Ostuabi peegelkaamera soetamisel

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
banzaii
Postitusi: 10
Liitunud: 24 Jaan 2013 02:41

Ostuabi peegelkaamera soetamisel

Postitus Postitas banzaii »

Tere,

palun abi kogenumatelt inimestelt/fotograafidelt. Nimelt plaanis on osta oma elu esimene peegelkaamera, kuid ei oska hetkel vötta seisukohta, milline oleks oma näitajatelt ehk algajale fotograafile parim variant fotografeerimiseks & alal edasi arenenmiseks, sestap oleksingi tänulik igasuguse informatsiooni eest.

Kindel on see, et tegemist peab olema peegelkaameraga, niisama digikat osta ei kavatsegi, kuna nende pildi kvaliteet, müratase jms ei kannata üldse enam kriitikat.

Minu valikusse on jäänud hetkel järgmised mudelid:
>Canon EOS 1100D + 8-55 III Kit
>Nikon D3000
>Nikon D3100
>Kuidas suhtuda ja mida arvata näiteks kasutatud Pentax K200D soetamisest?

> või on mõni muu alternatiiv olemasolevatele variantidele?

Nagu Te arvatavasti ise ka näete, siis hinnaklass on mul võrreldes tõsiste tegijatega üpriski madal - max 400 eurot. Hinnaraamistik on kujundatud lähtudes isiklikest võimalustest ning reaalselt ei teagi ma veel täna, kui palju mul aega edaspidi pildistamisele jääb. See, kas kaameraga videot teha saab, ei ole hetkel prioriteet (kuid mööda külge maha ei jookse). Kallima otsa produktid on esialgu kindlasti välistatud, kuna järelmaksukohustust võtta ei taha & raha terve järelejäänud 2013 aasta peegelkaamera ostuks koguda ei soovi. Kasutatud peegelkaamera ostmist kaalun vaid tõsiselt hea & korraliku pakkumise korral (juhul kui kellelgi või kellelgi heal tuttaval-sugulasel on pakkuda mõnda seisma jäänud produkti, võib võtta PM kaudu ühendust).

Fotograafiaga olen tegelenud vahelduva eduga. Siiani üritanud saada kauneid hetki pildile tavalise digika või mõnelt tuttavalt laenatud peegelkaameraga.
Pildistamissuunaks on hetkel autod-tehnika & vaikselt olen üritanud siseneda ka loodusfotograafiasse, mistõttu olekski peegelkaamera siinkohal asendamatuks variandiks, seda siis nii pildistamise kui ala edasiõppimise suhtes.
Kiiruga leidsin mõne üksiku seni tehtu pildi:
http://public.fotki.com/banzaii/pics/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuna ilmselt taolisi teemasi siinses keskkonnas on leierdatud juba omajagu, soovitan siiski mitte otsingu kasutamise soovitustele tähelepanu pöörata. :)

Parimat,

banzaii
Külaline

Re: Ostuabi peegelkaamera soetamisel

Postitus Postitas Külaline »

<niisama digikat osta ei kavatsegi, kuna nende pildi kvaliteet, müratase jms ei kannata üldse enam kriitikat.>

Selle raha eest ei saa KORRALIKKU kompaktkaameratki. Piltide järgi peaks kompaktkaamerast küll ja ülearugi olema. Kasuta otsingut!
Külaline

Re: Ostuabi peegelkaamera soetamisel

Postitus Postitas Külaline »

Kammi ostu-müügi kuulutusi, ilma otsinguta.
helinamesi
Postitusi: 8
Liitunud: 25 Jaan 2013 14:49

Re: Ostuabi peegelkaamera soetamisel

Postitus Postitas helinamesi »

Tjah, see kit-objektiiv...
www.trallituba.ee mängutuba tallinnas
Flyboy
Postitusi: 49
Liitunud: 05 Sept 2012 09:40

Re: Ostuabi peegelkaamera soetamisel

Postitus Postitas Flyboy »

Alustamiseks sobib ükskõik milline kere, olgu siis kasutatud keskmise klassi oma või uus/kasutatud algaja oma. Osta ainult korralik objektiiv ette, et kunagi oma algaja kaamerast välja kasvades oleks järgmisele kaamerale midagi ette panna. Kui rahakott heale suumile peale ei hakka, osta esimeseks asjalik fiksobje.

Ma ostsin kunagi 1100D-le esimeseks objeks 50 F1.4 (maksis midagi üle 300 €) ja vaatan praegu täiskaadri poole. See esimene objektiiv teenib mind siiani hästi ja mõtlen isegi, et peaks pärast täiskaadrit oma 17-40L F4.0 asemele (maksis üle 800€) ostma korraliku 35mm fiksi. Mitte et 17-40L oleks kehv, tahan lihtsalt julgustada fiksobjet ostma. Mõõdud, kvaliteet ja hind on üle zoomi!
Vasta