Canon eos 600D

Canoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
Uurin

Canon eos 600D

Postitus Postitas Uurin »

Soovin kasutajate arvamust kaamerale canon eos 600D. Plaanin oma vana peegli uue vastu vahetada ning valikusse ongi jäänud just 600D. Tean, et see vanem mudel. Sooviks nende arvamust, kes seda kasutanud. Kuidas vastupidavus? Kas on esinenud probleeme/muresid? Olete rahul? Kiitke/laitke. :)
Aitah
Kasutaja avatar
silver
Postitusi: 502
Liitunud: 22 Okt 2008 15:18
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Canon eos 600D

Postitus Postitas silver »

Uurin kirjutas:Soovin kasutajate arvamust kaamerale canon eos 600D. Plaanin oma vana peegli uue vastu vahetada ning valikusse ongi jäänud just 600D. Tean, et see vanem mudel. Sooviks nende arvamust, kes seda kasutanud. Kuidas vastupidavus? Kas on esinenud probleeme/muresid? Olete rahul? Kiitke/laitke. :)
Aitah
Miks 600D? Olemas valikus korralikud Canoni torud? Kui ei, võta parem K-30 (Pentax). Paremad värvid sensorilt, suurem dünaamika ning peos mugavam. Suure boonusena ilmastikukindlus ning keresisene stabilisaator.

Rääkides 600D'st (kasutan tootefotode pildistamiseks ning hädapäraselt muudeks asjadeks). Käsitlemine natuke ebamugav kohati. Kere tundub odavast plastikust. Pildikvaliteet... RAW faile pildistades ning ise JPEG konvertida Lightroomis vms rakenduses saab rahuldava tulemi kätte. Müra jätab samas niiehknaa soovida, seega kõrgema ISO peal pildistades ole valmis loobuma detailsusest.
Samas kui ei ole suur pildistaja, vaid soov saada peegelkaamerat pühapäeval grillipeo/lapse pildistamiseks, siis toimib piisavalt hästi.
photopoint.ee - tööpäeviti kirjutan seal tooteandmeid
blog.photopoint.ee - õhtuti ja nädalavahetuseti toodan kvaliteetkirjandust!
digitest.ee - kui aega üle jääb, siis vaatame ka tooteid lähemalt üle!
Uurin

Re: Canon eos 600D

Postitus Postitas Uurin »

Puhtalt niiöelda "pühapäeva-pildistaja" ma ei ole.
Mul oli eelnevalt Pentax K-x, mis alguses tegi oma tööd väga hästi. Mingi hetk hakkas aga uduseid pilte tegema, miks - ei tea isegi tehnikud. Kaamera on kaks korda juba tehnikute juures käinud, hetkel veel niiöelda remondis. Tehnikud ei tea, miks nii on. Arvab, et sensori viga, kuid vahetamine pole enam otstarbekas.
Vaatasin ka Pentax K-30 (mul ju eelmisest kaamerast mitu objet), kuid jah, ei teagi.

600D jäi silma oma omaduste poolest. Videotest vaatasin, tundus täitsa asjalik. Samuti kinnitas seda ka mul hea tuttav, kes ise fotopoes töötab.

Aga küsiks, miks on K-30 hea?
Külaline

Re: Canon eos 600D

Postitus Postitas Külaline »

Mulle tundub, et Silver on täna valves. Photopointi palgaline Pentukiitja.
Külaline

Re: Canon eos 600D

Postitus Postitas Külaline »

600D grillipidude pildistamiseks? No 600D ei ole tõesti canoni tippmudel aga ilmselgelt on see enamaks võimeline kui grillipeo pildistamiseks, eriti veel kui kit objektiiv välja vahetada.
grillipeoks sobib mobiiltelefon või mõni suvaline seep.
rlive
Postitusi: 11
Liitunud: 06 Veebr 2012 17:29

Re: Canon eos 600D

Postitus Postitas rlive »

Mina olen 600D kasutanud 1 aasta ja olen väga rahul. Eespool mainitud, et koostisosad on jubedalt plastikulised, siis sellega ei nõustu. Tõeline plastik on 1100D. 600D on käes täiesti mõnus. Minule on tundunud, et Pentaxi värvid on liiga üle keeratud, kuid maitse asi. Järeltöötlusega saab värvide osas palju ära teha. Kui paremat RAW faile soovida, siis tasub pigem vaadata Nikon D5100 või D5200, kuid mehe kätte see väike kere ei taha hästi istuda. Millest ma pigem puudust tunnen on Pentax K-30e ilmastikukindlus ja suurem viewfinder.
Video tegemisel on suureks abiks kallutatav ekraan, mis Pentaxil puudub. Canonil on suurem järelturg, mistõttu võid vajaliku asja endale kiirelt leida.
Kasutaja avatar
silver
Postitusi: 502
Liitunud: 22 Okt 2008 15:18
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Canon eos 600D

Postitus Postitas silver »

Külaline kirjutas:Mulle tundub, et Silver on täna valves. Photopointi palgaline Pentukiitja.
Ma ei hakka varjama (ega salgama), et Photopointiga on mul seos olemas. Aga mul on ausaltöelda parematki teha, kui Pentaxit kiitmas käia mööda foorumeid. Aga see ei ole antud olukorras teema. Kui küsida, mida ma võtaks/valiks, siis 600D ees kindlalt K-30.
Kui minu sõnu mitte usaldada, kasutame teiste kollektiivset arvamust:
http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Pentax-K-30
http://www.dpreview.com/products/compar ... pentax_k30

K-30 suurimad miinused tulevadki video osas esile: ei saa välist mikrofoni taha panna, ekraan pole pööratav. Autofookus Live View ning video ajal on natuke kehvem (loe: natuke).
Plussid: suurem pildiotsija, 100% kaadri kattuvus (hea kadreerida sellega). Vahetatavad mattklaasid (tahad vana manuaalobjet ette panna ning paremat käsitsi teravuse kontrolli saavutada nt). AA patareide kasutamise võimalus (you may never know), ilmastikukindel kere. Viimane on tõesti suurepärane asi. Lisaks sensori dünaamika ning mürataluvus.

Eks see ole suuresti maitse asi. Kui need numbrid / muud asjad ei oma tähtsust, siis vali sisetunde/ergonoomika järgi. Mõlemad on head kaamerad, tuleb liht võtta see, mis sinu jaoks parim.
photopoint.ee - tööpäeviti kirjutan seal tooteandmeid
blog.photopoint.ee - õhtuti ja nädalavahetuseti toodan kvaliteetkirjandust!
digitest.ee - kui aega üle jääb, siis vaatame ka tooteid lähemalt üle!
Külaline

Re: Canon eos 600D

Postitus Postitas Külaline »

ühelt poolt paistab raudne distsipliin, kohe tööaja alguses 9:00 on vääriline vastulöök antud. teiselt poolt ei paista usutavuse tõstmiseks mingit entusiasmi, peale 17:00 ei ühtegi postitust.
Külaline

Re: Canon eos 600D

Postitus Postitas Külaline »

Olen 600D kasutanud üle 2 aasta. Probleeme pole olnud ja pilte teeb hästi oma entry-level klassi kohta.
Praegusel hetkel soovitaks 650D poole vaadata, mis on põhimõtteliselt 600D uuem variant väikeste täiendustega. Kindlasti soovitaks kit-objektiivi välja vahetada.

Teiseks, üks on põnev lisa canoni seeria peeglitele on Magic Lantern tarkvara -http://magiclantern.wikia.com/wiki/Magi ... mware_Wiki (Ma ei oska öelda, kas see soft töötab kenasti ka 650D peal. Peaksid googeldama..)
Olen ise üle aasta seda kasutanud ja see annab päris palju uusi võimalusi juurde nii filmimisel kui ka pildistamisel.
Eks uuri ja otsusta ise.
Vasta