Nikon D5000 või Olympus E-620 ?

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Raider
Postitusi: 4
Liitunud: 14 Juul 2009 21:43

Nikon D5000 või Olympus E-620 ?

Postitus Postitas Raider »

Kumb on parem? Miks parem jne? Kummal fotod/värvid parema kvaliteediga? Nimelt otsin kaamerat millega pildistada mööblit/köögimööblit ja samas leiaks ka kasutust kõiksugu sise- ja välisürituste jäädvustamisel.
Kasutaja avatar
anton
Postitusi: 498
Liitunud: 24 Nov 2008 18:28
Kontakt:

Re: Nikon D5000 või Olympus E-620 ?

Postitus Postitas anton »

d5000 on enamuse oma funktsionaalseid komponente pärinud nikon d90'lt (sensor, autofookus, särisensor jne) ja d90 on väga korralik kaamera, eriti pildikvaliteedi vallas. oma korpuse on ta saanud nikon D60'lt, kuhu on juurde pandud see pööratav ekraan. olympuse kaamerad on köik vähendatud möödus sensoriga, mis tähendab pildikvaliteedi halvenemist hämaras ja väga kehva vaadet läbi pildiotsija. ühtlasi on olympuse menüüd keerukamad. ja nikoni lisatarvikute valik on laiem ja kättesaadavam. ehk siis mina hääletan nikoni poolt.
popp on see, milleks sa muutud, kui sa ei tea, kes sa oled
Raider
Postitusi: 4
Liitunud: 14 Juul 2009 21:43

Re: Nikon D5000 või Olympus E-620 ?

Postitus Postitas Raider »

Tänan vastuse eest. Ise pooldan ka natuke rohkem Nikinit, kuid leidsin sellise pildivõrdluse, kus Olympuse pildid tunduvad teravamad? Paluks kommentaare: http://www.dpreview.com/reviews/nikond5000/page26.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
Valle
Postitusi: 97
Liitunud: 22 Mai 2008 15:17

Re: Nikon D5000 või Olympus E-620 ?

Postitus Postitas Valle »

Raider kirjutas:Tänan vastuse eest. Ise pooldan ka natuke rohkem Nikinit, kuid leidsin sellise pildivõrdluse, kus Olympuse pildid tunduvad teravamad? Paluks kommentaare: http://www.dpreview.com/reviews/nikond5000/page26.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Kas sa ikka lehe lõpust ka sinna kirjutatut lugesid?
If the sharpening differences between the Nikon and the Canon seemed dramatic, then you might want to sit down before comparing the Nikon's output to the Olympus E-620. Much like the D60, Olympus has gone for a fairly aggressively sharpened, bright color response that will make it easy to get punchy prints from. The Nikon defaults are a much more muted, naturalistic affair. Both can of course be tweaked to resemble the other.
Ehk siis on siinkohal pigem asi kaamera vaikimisi seadetes. Erinevalt RAW-formaadist, mis ei ole lõplikult valmis foto, on JPEG kaamera poolt antud parameetrite alusel "lõpuni viimistletud". Kui Nikoni kaamerast contrasti juurde kruttida, saaks pildi üsna Olympuse oma sarnaseks. Samuti saaks Olympuse omal kontrasti maha võttes Nikoni laadse pildi. Loomulikult võib tunduda Olympuse lähenemine, kus sa saad otse kaamerast ilma midagi näperdamata trükikõlbuliku(ma) pildi, ahvatlevam. Siiski mõned olukorras ei ole liigne kontrast hea. Sest (palju, ehk et liialt) kontrastsem pilt sisaldab üldiselt vähem informatsiooni. Antud testis kasutatud seadete korral saaksid Nikoni pildi üsna vabalt hiljem arvutis samuti kontrastsemaks kruttida kuid Olympuse kontrastsust sa enam maha ei keera hiljem (toonitan, et siinkohal juttu antud seadetest viidatud testis, mitte kaameraist endist laiemas kontekstis). Pikk jutt kokku võttes ei ütle see viidatud leht peale tootja poolt valitud kaamera vaikeseadete suurt midagi. Palju sõltub ikkagi ka kasutatavast optikast (testis kasutatud optika mõlema kaamera puhul küllaltki eesrindlik) ja kui vähekenegi manuaali jaksad lugeda ja vaeva näha, saad piisava viitsimise korral veel palju parema pildi lõpuks kätte (nii kaamera seadete kruttimise kui oma fotograafia-oskuste lihvimise läbi). ;)
GOOGLE // Digitest.ee - Digitehnika teejuht
Vasta