Millist digipeegelkaamerat osta?

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
possu

Millist digipeegelkaamerat osta?

Postitus Postitas possu »

Tere!
Mul on plaanis osta digipeegelkaamera hinnaklassis kuni 10 000 krooni. Eesmärgiks on hakata tegema loodusfotosid. Märksõnadeks võiks olla aparaadi kerge kaal, niiskuskindlus, käepärasus, võimalus pildistada pimedas. Ühesõnaga mis firmat eelistada? Mida ostmisel tähele panna? Kust osta võimalikult soodsalt? Milliseid lisatarvikuid vajab harrastusfotograaf?
Ette tänades, algaja harrastaja
NeVis

Re: Millist digipeegelkaamerat osta?

Postitus Postitas NeVis »

algaja jaoks suur vahe, millise firma kere ostad. Vaata parem, mis objektiivi selle summa sisse mahutad.
Kasutaja avatar
monty11
Postitusi: 326
Liitunud: 16 Apr 2008 11:14
Asukoht: Nõmme
Kontakt:

Re: Millist digipeegelkaamerat osta?

Postitus Postitas monty11 »

Suhteliselt keerulise küsimuse oled püstitanud.
Enne kui keegi ette minust jõuab: kui tahad head ja odavad, siis pead ostma nii hea kui ka odava 8-)

Kuna sa seda siin nii küsid, siis ma eeldan, et sul väga palju algteadmisi ei ole. Seetõttu soovitaksin sul enne kaamera soetamist läbi teha mõni fotograafia algkursus (Eesti Fotos hakkab üks selline märtsi keskel). Kui sul need läbitud, siis on sul palju kergem kaamerat valida. Kaamera võid ju hankida kursuse keskel, siis saad ka kursuse lõputöö ilusti ära teha.

Niiskust peaksid mingil määral taluma kõik peegelkaamerad, kuid kindlasti taluvad kallimad kaamerad niiskust ja tolmu paremini.
Pimedas pildistamise jaoks peab sul olema statiiv või kui leiad mõne hea kivi/mätta, siis saad hakkama ka oakotiga. Statiiv ja selle pea peavad kindlasti taluma tunduvalt rohkem raskust, kui seda on kaamera ja objektiiv kokku.

Enamus piltnikke ei soovita kitiobjektiivi kaamera ette hankida. Ise ma endale ka ei soovitaks praegu, kuid aasta tagasi soovitajat polnud ja sai see siiski hangitud. Tegelikult sõltub see kõik sinu enda enesekriitilisusest ja ambitsioonidest. Kui oled oma loomingu suhtes kriitiline, siis kasvad sa kitiobjektiivist suhteliselt kiirelt välja ja ihkad paremat kvaliteeti. Sellegi poolest on kitikas heaks odavaks õppevahendiks, sest selle pealt näed sa, mida tegelikult vaja on.
Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
Kasutaja avatar
anton
Postitusi: 498
Liitunud: 24 Nov 2008 18:28
Kontakt:

Re: Millist digipeegelkaamerat osta?

Postitus Postitas anton »

odavama otsa kaameratest on tootja poolt kinnitatud ilmastikukindlus olemas pentax k200D kaameral. niiskuskindlad objektiivid maksavad aga ise sinu hinnalimiidist suurema summa. pimedas pildistamine jääb selle hinnataseme juures kindlalt komistuskiviks, kuna körgema iso taluvusega kaamerad maksavad juba 20K ringis seega peab hoidma iso alla 800 ja kasutama statiivi ja lootma et tuul kövasti ei puhu.

objektiivivalik söltub sellest, mida looduses pildistada tahad. maastikuvaadete jaoks sobivad lainurksuumid, kuigi, nagu Začek ütleb, on eesti maastikuvaated üsna kitsad, ja sageli vöib lainurkobje peale vötta liigagi palju. lillede ja liblikate jaoks on makroobjektiivid, elusloodus nöuab pikki teleobjektiive mis on ka köige kallimad.
popp on see, milleks sa muutud, kui sa ei tea, kes sa oled
Vasta