Duplikaadid?

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
oravas2
Postitusi: 57
Liitunud: 04 Aug 2012 21:25
Asukoht: Tallinn ja Pärnu

Duplikaadid?

Postitus Postitas oravas2 »

Kuidas kustutada duplikaadid mis on erinevates formaatides? Näiteks pildistan korraga raw ja jpg valin välja jpg pildid mis ei sobi.
Aga kuidas kõige lihtsamini saada lahti raw piltidest mida ei lähe enam vaja? On selleks mingi program või peaks sellega mõni adobe soft hakkama saama kuidagi.
Läku
Postitusi: 382
Liitunud: 25 Juun 2012 17:25

Re: Duplikaadid?

Postitus Postitas Läku »

Arvutis kustutad need nii nagu tavalised failid. Kaameras seadistad vormingu ainult jpeg või ainult raw peale.
oravas2
Postitusi: 57
Liitunud: 04 Aug 2012 21:25
Asukoht: Tallinn ja Pärnu

Re: Duplikaadid?

Postitus Postitas oravas2 »

Läku kirjutas:Arvutis kustutad need nii nagu tavalised failid. Kaameras seadistad vormingu ainult jpeg või ainult raw peale.
Kunagi ei või teada millal tuleb pilt mida tahad täpsemalt mudida. Ja samas pole mõttet ainult raw,i ka pildistada mahud ja aeg nendega tavakatega liiga suur. Eks ma siiani olengi kustutanud tavalisel viisil aga olen hakkanud rohkem pildistama ja aega läheb päris palju juba sorteerimisele kaks formaati toppelt aeg.
Külaline
Postitusi: 295
Liitunud: 03 Veebr 2014 20:01

Re: Duplikaadid?

Postitus Postitas Külaline »

Adobel on jah selline vidinasoft Bridge, seal näed kõrvuti mõlemat formaati, kui just teisiti ei seadista. Mõned üksikud erandolukorrad välja arvata ei näe ma pideval dubleerimisel mingit mõtet. RAW-st teed ju vajadusel ükskõik kui suured koopiad iga kell. Olulisem on veel teha koopiaid töödeldud failidest. Töötlemata duubelfailidega mäng on nats napakas. Mitte topelt, aga sajakordne tühi töö.
DaStoned
Postitusi: 85
Liitunud: 09 Juun 2010 12:47
Asukoht: Tallinn

Re: Duplikaadid?

Postitus Postitas DaStoned »

Keera fotokas ainult raw peale ja osta suurem kõvaketas. Niikuinii tuleb peale arvutisse tõmbamist pilte valida ja rohida - sinna otsa export to jpg nuppu vajutada on tühine vaev. Eeldusel et sul on kasutajasõbralik tarkvara.

Ma ei kujutals ette kuhu palatisse mind veeretataks kui üritaks kaamerast välja tulevate raw ja jpg korraga zongleerida. Niigi on tegemist palju :)
Vasta