D5200 ja inimeste pildistamine pidulikul sündmusel

Nikoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
Ann

D5200 ja inimeste pildistamine pidulikul sündmusel

Postitus Postitas Ann »

Tere,

olen veidi mures ja paluksin Teie abi.
Olemas: nikon D5200 + VR 18-105 mm 3.5-5.6G ED + fiksobje AF-s 50 mm 1:1.8 G+ monopod.
Investeeringuraha 600 €

Nimelt tulemas 2 sündmust mida pildistada.
1. Kirikus. Pole probleemi arvan, fiksobjega saan ilmselt hakkama.
2. Pidulik aastalõpupidu, kus vaja jäädvustada lavategevust, peotantsijaid ja lõpuks vaja üle seada stuudionurgake, kus pidulikes riietes saaks pildistada.
Stuudionurgake ajab veidi ärevaks, sest ilmselt tekib valgustuse probleem. Kaameral saab panna küll kõrgemat ISO ning välku peale lasta, kuid ma ei taha nii, tahaksin veidi paremat tulemust.
Saan vajadusel kasutada mõningaid lavaprozektoreid... kuid kas need on sobilikud valgustemperatuuri poolest... Tahaksin, et inimesed jääksid loomulikes värvides. Vaatasin, et täispikkuses inimese pildistamine fiksobjega vajab liikumisruumi 4-6 meetrit.... päris arvestatav vahemaa..... õnneks teen seda kultuurikeskuse fuajees ja see pole ka ilmselt probleem.

Nüüd on igasugune soovitus ja nõuanne teretulnud. Aega on mul selleks ette valmistada 3 nädalat.
Kunagi tahan osta Nikkor AF-S 70-200mm f/2.8 G ED VR II, aga selle ostmisega läheb veel aega ja nendele sündmustele see obje kahjuks ei jõua ja pean miskit muud välja mõtlema.

Noore tehniku poest olen ka teadlik, ehk saab sealt miskit head lahendust valgustite osas?

Aitäh Teile juba ette nõuannete eest :)
Sulev12345

Re: D5200 ja inimeste pildistamine pidulikul sündmusel

Postitus Postitas Sulev12345 »

Kirikus saad 50mm-ga pildistada detaile, portreesid ja ehk eemalt ka väikseid grupipilte, kuid mingeid üldplaane ja üldist miljööd ilmselt mitte. Sama lugu ilmselt ka lavaga.
Stuudionurgas ehk ajab see 50 mm kõige paremini asja ära, sest saad sättida lisavalgust ja 6 m taganemisruumi on ehk isegi modellide (eeldatavasti lapsed) terviklikult kaadrisse püüdmiseks piisav.
Mina mõtleks igatahes 20 või 30 mm valge fiksiga lisakaamera peale, et nii kirikus kui peol üldplaane teha. Ja välise välgu peale. Kirikus vast tõesti ei maksa välgutada, aga aastalõpupeol miks mitte? Ei pea ju välku otse näkku laskma, kui on vähegi võimalik seda mõnelt valgelt pinnalt põrgatada.
indrme
Postitusi: 186
Liitunud: 03 Juun 2010 22:29
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: D5200 ja inimeste pildistamine pidulikul sündmusel

Postitus Postitas indrme »

Stuudionurgakese jaoks soovitaksin kaht välklampi vihmavarjudega statiividel. Kui säästlikumalt teha, siis võiks võtta kaks Yongnuo'd http://35mm.ee/et/valklambid/1004-yongn ... stile.html ning neile raadiosaatja + vastuvõtjad (neil on küll infolehel jutt sisseehitatud raadiosidest, kuid kust seda saatjat Yongnuo RF-602 võtta?), nt http://35mm.ee/et/juhtmevaba-susteem/49 ... nikon.html ning lisavastuvõtja http://35mm.ee/et/juhtmevaba-susteem/64 ... nikon.html

Kaks statiivi, nt http://35mm.ee/et/statiivid/294-phottix ... v-190.html

Kaks vihmavarju, nt http://35mm.ee/et/vihmavarjud/280-phott ... avari.html
või http://35mm.ee/et/vihmavarjud/279-phott ... avari.html

Kaks vihmavarjukinnitust, nt http://35mm.ee/et/stuudiofotoks/273-pho ... itus-.html

Välgud võiks paigutada kahele poole umbes 45 kraadi all, kõrguseks - veidi üle peade kõrguse. Siis saaks enam-vähem ühtlase valguse.

Need välgud tuleb käsitsi seada mingile võimsusele (nt 1/2) ning siis katsetada, millise ava ja ISOga- pildistama peab, et sobiv pilt saada (M režiimis). Säriaeg ei mõjuta seejuures pildile jõudva välguvalguse hulka, sest välgusähvatus kestab olenevalt võimsusest ikka väga vähe aega (antud välgu puhul 1/200 - 1/20 000 sek). Küll aga mõjutavad säriaeg ava ja ISO seda, kui palju olemasolevat valgust (laelambid jms) pildile jõuab. Parem vist oleks, kui seadistada kaamera nii, et ilma välkudeta jääks väga pime pilt. Vastasel juhul on oht, et olemasolev valgus on ehk sooja värvusega (2700 K), välk on aga külma värvusega (5600 K). Kokku võib see anda segu sinistest nägudest ja soojas toonis taustast vms. Sellisel juhul peaks välkudele ette panema oranži värvuskorrektsiooni filtri (ingliskeelne lühend: CTO).

Kaameral tuleks sellisel juhul ka valgetasakaal (White balance) panna 'Flash'.

Pildistada oleks seal stuudionurgakeses hea ehk 50 mm fiksiga, sest sellega on kaameral lihtsam teravustada: ta laseb rohkem valgust kaamerasse (teravustamine toimub täisava juures).
Ann

Re: D5200 ja inimeste pildistamine pidulikul sündmusel

Postitus Postitas Ann »

Aitäh nõuannete eest!
Nüüd on stuudionurga jaoks enamus kola koos ja akud laevad.Tänud konkreetse fotonurga soovituse eest indrme, ma ostsin kõik Sinu soovituste kompoti ära :) !
Puudu vaid foon, kuid katsetuse jaoks miskit kodus ikka leian! Nurgas vedeleb üks projektori taust valge-must. Võtan selle esialgu katsetamiseks. Saab näha, mis välja võlun ja kui hätta jään millegagi, siis pommitan küsimustega siinsamas.


Seniks aga ilusat jõuluootust ;)
Läku
Postitusi: 382
Liitunud: 25 Juun 2012 17:25

Re: D5200 ja inimeste pildistamine pidulikul sündmusel

Postitus Postitas Läku »

Kirikus on valged seinad ja need peegeldavad valgust jõledalt tagasi, kasuta ringpolariseerivat filtrit!
Kasutaja avatar
silver
Postitusi: 502
Liitunud: 22 Okt 2008 15:18
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: D5200 ja inimeste pildistamine pidulikul sündmusel

Postitus Postitas silver »

Läku kirjutas:Kirikus on valged seinad ja need peegeldavad valgust jõledalt tagasi, kasuta ringpolariseerivat filtrit!
Läku on täitsa ogaraks end enne jõule kukkunud. :shock:
Ära kuula teda ning jumala eest ära hakka portreepilte (eriti neid, mida valgustad välguga) läbi cir-pol filtri pildistama.
photopoint.ee - tööpäeviti kirjutan seal tooteandmeid
blog.photopoint.ee - õhtuti ja nädalavahetuseti toodan kvaliteetkirjandust!
digitest.ee - kui aega üle jääb, siis vaatame ka tooteid lähemalt üle!
Külaline

Re: D5200 ja inimeste pildistamine pidulikul sündmusel

Postitus Postitas Külaline »

Läku kallis, kasuta võimalust vait olla, alati.
Ann

Re: D5200 ja inimeste pildistamine pidulikul sündmusel

Postitus Postitas Ann »

Läku jäi hiljaks, sain kiriku juba pildistatud ja ilma filtrita. Jäin täitsa rahule. Mõni pilt läks ikka aia taha ka, kuid õnneks tegin palju võtteid ja sain valida. Seega üks sündmus on purgis :) Nüüd hullem veel ees.
Vasta