Kust osta kaamera varustust?

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
ErikMarkus
Postitusi: 9
Liitunud: 20 Dets 2014 18:04

Kust osta kaamera varustust?

Postitus Postitas ErikMarkus »

Tere!

Oleks soov osta oma kaamerale peale videomikrofon ja uus aku, aga Eestis on sellised ropult kallid(originaalaku maksab praktiliselt 90€). Kas oskaksite soovitada mõnda e-poodi, kust saaks natukenegi odavamalt varustust kaamerale osta?
Sulev12345
Postitusi: 98
Liitunud: 01 Veebr 2014 12:31

Re: Kust osta kaamera varustust?

Postitus Postitas Sulev12345 »

Üks üsna turvaline e-pood on eBay.
Kasutaja avatar
silver
Postitusi: 502
Liitunud: 22 Okt 2008 15:18
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kust osta kaamera varustust?

Postitus Postitas silver »

Originaalaku maksab poole rohkem ning peab ka poole kauem vastu, seepärast ropult kallid. Poole kauem peab vastu ehk eluiga pigem ning mahutavus suurem. Samas ons ka Pointi tootevalikus "odavaid" analoogakusid: https://www.photopoint.ee/spetsiaalakud ... w=list&s=0.
Kui sul on oluline see, et aku olemas on, mitte selle vastupidavus, siis mine analoogi peale. Kui tahad töökindlust, vali originaal (mul nt Eneride akud Mark III talla sees, kustuvad märgatavalt kiiremini kui Canoni originaalid).

Mikrid.... no need ei ole nagu akud vms asjad. Mikrofon on nagu objektiiv - kehva asjaga head tulemit ei saa. Et kui soovid kvaliteetset, siis Rode, Sennheiser, Audio-Technica jms tootjate omad. Kui tahad odavalt... ma siin parem nõu ei anna.

NB: Eestis on hinnad suht samas klassis, kui igalpool mujal. Tegin kiire võrdluse:
Canon LP-E6N aku Amazonis 60,21 naela (RRP 108 £) ehk 80 € (koos postitusega 93,28 eurot); Photopointis sama aku 89,99 € ja postitus tasuta. Ehk et, täpsustame: originaalakud on ropult kallid sinu jaoks võrreldes analoogidega, vahet pole mis riigis / kontinendil seda ostad.

PS: vabandan, kui kurjalt kõlan; Eesti (tehnika)jaekaubanduse ülikallite hindade jutt on rumal linnalegend, mis lihtsalt ei taha unustuste hõlma vajuda.
photopoint.ee - tööpäeviti kirjutan seal tooteandmeid
blog.photopoint.ee - õhtuti ja nädalavahetuseti toodan kvaliteetkirjandust!
digitest.ee - kui aega üle jääb, siis vaatame ka tooteid lähemalt üle!
enn
Postitusi: 62
Liitunud: 16 Mai 2008 15:40

Re: Kust osta kaamera varustust?

Postitus Postitas enn »

"Eesti (tehnika)jaekaubanduse ülikallite hindade jutt on rumal linnalegend, mis lihtsalt ei taha unustuste hõlma vajuda."
Mulle tundub see Silveri väide veidi tööandja poole kallutatuna...
Jah, alla 100€ ostu korral veebist söövad saatekulud hinnavõidu ära. Asi on aga veidi teine, kui jutt on kõrgema hinnaga fotokaupadest.
Jätan kõrvale odavad veebimüüjad (kus võib probleeme tekkida) ja toon näiteks Saksa AC-Foto. Kõrgete reitingutega firma, millel on üle Saksamaa oma jaekaupluste kett ja kust olen ka ise tellinud.
Canon EF 100-400/4.5-5.6 L IS USM (st vanem versioon). AC-Foto koos UPS saatmisega Eestisse 1300€, PP letihind 1699€. Vahe ca 400€ (23%)
NB! Overall teeb garantiiremonti kõigile EU-st ostetud Canoni toodetele.
Vasta