Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Pentaxi tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Ardo-Jako »

dpreview räägib uuest Pentaxi digipeeglist K7(D). Midagi kindlat pole, aga pentaxforums näitab sellist pilti, mille alusel on selge, et K20D/K10D kere see enam pole. Aga nagu ikka, midagi kindlat parameetrite kohta pole, kuigi nagu väidab Photopointi blogi võib üheks lisaomaduseks olla video (HD isegi?) salvestamise võimalus.
Spekulatsioone, nagu ikka, on mustmiljon. Aga eks lootused ole ka kõrged. kannatama peab umbes kuu aega veel erinevate allikate põhjal.
Kui kaamera nimi vastab tõele, siis ei saa samas väita, et tegu on K20D järglasega, mida ei toeta ka pilt kerest. Kas ta ka parem on kui K20D või tuleb miskisugune K20D K-m hübriid, näitab aeg.
Head ootamist :D
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
tarts
Postitusi: 115
Liitunud: 18 Apr 2008 13:03
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kuulujutt: K7D?

Postitus Postitas tarts »

Ei huvitagi mis ta nimi saab olema, rohkem tahaks teada mis seal sees on. 1,3 cropyga APS-H sensorist on juba ammu spekuleeritud, kui see nii peakski olema, siis on tegemist ikka kõva asjaga. Ootan huviga ;)
tarts
Postitusi: 115
Liitunud: 18 Apr 2008 13:03
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kuulujutt: K7D?

Postitus Postitas tarts »

googeldamise peale leidsin veel udukogusid, selline tunne, et pentaxionud ise levitavad neid "sateliidifotosid" meediasse, et enne kaamera tulekut pinget kruvida ja kuulujutte levitada ja eks ole päris lõbus lugeda mida kõik kokku ei ennustata :mrgreen:
http://74.125.43.132/translate_c?hl=et& ... T3OzJ5PCwQ" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pentaxforums.com/forums/pent ... 0d-42.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pentaxforums.com/forums/pent ... 0d-49.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Ardo-Jako »

HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division teatab uhkusega uuest PENTAX K-7 digitaalsest peegelkaamerast. Vaatamata kompaktsele ja kergele korpusele sisaldab uus mudel endas suurt hulka kõrgel tasemel funktsioone ning kasutajasõbralikke omadusi, olles samal ajal eeskujulikult usaldusväärne ja käsitsetav. Tulemusena võimaldab K-7 nautida digitaalset fotograafiat ilma suuremate jõupingutusteta.

K-7 töötati välja PENTAX K digipeegelkaamerate tooteseeria tippmudelina. Lisaks eeskujulikule pildikvaliteedile pidi uus kaamera tootekontseptist tulenevalt rahuldama ka erineval tasemel olevate kasutajate vajadused. Pärast kõigi oluliste komponentide ja funktsioonide läbivaatust uuendas ja tõhustas PENTAX mitmete sõlmede tööd nagu pildiotsija, katik, sarivõte, automaatse särituse ja teravustamise süsteemid. K-7 tugev kere on valmistatud vastupidavast metallist, olles samal ajal kompaktne ja funktsionaalne nagu teisedki K-seeria mudelid. Kaamerale on lisatud ka mitmeid kasutajasõbralikke omadusi nagu videosalvestus, võtted laia dünaamilise ulatusega (HDR) ning automaatne horisondi loodimine. See kõik muudab K-7 suurepäraseks töövahendiks fotograafile.

Peamised omadused

1. Vastupidav ja funktsionaalne korpus, väikseim omas klassis
K-7 on ehituselt äärmiselt tugev ja vastupidav, kuna selle raam on valmistatud jäigast roostevaba terase sulamist ning väline korpus vastupidavast kuid kergest magneesiumsulamist. Tänu korpuses kasutatud 77 spetsiaalsele tihendile on kaamera kere ka tolmu-, ilmastiku- ja külmakindel, tagades usaldusväärse töö ka äärmuslikes tingimustes ning kuni -10° C külmas. Kaamera uus katikusüsteem pakub minimaalset 1/8000 sek. säriaega ning selle vastupidavus on kuni 100 tuhat võtet. Kõigile omadustele vaatamata on K-7 üks kompaktsemaid ja funktsionaalsemaid keskklassi digipeegleid maailmas, kuna PENTAX kasutas kaamera loomisel aastate jooksul omandatud kompaktsete peegelkaamerate disainimise kogemusi.

2. Optiline pildiotsija 100% vaateväljaga
K-7 klaasprisma kaudu näeb pildiotsijas ligikaudu 100% vaatevälja 92% suurendusega, lihtsustades sellega kadreerimist ja teravustamist. Pildiotsijas on kasutusel uus Natural-Bright-Matte III teravustamisklaas, mis parandab manuaalse teravustamise täpsust.

3. Kiire sarivõte kiirusega 5,2 kaadrit sekundis
K-7 kiire sarivõte suudab jäädvustada kuni 40 kaadrit (JPEG) maksimaalse kiirusega 5,2 kaadrit sekundis. Selline kiirus lubab fotograafil jäädvustada aktiivse objekti liikumist või näiteks muutuvaid näoilmeid.

4. Uus DR II tolmueemaldusmehhanism
K-7 on varustatud uue DR II (Dust Removal) mehhanismiga, mille ülesanne on kõrvaldada sensori filtri pinnalt sinna objektiivi vahetusel sattuvad tolmukübemed. Tolmu eemaldamiseks CMOS sensori ees olevalt madalpääsfiltrilt raputab kaamera filtrit piesoelektrilise elemendi abil ülisuurel kiirusel. K-7 unikaalne tolmuhoiatussüsteem lubab kasutajal kontrollida madalpääsfiltri tolmusust enne pildistamist.

5. Kvaliteetne kujutis
(1) 14,6 efektiivset megapikslit
K-7 jaoks väljatöötatud CMOS sensori mõõdud on 23,4 × 15,6 mm, pildiandmed saadetakse sensorilt edasi kiire 4-kanaliga väljundi kaudu. 14,6 megapiksli ülesanne on tagada elutruud ja täpsed peente detailide ja sujuvate üleminekutega kaadrid. Kuna digimüra on märkimisväärselt vähenenud, saab tundlikkust probleemivabalt tõsta alates ISO 100 kuni ISO 6400 (erifunktsiooni abil).
(2) Kõrge sooritusvõimega kiire PRIME II pilditöötlusprotsessor
K-7 südames on kaamera jaoks algse PRIME baasil loodud PRIME II (PENTAX Real Image Engine) pilditöötlusprotsessor. Uus protsessor on kiirema andmetöötlusega ning annab tulemuseks parema kvaliteedi, täpsemate värvide ja sujuvate üleminekutega kujutised. Lisaks hoolitseb protsessor videosignaali kiire töötlemise eest.

6. Uus 77 segmendiga särimõõtmine
K-7 jaoks väljatöötatud keerukas 77 segmendiga multi-pattern mõõtesüsteem parandab märkimisväärselt särimõõtesüsteemi täpsust. Süsteem analüüsib kaamera keres olevate sensorite poolt edastatavaid andmeid (kompositsioon, kaadri formaat, pildistatava kaugus ja suurendus) ning tagab märkimisväärselt suurema särituse täpsuse.

7. Uue põlvkonna SR mehhanism värina vähendamiseks
K-7 on varustatud PENTAX poolt väljatöötatud SR (Shake Reduction) pildistabilisaator, mis kompenseerib kaameravärina mõju pildile vahemikus 2,5 kuni 4 EV astet. Süsteem tagab teravad kujutised ka nõudlikes tingimustes. See innovatiivne mehhanism ühildub kõigi PENTAX objektiividega – ka vanade filmikaamerate objektiividega*. Kuna uus süsteem suudab kaamera sensorit nihutada kaldenurgast sõltumata, saab seda kasutada ka horisondi loodimisel ning kaamera kalde kõrvaldamisel (suunad: üles/alla, vasakule/paremale, vastupäeva/päripäeva). Selliselt saavutab fotograaf just sellise kompositsiooni nagu vaja.
* Selle mehhanismiga ühilduvad objektiivid on PENTAX K-, KA-, KAF-, KAF2- ja KAF3 bajonetiga; M42 keermega objektiivid (adapteri abil); 645- ja 67-süsteemi objektiivid (adapteri abil). Teatud objektiividega ei pruugi kõik funktsioonid toimida.

8. Live View reaalajas vaade monitoril koos näotuvastuse ja kiire sarivõttega
K-7 on varustatud Live View funktsiooniga, mis lubab fotograafil jälgida pildistatavat LCD monitorilt. Seda mugavat funktsiooni saab kasutada kontrastipõhisel teravustamisel ning ka näotuvastusega teravustamisel, mis teravustab automaatselt ja täpselt pildistatavad näod. Tänu väljatöötatud avajuhtimismehhanismile saab Live View funktsiooni kasutada ka sarivõttel kui peegel on lukustatud ülemisse asendisse.

9. Kõrge kvaliteediga HD videosalvestus, 1280 × 720 pikslit, 30 kaadrit sekundis
K-7 sisaldab ka videosalvestusfunktsiooni, mis võimaldab ära kasutab peegelkaamerate eeliseid. Näiteks on lahtise avaga võimalik vähendada teravuse ulatust, tõstes sellega filmitava paremini esile või kasutada eriefektide loomiseks erinevaid objektiive. Selgeid videolõike saab jäädvustada erinevas mõõdus: 640 × 416, 1536 × 1024 või 1280 × 720 pikslit (16:9 HD TV mõõdus). Video salvestatakse kaadrisagedusega 30 kaadrit/sek. K-7 on varustatud ka HDMI väljundi ning välise mikrofoni sisendiga.

10. Uus 11 punktiga AF sensor
K-7 uus SAFOX VIII+ laia alaga automaatse teravustamisega süsteemil on 11 sensoripunkti (üheksa ristsensorit keskel). Kuna süsteemi juhib täiustatud algoritm ning lähteandmetesse on kaasatud valgusallika tüüp, tagab see AF süsteem eelkäijaga võrreldes täpsema ja kiirema teravustamise. K-7 integreeritud välklambil on AF punktvalguse funktsioon, mis lihtsustab teravustamist hämaras ja pimedas.

11. Custom Image funktsioon
K-7 Custom Image funktsioon võimaldab kasutajal juhtida piltide lõppviimistlemist kaameras vastavalt oma nägemusele või stseeni atmosfäärile. K-7 võimaldab valida seitsme režiimi hulgast. Üks neist on Muted, mis jäädvustab kaadri õrnades, kergelt summutatud värvides. Lisaks varasema süsteemi võimalustele (värviküllus, toon, kontrast ja teravus) saab nüüd seadistada ka key ja contrast highlight/shadow valikuid. Kõigi seadistuste toimet saab enne lõpliku võtte tegemist kontrollida mugavalt digitaalse eelvaate või Live View abil.

12. Mitmekülgne särisüsteem fotograafi nägemuse tõeseks jäädvustamiseks
(1) Hüper-programm
K-7 Hyper Program lubab fotograafil tavalisest programmrežiimist lülituda valikuketta pööramisega koheselt säri- või avaprioriteediga režiimi. Programmrežiimi taastamiseks tuleb vajutada lihtsalt päästiku kõrval olevat rohelist nuppu.
(2) Hüper-manuaalrežiim
Manuaalrežiimis on võimalik silmapilkselt tagada täpne säritus, vajutades päästiku kõrval olevat rohelist nuppu.
(3) Tundlikkuse prioriteediga režiim
K-7 kaameral on unikaalne tundlikkuse prioriteediga (Sv) režiim, mis fotograafi poolt määratud tundlikkuse alusel valib optimaalseima säriaja ja ava kombinatsiooni. Tundlikkust saab kiirelt nihutada ½ või 1/3 sammuga, pöörates tagumist valikuketast.
(4) Säriaja/avaprioriteediga režiim
Kasutades ära digitaalkaamera tundlikkuse nihutamise võimalust, valib kaamera selles režiimis fotograafi poolt määratud ava/säriaja kombinatsiooniga sobiva tundlikkuse automaatselt.

13. Kergestinähtav 3-tolline LCD monitor, 920 tuhat pikslit
K-7 tagaosas on suur 3-tolline värviline 920 tuhande piksliga LCD monitor. Tänu laiale vaatenurgale saab sellel olevat pilti jälgida kuni 170° nurga alt nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt. See lihtsustab Live View abil pildistamist madala või kõrge võttepunkti korral.

14. Võimas laetav aku
K-7 vooluallikas on suure mahtuvusega laetav liitiumaku, mis lubab täieliku laengu korral jäädvustada kuni 980** kaadrit.
** PENTAXi test, kasutades D-LI90 liitiumakut ilma välklambita.

15. Muud omadused
1) HDR (lai dünaamiline ulatus) funktsioon loob kolmest kaadrist ühe laia ulatusega kaadri
2) Dünaamilise ulatuse laiendamine lubab kompenseerida nii alasäris kui ka ülesäris olevate alade jäädvustamist
3) Digitaalne lood kaamera nurga kontrollimiseks ja korrigeerimiseks
4) Automaatne geomeetriliste ja värvimoonutuste korrigeerimine (toimib ainult DA- ja DFA-seeria objektiividega)
5) Värvustasakaalu juhtimine, uus CTE režiim, mis rõhutab näiteks päikeseloojangu värve; uus režiim sooja valgusega päevavalguslampide valguses pildistamiseks
6) Mitmekordse särituse funktsioon, mis kuvab juba tehtud kaadrid ühendatuna LCD ekraanile
7) Autoriõiguste andmete lisamine EXIF andmetesse
8) RAW nupp failivormingu muutmiseks
9) 16 digitaalfiltrit visuaalefektide loomiseks
10) Universaalsel standardil põhinevad värvipõhised juhtnupud/kettad töö lihtsustamiseks ja kiireks ligipääsuks
11) PENTAX Digital Camera Utility 4 tarkvara:
RAW failide ilmutusprogramm (põhineb Ichikawa Soft Laboratory poolt väljatöötatud populaarselt SILKYPIX RAW mootoril) ning pildibrauser.


Eraldi müüdav lisavarustus
Akutald D-BG4
Spetsiaalselt PENTAX K-7 kere jaoks väljatöötatud D-BG4 akutallas saab kasutada liitiumakut või kuut AA mõõdus elementi. Kuna akutald lisab kaamerale teise aku, suureneb ühe laadimisega jäädvustatav kaadrite arv märkimisväärselt. Vertikaalformaadis pildistamise lihtsustamiseks on akutallal päästikunupp, eelvaate hoob, elektroonilised valikukettad, särilukustuse nupp, roheline nupp ja AF nupp. Sarnaselt kaamera kerele on ka akutald tolmu-, ilmastiku- ja külmakindel.

Allikas: www.pentax.ee
K7back.jpg
K7top.jpg
K7_1855.jpg
K7_prisma.jpg
K7_prisma.jpg (18.79 KiB) Vaadatud 15783 korda
pentaxK7_1770wH.jpg
Manused
k7_wbg.jpg
K7_skeleton.jpg
K7_skeleton.jpg (18.13 KiB) Vaadatud 15786 korda
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
kullar
Postitusi: 18
Liitunud: 21 Veebr 2009 21:45
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas kullar »

Kas selle mudeli hind on ka teada?
Kasutaja avatar
anton
Postitusi: 498
Liitunud: 24 Nov 2008 18:28
Kontakt:

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas anton »

veel mitte. pressiteates väike viga - hyper programi tühistamiseks ja M reziimis kaamera arvutatud säriparameetrite juurde pöördumiseks kasutatav nupp on hoopis tagumise ratta all, mitte päästiku körval, nagu ka piltidelt näha. iseenesest möistlikum lahendus kah, kuna pöidlaga on niigi vähem tegutsemist kui päästikusörmega
popp on see, milleks sa muutud, kui sa ei tea, kes sa oled
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Ardo-Jako »

Jah, uuel kaameral on nuppude asetus veidi teistmoodi, kui K10/K20-l. Aga jutt on paljulubav. Tõsine tööriist. Kui lettidele jõuab, saab ka konkreetselt teste teha. Spelueeriksin, et hind tuleb miskine 15 000.- võib-olla paar tuhat kallim ka. Eks näis.
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Ardo-Jako »

Amazoni ettetellimise hind on $1,299.95
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Ardo-Jako »

kullar kirjutas:Kas selle mudeli hind on ka teada?
photopointi blogi vastavasisulises postituses räägitakse ca 21000.- Samas öeldakse, et nii palju siiski ei maksa.
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
Kasutaja avatar
anton
Postitusi: 498
Liitunud: 24 Nov 2008 18:28
Kontakt:

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas anton »

väga leidliku asja on nad teinud sensori stabilisaatorist. lisaks üles-alla ja küljelt küljele, suudab stabilisaator nüüd ka ennast keerata. see pole nii väga seotud stabiliseerimise, kui kadreerimisega. mingil määral suudab ta ilmselt ka käest pildistades horisonti paigas hoida. lisaks saab statiivilt pildistades sensortit kogu vöimalikus ulatuses täppisnihutada kadreeringu peenhäälestamiseks ilma, et peaks statiivi hoobasid lahti-kinni kruttima hakata
popp on see, milleks sa muutud, kui sa ei tea, kes sa oled
Mart
Postitusi: 75
Liitunud: 27 Apr 2008 16:51

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Mart »

ühesnaga... korstnasse kõik jutud APS-H sensorist :oops:
tarts
Postitusi: 115
Liitunud: 18 Apr 2008 13:03
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas tarts »

Mart kirjutas:ühesnaga... korstnasse kõik jutud APS-H sensorist :oops:
Dream on!
Enne virisemist vaataks ära milleks kaamera võimeline on. Usun, et on korralik riist ;)
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Ardo-Jako »

Mart kirjutas:ühesnaga... korstnasse kõik jutud APS-H sensorist :oops:
Ühesõnaga, oli ju tegelt arvata, et ruudukujuline APS-H senson on utoopia. Selline vahepealne sensori suurus ei ole kuigi oluline argument. Pigem paneks rõhku tulevikus täiskaadrile. Ja ma usun, et K-7 on igatahes võrdväärne vastane Nikoni D90-le
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
tarts
Postitusi: 115
Liitunud: 18 Apr 2008 13:03
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas tarts »

Aga mis on nikon D300-l mida K7- es pole? D90 ja D80 julgeksin mina K20-ga võrrelda.
Mart
Postitusi: 75
Liitunud: 27 Apr 2008 16:51

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Mart »

Minu ootused olid ehk pigem just, et tuleb kere, mis läheb Canon 5D klassi vms...
K7d asemel oleks võinud vabalt ka K30D olla. Aga, noh. Nagu alati... küll need viinamarjad on hapud.
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Ardo-Jako »

Mart, mis sul haput on? Täpsusta.
Kere poole pealt on tegelikult klass profim. magneesiumist korpus - mis on siiski profiklassi omadus - tõstab ta K10/K20 ees kõvasti esiplaanile. Kiirem autofookus, AF ristsensoreid rohkem, särimõõtmine 77 segmendiline, mis tagab täpsema särimõõtmise, sensori nihutus loodimise hõlbustamiseks, HD video jne. Ei saa just öelda, et K10/K20 oleks veidi edasi arendatud. Pealegi on kere teistsugune, mitte ainult välimuse, vaid ka mõõtmete poolest. Menüü ehitus on muutunud - mugavamaks ja selgemaks. Ma ütleksin, et tegelikult toodi rohkem, kui oodati. Ma ei räägi siin nendest unistajatest, kes pahandavad, et nende utoopilised kosmoseideid ei ole teostatud. Hapudest viinamarjadest ei saa siinkohal rääkida - need viinamarjad paistavad esialgu ikka väga magusad. Kui rääkida sensori suurusest, siis oli ju selge sõnaga öeldud, et ei tule täiskaadrit veel - kuidas saab siis rääkida hapudest marjadest?
Mis puudutab APS-H sensorit, siis ka selle arendamine võtab ressursse, ja teha pool astet trepi semel ei ole eriti mõistlik investeering. Küll see täiskaader ka tuleb, ega ta tulemata ei jää. Ja kui tuleb, eks näis, kes siis sõnu või mütsi sööb.
Vahepeal tahaks aga mainida, et rääkides profiturust, siis ei Canon, Olympus, Sony ega Nikon saa rääkida digitaalsest täiskaader keskformaadist - Pentax saab. Olge siis kõvad täiskaadrimehed ja tellige ;) Võin üsna veendunult öelda, et te ei pettu pildikvaliteedis :D
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
K7

Re: Pentax K7 system

Postitus Postitas K7 »

Pentax K7 system:
Manused
Pentax K7 system
Pentax K7 system
Kasutaja avatar
anton
Postitusi: 498
Liitunud: 24 Nov 2008 18:28
Kontakt:

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas anton »

tea mispärast on sinna pildile pandud vanad kitobjed, kuigi uued on ka olemas
popp on see, milleks sa muutud, kui sa ei tea, kes sa oled
tarts
Postitusi: 115
Liitunud: 18 Apr 2008 13:03
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas tarts »

anton kirjutas:tea mispärast on sinna pildile pandud vanad kitobjed, kuigi uued on ka olemas
Pildil on kõik objed mis on hetkel tootmises :idea:
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Ardo-Jako »

Noh, K7 tuleb uute kittidega - 50-200 ja 18-55. Numbrilised näitajad samad, mis vanematel, aga lisatud on ilmastikukindlus. Seega esimene tootja, ke spakub kit-objeks ilmastikukindlat.
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
H2

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas H2 »

Kuulge kas on kellgil inffi, et langeb siis K20D hind ka, kui K7 vitriinides on?
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Kuulujutt: K7D? kinnitatud tõde

Postitus Postitas Ardo-Jako »

Ei usu. Kuna tegemist ei ole K20D edasiarendusega, siis nad omavahel ei konkureeri. K-7 näol on tegemist täiestu uueklassi kaameraga. Kõike on rohkem :) välja arvatud suurus, mida on tegelikult vähem.
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
Vasta