Abi kaamerate seadistamisel.

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Säri
Postitusi: 4
Liitunud: 24 Nov 2013 01:32

Abi kaamerate seadistamisel.

Postitus Postitas Säri »

Siia võiks siis kirjutada mured kaamerate seadistamisel ja tore kui ka abi siit saaks. Äitäh.
Säri
Postitusi: 4
Liitunud: 24 Nov 2013 01:32

Re: Abi kaamerate seadistamisel.

Postitus Postitas Säri »

Olen seadistamisel väga oskamatu ja sooviks lõpuks juba paremaid piltte aparaadist välja saada kuid siiani pole väga seda suutnud.
Masinaks on fotokas samsung wb150f. Olen nokitsenud ja vist kusagil sügavamal mingi seade ära käkkinud ja alustaks siis sellest kõige lollikindlamast seadest ehk SMART nutikas mis ise valib siis suuresti kõik vajaliku, et võimalikult hea pilt saada aga sellel seadel kindlasti mõjuvad ka mingid teised seaded mis ehk juba minupoolt kusagil sügaval ära käkitud.
Loetlen siis ette mis olekus SMART reziim hetkel on.
1)automaatne välk on sees. Igaksjuhuks küsin, et kui välk on väljas siis kuidas mõjutab piltte päeval ilusa ilmaga ja sombusema või kergelt hämara ilmaga.
2)foto suurus on 1M 1024x 768. Kas erinevad foto suurused mõjutavad ka pildi kvalikteeti.
3)fimi mõõtmed on HD 1280 x 720. Kas erinevad mõõtmed mõjutavad kuidagi foto kvalikteeti ka.
Ja keegi võiks öelda mingid näitajad mida tuleks jälgida või millised need peaksid olema, et saada fotokaga võimalikult normaalne pilt päevasel ajal. Ma kindlasti siin tülitan teid veel siis saab asjad ehk selgemaks ja pärast veel siit lugedes endale meelde tuletada ja harida.
SiP

Re: Abi kaamerate seadistamisel.

Postitus Postitas SiP »

http://downloadcenter.samsung.com/conte ... nglish.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Läku
Postitusi: 382
Liitunud: 25 Juun 2012 17:25

Re: Abi kaamerate seadistamisel.

Postitus Postitas Läku »

Peegelkaamera korral on kõige lihtsam kasutada kavalust:

Kui M, C, B, Tv korral ehk siis manuaalrežiimi korral ei saa head säritust, siis pange kaamera täieliku automaatrežiimile, tehke pilt ja siis vaadake mis parameetritega autom. režiim pildi tegi ning neid samu parameetreid kasutage siis anuaalrežiimis.
__________________________________________________________________________________________________________________

vastused:
1. ei mõjuta
2. mõju on tunda vaid piltide printimisel
3. Kui mõtled video suurust, siis eriti ei mõjuta kõige suurem suurus võib töötlemata kujul arvutis hakkima hakata.

Automaatrežiimis ei pea midagi jälgima, man. režiimis: säriaeg, ava, ISO ja WB.
Sulev12345

Re: Abi kaamerate seadistamisel.

Postitus Postitas Sulev12345 »

1. Kui välk on välja lülitatud, siis seda lihtsalt ei kasutata kaadri valgustamiseks. Vahe sõltub sellest, kas ja milleks üldse võiks konkreetsel juhul välku kasutada. Ilusa ilmaga näiteks kasutatakse välku näiteks varjualade täitmiseks (ere päike tekitab näiteks näkku väga kontrastsed varjud, mida välguga saab mahendada). Makropildistamisel kasutatakse ka ilusa ilmaga välku selleks, et kompenseerida teravusulatuse lisamiseks kinnimaks keeratud avast tingitud valguse kadu. Jne. Seega ei ole ühene, et ei mõjuta ja kõik.

2. Pildi suurus mõjutab oluliselt pildi kvaliteeti, eeskätt detailide eristusvõimet. 1024x768 piksline foto ei kata enamlevinud arvutiekraanegi, ilma vajaduseta pilti suuremaks venitada, mis omakorda halvendab kvaliteeti. Rääkimata siis Full HD teleritest. Pildista ikka vähemalt sellise resolutsiooniga, mis on sellel ekraanil, millelt pilte vaatad. Kahtlustan, et liiga madal pildiresolutsioon on üks peamisi põhjuseid, miks sa oma piltidega rahul pole.

3. Kaameras seatud filmikaadri mõõt fotorežiimis tehtud piltidele mingit mõju ei avalda.

Pildistamisel tuleks reeglina jälgida, et kaamera oleks pildistamise hetkel paigal. Väga sageli on näha algajate poolt sellist pildistamist, kus pildistaja vehib pildistamise hetkel kaameraga või vajutab nuppu nii hoogsalt, et kaader tuleb juba seetõttu ebaterav. Kindlasti on kasutusjuhendis soovitused kaamera kindlamaks paigalhoidmiseks pildistamisel.
Külaline

Re: Abi kaamerate seadistamisel.

Postitus Postitas Külaline »

Luik: ei ole vaja teha üleliigset klõpsu automaatikaga, et sealt para ja meetreid välja lugeda, käsireziimis töötab särimõõdik sama täpselt ja säriparameetrid on pildiotsijas kirjas.
Säri
Postitusi: 4
Liitunud: 24 Nov 2013 01:32

Re: Abi kaamerate seadistamisel.

Postitus Postitas Säri »

Oletan, et automaat reziim on tore ja toimetab ise aparaadiga aga tulemus pole vist siiski nii head kui ise reguleerida või mida te arvate. Kes oskab ise reguleerida siis teeb automaatikale silmad pähe ma oletan. Aga see väristamise teema on ka kahtlane no muidugi kui vehkides teha tsirkust see pole siis ka mingi pildistamine. Ise ikka olen muidugi võimalikult paigal ikka hoidnud ja veel kasutanud ka seda stabilisaatorit. Ja sellest stabilisaatorist rääkides siis see tundub ka siiki kahtlane teema igasugu näidete põhjal, et kui stabilisaatorit ei kasuta siis ongi hägused jamad pildid aga nii see ei saa olla.
Kas välk on tegelikult igal ajal soovitatav. Endla jäävad välguga suht koledad ülevalgustatud pildid, et kohe näha seda välkku inetult peegeldamas ja helkkimas.
Aga tänud selle manuaali eesti ja olen seda sirvinud ja kindlasti ka targemaks saanud ja katsetan edasi.
Lihtsalt on ennem ka olnud digikas mis palju lahjem ja ei minigit stabilsaatorit ja pildid olid palju paremad ja kergemalt tulid.
Nüüd see samsung päris mõistlik aparaat ja peaks norm piltte tegema aga pole põhimõtteliselt saanud sellist väga millega rahul olla.
Teen mingid pildid ja siis näitan võibolla oskate öelda mis jama või mitte.
Säri
Postitusi: 4
Liitunud: 24 Nov 2013 01:32

Re: Abi kaamerate seadistamisel.

Postitus Postitas Säri »

Võibolla avastasin siis mure ja mure on siis pildi suuruses. Nüüd küsimus kas sellised nõudmised oleks minul täidetud. The pictures must be of decent quality, with a minimum width of 1024 pixels
and with a maximum file size less than 3 MB kui minu kaamera seadistatud fotosuurusega1984x1488 ning filmi mõõtmed vga 640x480. Kas on võimalik, et pildid peaksid päris head tulema
Sulev12345

Re: Abi kaamerate seadistamisel.

Postitus Postitas Sulev12345 »

Ise reguleerida on mõtet siis, kui tead, mida sa pildist tahad. Automaatika ei oska aimata, mida just sina sellest kaadrist ootad ja püüab lihtsalt teha oludele vastavalt tehniliselt viisakat pilti. Aga kas sa tahad pilti saada automaatika poolt pakutavast heledamana või tumedamana, väiksema võis suurema teravusulatusega, kaadris olevat liikumist peatavana või rõhutavana, toonilt punasemana või sinisemana jne, sellest pole kaameral ilma inimese sekkumiseta aimu.

Pildi uduseks väristamiseks võib piisata ka mõne millimeetri/kraadi suurusest kaamera nihkumisest/keeramisest võttehetkel. Sageli aga võib linnas näha käed õieli pildistajaid, kelle kaamera vajub nupulevajutuse peale 5 cm ja enamgi allapoole ning kes siis iga kaadri järel ekraamilt vaatavad, et pilt läks untsu ja proovivad uuesti, kuni saavad ekraanilt vaadates oma arvates enamvähem terava pildi kätte, kuid kodus arvutist vaadates leiavad selle ikka uduse ja kiruvad siis kehva kaamerat. Kui on suvine valge aeg, siis on ehk säri piisavalt kiire, et kaamera liikumisega pilti ära ei riku. Kuid praeguse päevase valguse juures on sedasi lihtne pilti rikkuda.

Välku kasutatakse ikka vastavalt taotlusele. Korralikku välku saab ka nõrgemaks reguleerida, kaamera pealt maha võtta ja sobivast suunast lasta. Ei ole nii, et kui pilt on tehtud välguga, siis ei kõlba see kohe kuhugi.

Pildi järgi on palju parem hinnata, mis viga on. Eriti kui EXIF info pildile külge jääb.
Külaline

Re: Abi kaamerate seadistamisel.

Postitus Postitas Külaline »

Säri kirjutas:Võibolla avastasin siis mure ja mure on siis pildi suuruses. Nüüd küsimus kas sellised nõudmised oleks minul täidetud. The pictures must be of decent quality, with a minimum width of 1024 pixels
and with a maximum file size less than 3 MB kui minu kaamera seadistatud fotosuurusega1984x1488 ning filmi mõõtmed vga 640x480. Kas on võimalik, et pildid peaksid päris head tulema
Kui sul juba varem oli pildi laius 1024 pikslit, siis vastas see miinimumnõuetele. 1984x1488 vastab ka sellele nõudele.
Videokaadri mõõtmed fotosid ei mõjuta, nagu ma juba varem kirjutasin.
Ainuüksi pikslite hulk ei taga pildi headust, aga eeldused päris hea pildi saamiseks peaks olemas olema.
Vasta