Algaja piltnik

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
kittycom

Algaja piltnik

Postitus Postitas kittycom »

Olen fotomaailmas täielik võhik, aga tahaks algust teha. Niisama vahest hobikorras pildistada, reisidel, inimesi või loodust vms. Aga sooviks selliseid "ilusamaid ja kunstilisemaid" pilte teha. Ehk siis peegelkaamera? Siis on võimalus ka edasi areneda objektiivide vahetuse mõttes...
Üldiselt, kas oskate soovitada mingisugust peegelkaamerat algajale, mis oleks kompaktne, kerge, samas heade funktsioonidega ning alla 5000 krooni :) ?
Endal jäi silm peale Olympus e-420'le.
Markokas

Re: Algaja piltnik

Postitus Postitas Markokas »

Ega selle raha eest poest teist uut digikat koos objektiiviga ei leia.

Sarnaseid teemasid ilmub igas foorumis umbes kahe nädala tagant. Teemaga haakuvalt jäid silma kaks linki (küll teisest foorumist)
link1
link2

Ega see arutelu kuhugi ei vii ka, kuna kiidetakse/laidetakse erinevaid marke. Tõenäosus saada vastust inimeselt, kes on proovinud ära kõik erinevate firmade poolt toodetud kaamerad ning oskab aimata mis Sulle täpselt sobib ja anda objektiivset nõu on peaaegu null.

Mine poodi (või otsi üles sama kaamerat kasutav sõber) ja proovi sobilikku hinnavahemikku jäävaid erinevad fotoaparaate käes. Võid ka netist kasutusjuhendid tõmmata ja neid lugeda. Täpselt sellist kaamerat, mis oleks kompaktne, kerge, samas heade funktsioonidega ning alla 5000 krooni ei pruugi olemas olla, kuid pead ise otsustama, milline nendest omadustest vähemtähtis on ja selle järgi lõpuks otsustama.
melsu

Re: Algaja piltnik

Postitus Postitas melsu »

Tere.

Enne kui peegelkaamera ostad, mõtle sellele, kas Sul on seda üldse vaja? "Ilusamaid ja kunstilisemaid" pilte saab teha ka tavalise seebikaga, asi on lihtsalt õiges kadreerimises. Odavamate peeglite ja vingemate kompakidel on pikslite arv sama, samuti kui valid mingit sorti superzoomi (10x või 12x) peaks olema kaetud ka objektiivide mure, samuti neil olemas manuaalrežiim, mis on harjutamiseks hädavajalik. Peeelkaamerad ise võivad odavad olla, kuid seda on ka tavaliselt kit objektiivid, mis ei ole nii valgusjõulised ning kvaliteetne kraam on juba kallis. Kui aga tahad aga tehnilist poolt harjutada, siis muretse endale hoopis mingi vana täismanuaalne filmi- mitte digipeegel (a-la zenit-e). hind on odavam ja teatud piirangud (kaadrite arv) ning ilmutamise maksumus distsiplineerivad ka väheke. Samuti on selle standardoptika suht normaalne. Ainuke miinus on see, et särimõõtja ei tööta enamikel neist enam, kuid päevavalges saab pilti teha küll. Säri määramise tehnikaid leidub siin-seal küllalt. Mul on mitmeid sõpru, kes on soetanud endale digipeegli eesmärgiga "Ilusamaid ja kunstilisemaid" pilte teha, kuid pildistavad ikka automaatrežiimil, kuna ei viitsi seadetega mässata. Mina soetasin ka endale esimeseks aparaadiks Zenit-E ning see teenis mind hästi. Esimesed kaks rulli flimi läksid küll nässu, aga kui välja hakas tulema oli rõõm seda suurem. Nüüd aga tean väga hästi, mis on ava, säri, stopid, tsoonisüsteem jne. Samuti on kasulik lugeda fotoraamatuid, vanemad tegijad oskavad kindlasti soovitada.
tarts
Postitusi: 115
Liitunud: 18 Apr 2008 13:03
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Algaja piltnik

Postitus Postitas tarts »

Kui on valida, kas alla 5000 krooni maksev "seep" või digipeegel siis valiksin ma ikka viimase. Ei ole sellel Olympusel algatuseks häda midagi. Hiljem kui asi juba selgem ja tead mida täpselt tahad, siis pole eriti kahju marki kah vahetada. Aga ise uuriks kasutatud tehnika müügi kuulutusi ka.
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Algaja piltnik

Postitus Postitas Ardo-Jako »

tarts kirjutas:Kui on valida, kas alla 5000 krooni maksev "seep" või digipeegel siis valiksin ma ikka viimase. Ei ole sellel Olympusel algatuseks häda midagi. Hiljem kui asi juba selgem ja tead mida täpselt tahad, siis pole eriti kahju marki kah vahetada. Aga ise uuriks kasutatud tehnika müügi kuulutusi ka.
Ma soovitanb siiski kohe platvorm valida. Hiljem kasutatud tehnikat maha müüa on aeganõudev ja kahjumlik tegevus. Pigem kohe alguses vaadata erinevate platvormide (Pentax, Nikon, Canon) lisatarvikute saadavust ja hindu.
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
alo116
Postitusi: 2
Liitunud: 07 Juul 2009 22:33

Re: Algaja piltnik

Postitus Postitas alo116 »

Soe soovitus mine alusta Jarek Jõepera juurest. Olen käinud ja tean millest räägin. http://www.fotoluks.ee/?op=body&id=5&art=341" onclick="window.open(this.href);return false;
Vasta