.

Postitus Postitas Lauri Veerde »

Tere,
Kõik poes müüdavad peegelkaamerad peaksid nüüd suutma ka videot teha nii et sellist ohtu olla ei saa, et ostate kaamera, millel seda režiimi ei ole.
Peegelkaamerad filmivad ilusat videopilti. See on selge. Peegelkaameratega video filmimisel on aga mõned nüansid, mis tavakasutaja jaoks ebamugavad tunduda võivad. Peegelkaamera ei pruugi algaja jaoks olla kõige parem vahend video flmimiseks. Toon välja kaks põhjust, miks:
1. Peegelkaamera ei suuda videot filmides automaatselt teravustada. Nikoni digipeeglitel küll on ka jätkuva teravustamise režiim, aga see on väga aeglane ja praktiliselt kasutu. See tähendab, et videot filmides peab teravustama käsitsi - objektiivi teravustamisrõngast keerates.
2. Peegelkaameraga ei saa sujuvalt sisse-välja suumida. Videokaamerad suumivad elektrooniliselt. Peegelkaameraobjektiivid on aga optimeeritud kiirusele ja suumirõngas ei liigu piisavalt sujuvalt. Muidugi ei ole see teadlikule kasutajale probleem, aga hea on seda enne peegli filmimiseks ostmist teada.

Ma soovitaksin peegelkaamera asemel vaadata hübriidkaamerate poole. Fotode ja videote kvaliteet on sama mis peegelkaameratel. Automaatne teravustamine toimib filmirežiimis hästi ja kompaktsed kasutada.
Soodsamatest hübriididest võiks vaadata neid: (kui ei ole oluline välise mikrofoni ühendamine)
http://www.photopoint.ee/et/toode/29060 ... -55mm-must" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.photopoint.ee/panasonicult- ... x-dmc-gh3/" onclick="window.open(this.href);return false;
I would never die for my beliefs because I might be wrong.
- Bertnard Russell
Vasta