Palun infot fotoka (+video) asjatundjatelt - VASAKUKÄELINE..

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Kino Mees
Postitusi: 4
Liitunud: 04 Apr 2014 10:34

Palun infot fotoka (+video) asjatundjatelt - VASAKUKÄELINE..

Postitus Postitas Kino Mees »

Tere.

Olen Teie lehekülje selline "natukene alla keskmise" jälgija ja lugeja. Vanuses 55 aastat olen jäänud tehnikamaailma hüvelainetele vaikselt ja rahulikult ligunema. "Auto"-režiimi nupp sisse ja ... tuld! Ei tea ma eriti midagi ei avadest, ei säriaegadest. Tean, mis need on ja milleks, aga kasutus- ja reguleerimiskogemus paraku puudub. No nii, täna regasin ennast kasutajaks, lootuses asjatundjatelt abi ja head nõu saada.

Aastal 2011 sattusin avariisse, sestpeale olen raske puudega invaliid. Parem käsi ei liigu üldse, toime tulen nii hästi kui oskan mittetöökäe e vasaku käega.

Aktiivsel eluperioodil tavakasutajast ja hobikorras pildi- ja videotegijast olen ennast ja varustust edasi arendades üritanud luua midagi tõsisemalt võetavat. Mõistliku ja pigem odavapoolse varustusega võimalikult heal tasemel videoloomingu tegemist. Seda siiras lootuses ühel kenal päeval selle tegevusega ehk leivatükkki lauanurgale teenida. Sündmused maal ja linnas, peod, pulmad. Võib-olla mõni kurbki sündmus. Elust enesest, sõnaga.

Tänaseks varustus:
- videokaamera Canon Legria G25
- ekstreemfotokas Panasonic WA30 (uus asi, hiljutine ost)
- mingi vanem Canon ixus, jagatuna teiste pereliikmetega - poja ja naisega

- kolmjalgu ja statiive, väiksemaid ja suuremaid - paratamatus 1 käega majandamisel
- mingid mikrid, valgustused jne... - paljusid asju vaja lähiajal testima hakata, võtan alles hoogu üles
- Sony Movie Studio 12 - sellega miksin videokraami kokku. Pilte mudin Photoshop Elemendi 5. versiooniga.

Näide elust - 2013, just olin uue videokaamera (G25) kätte saanud! - kevad Emajõel Tartus:
http://youtu.be/3RCRnqYFSuM
Kuis tundub - kas vana võiks millegi targemaga tegelda? Ise mudugi tean, et olen vahepeal ajaga paremaks läinud, nagu korralik vein :)

MIDA MA TAHAKSIN? Teiseks või kolmandaks kaameraks "jalale tausta valvama" vmt - head AUTOREŽIIMIS TÖÖTAVAT fotokaamerat, mis teeks ka ikka vähemalt HD1920x1080 VIDEOT (soov. MP4 või MTS-vormingus (see *.mts on Legria toorik!), 30- 50i). Videot eelkõige, aga kasutan montaažil ka palju pilte - seega on ka piltide "autorežiim" kõrgel tasemel vajalik! Sarivõtted, pluss see minu jaoks defineerimata võimalus - et klõpsib ntx iga 1, 2 või 3 minuti tagant kaadri - sellised vidinad ja viled peaksid masinal kindlasti peal olla. WIFI oleks kena lisa. Kindlasti puutetundlik suur ekraan - kahandab vast parema käe puudumisest tekitatud puudujääki tegevuses. Veel - hot Shoe välgujalg - kindlasti peaks olema! KINDLASTI NÕUE - EI TOHIKS OLLA EBAMUGAVALT VÄIKSEID JA ASJATUNDMATU JAOKS MÕTTETULT PALJU NUPUKESI JMT. KÕVA SÕNA, KUI OLEKS MASINAL PULT!!

Juuni 2013 oli digitesti fotokafoorumis "Tippklassi kompaktkaamerate võrdlusülevaade: Panasonic LX7 vs Sony RX100 vs Canon S110 vs Fujifilm XF1" kasutajalt Pets tore kommentaar: "Tehke nende kaameratega selline test kus te ise ei säti mitte midagi. Las olla "auto" peal ja tulistage siis erinevaid pilte: makro, sporti, hämaras jne. Ja siis selgubki aus võitja. Sest sellise kaamera ostja on pigem inimene kes tahab väikest kaamerat mis teeb ilusaid pilte ilma liigse menüüdes ekslemisega. Sest see kes näppida tahab ostab peegli ja kes lihtsalt klõpsib teeb seda oma telefoniga." JUST! VÄGA ÕIGE! ;)

Uhh, pikk sai jutt. Ehk saan abi, näis! Ette tänulik!

Parimatega, kena kevadet, ilusaid pilteja videosid!

Kino Mees [ Kinomees@pakarte.com / FB: Kino Mees ]
Külaline
Postitusi: 295
Liitunud: 03 Veebr 2014 20:01

Re: Palun infot fotoka (+video) asjatundjatelt - VASAKUKÄELI

Postitus Postitas Külaline »

Loetletud testivõitjad ongi, pole midagi lisada. Pets on muidugi ajast maha jäänud. Peegel kui kultuskaamera elab oma viimaseid minuteid, hübriidid ja kvaliteet seebukad võtavad asja kiiresti üle. Täisautoga klõpsijale soovitus, pildista RAW ja hilisemas korreksioonis on palju rohkem ruumi, ükski isetegija ei mõõda ideaalselt, alati on vaja parandusi seada.
Kino Mees
Postitusi: 4
Liitunud: 04 Apr 2014 10:34

Re: Palun infot fotoka (+video) asjatundjatelt - VASAKUKÄELI

Postitus Postitas Kino Mees »

Külaline kirjutas:Loetletud testivõitjad ongi, pole midagi lisada. Pets on muidugi ajast maha jäänud. Peegel kui kultuskaamera elab oma viimaseid minuteid, hübriidid ja kvaliteet seebukad võtavad asja kiiresti üle. Täisautoga klõpsijale soovitus, pildista RAW ja hilisemas korreksioonis on palju rohkem ruumi, ükski isetegija ei mõõda ideaalselt, alati on vaja parandusi seada.
.
Tänan! Head nõu olen saanud otsepostis ka Laurilt, tallegi ka siinkohal tänud!

Saan aru, et RAW vormistab pildi (kas ka video?) täies, nurimata mahus? Jah, videorežiim omab kindlasti tähtsat rolli, et see oleks kvaliteetne... Kas raw võiks videoski osaline olla?

Nüüdseks olen termini võrra targem - aparaat peab omama time lapse režiimi. Olen ise üritanud teha algvideot kiireks keerates, aga profid videod foto baasil kisuvad ikkagi sootuks vingemasse kategooriasse kohta kinni panema...

Tähtsust omab olulist ka puldist käivitamise võimalus - vägagi oluline sandi töös!

Eile sõelusin veidi photoshopi laos ringi vaadata ja siis jäid esmalt sõelale sellised olendid. Öö jooksul selgemaks saanud soovilugude tingimuste kaart paneb täna seal kiirelt korrektuure ja mahakriipsutusi muidugi tegema. Aga siin nad on - reeglina soodukaga letis:

- Pentax MX-1 - sellel mh ka pult! - Üsna stiilne välimus! :) - soodukas 299.- / http://www.photopoint.ee/et/toode/30906 ... 1-hobedane
- Pentax Q Standard Prime + Zoom KIT, must - ka puldiga ja ... kas sellel on lausa 2 OBJEKTIIVI komplektis jah? - soodukas lausa 67% - 299.- / Pentax Q Standard Prime + Zoom KIT, must
- Panasonic Lumix DMC-TZ40 - juhitav nutitelefoniga - soodukas -30%-ga on 299.- / http://www.photopoint.ee/et/toode/31992 ... -tz40-must
- Olympus XZ-2, must - distantspäästikuga - -55% = soodukas 249.- / http://www.photopoint.ee/et/toode/29800 ... -xz-2-must
- Olympus PEM Mini hübriidkaamera. - 299.- / http://www.photopoint.ee/et/otsing?quer ... ni&x=0&y=0 - ei oma time lapse režiimi VIST?

MIDA TÄHENDAB - "iseavaja (2, 10 sek)"? - võiks olla mingi kordusrežiim e samalaadne "time laps´iga"?

Pole lihtne valikut teha, eriti veel sellise mõõduka saamatuse juures, nagu minul seda on... Kas on soovitusi, kust veel aparaate otsida, valida? Kus oleks ka sooduskampaaniad ...

Tervised ja head nädalavahetust!
Külaline
Postitusi: 295
Liitunud: 03 Veebr 2014 20:01

Re: Palun infot fotoka (+video) asjatundjatelt - VASAKUKÄELI

Postitus Postitas Külaline »

Nagu näha käib valik säästupõhiselt, algpostis oli jutt vajalikust kvaliteedist. Valik tõsiseid tegijaid oli ka välja toodud.
Taimlaps e, intervallomeeter on tõesti mõnedes aparaatides sees, teistele pannakse see puldiga juurde.
Üks vajalikke kohti, kus kasutada käsiseadeid täisauto asemel on just taimlaps, teine selline on panoraam. Tahad laigulist vilkuvat pilti?
RAW on konkreetselt fototoorfail. Videotoorikuid saab praegu veel väga vähestest aparaatidest otse kätte. Kuna ise videohuviline ei ole, siis märksõnu, mida tean on HDMI videostriim, 4K.
Iseavaja teeb pildi sinu poolt valitud viivitusega, et ise pildile jõuda - 10s, või käevärinat vähendavalt statiivilt pildistades - 2s.
Kino Mees
Postitusi: 4
Liitunud: 04 Apr 2014 10:34

Re: Palun infot fotoka (+video) asjatundjatelt - VASAKUKÄELI

Postitus Postitas Kino Mees »

Sohh. Eile sõelale jäänuist ei oma ükski isend time lapse režiimi... Ja iseavaja teema sain ka selgeks, pole see, mida eelmises postis veel lootsin. Mõistus ja m ühepikkused.

To külaline: tänud! Arvestan välja käia maximum kuni 450-500, koos vajalike lisadega - kaart ilmselt, mingi pult.

Mõistan, et see time laps tuleb tegelikult soovinimekirjast kustutada - olen realist ja ... maht, mis asjadega igapäevaselt tegelen - ei jäta paraku ruumi fotokunsti käsiseadistuste selgeksõppimise keerulistele radadele suunavõtuks.
Kino Mees
Postitusi: 4
Liitunud: 04 Apr 2014 10:34

Re: Palun infot - LUKKU!

Postitus Postitas Kino Mees »

Lukku!
Vasta