millist peegelkaamerat

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
catchMe
Postitusi: 1
Liitunud: 12 Aug 2009 10:23

millist peegelkaamerat

Postitus Postitas catchMe »

Tere, oleks tore, kui keegi soovitaks mulle millist peegelkaamerat osta. Olen üpris algaja ja ma ei suuda välja valida missugust osta, max hind oleks 15 000, soovitatavalt siis kas canon või nikkon. : )
Kasutaja avatar
Leegimees
Postitusi: 94
Liitunud: 09 Mai 2009 12:11
Kontakt:

Re: millist peegelkaamerat

Postitus Postitas Leegimees »

Nikon D90 18-105 VR kit
Uue kauba kohta parim hind kohapeal 16500 ja müüa on fotex, hangi 1500 juurde või võta liising.
link ka siis http://www.fotex.ee/?id=46

Üldiselt loe lisaks ka samas kategoorias juba räägitud seda sama küsimust mõned kümned korrad.
Riputa ilusamad pildid siia http://WWW.JPG.EE
Hanked ja kodulehed http://WWW.JOINCOM.EE
tivka
Postitusi: 22
Liitunud: 02 Juul 2009 14:41

Re: millist peegelkaamerat

Postitus Postitas tivka »

Mina kordan seda, mida on sada korda ka juba korratud ja ehk jõuab ka lõpuks kõigile kohale : tuleb osta enda vajaduste järgi ja just selline, mis endal käes tundub õige olevat. Ise tegin ka selle kadalippu läbi - millist ja kumb ning isegi kaks korda! Peale vana kaamera müümist uue muretsemisel käis uuesti teema kergelt läbi.

Targem on mitte sütitada siin vaidlusi selle üle kas Canon või Nikon (nagu alati neis teemades läheb), küsida eraldi parem häid Canoni kaameraid selle hinna eest ja sama Nikoni kohta ja siis vaadata neid - nende spetsifikatsioone ja enda vajadusi ning sellest lähtuvalt otsus teha! Mõlemad on head ja valesti ei saa minna emb-kumba valides, leian mina.

Mina isiklikult leidsin, et Canon teeb mind rõõmsaks. Meeldis nupuasetus ja välja nägemine - see on see, mis mind pani tahtma oma kaamerat kotist välja võtma. Ma igaks juhuks ütlen, et nii pealiskaudne ma ka täpselt ei olnud. Sõbral oli profi Nikon ja see jättis kohmaka mulje nii käes, raskuselt (nu, siis ei teadnud et profi omad ongi nagu sangpommid =D) aga ka nupuasetuselt (minu jaoks ebaloogilistes kohtades ja halb vajutada), ka menüü oli veider jne...

Aga Nikon D90 on väga asjalik, 100%! Ja et sellise hinnaga? Vau! Tänan eelmist postitajat, et endalegi leidsin huvitava koha! Aga samas kui pilgud Canoni poole, siis 500D pole üldse mitte paha entry-level kaamera....

Aga mõtle, milleks sa seda tahad - kas tasub nii kallilt, kas see leiab tõesti nii palju kasutust selle raha eest? Ja kas poest üldse või vanem versioon ehk terve suure komplektiga järelturult.... Kuigi ettevaatlik tuleb olla, sest asjal võib olla peidetud vigu.Samas tuleb meeles pidada, et ausaid inimesi on ka ja sealt võib odavalt saada kena järje alustuseks...

P.S. Jah, loe eelnevad teemad läbi siin ja teistes fotofoorumites (huvitav miks keegi ei näe et neid teemasid on siin 100x tehtud varem, vaid teevad alati uue.. -.-). Loe arvustusi kaamera kohta jne, jne, jne.. Muidu ka tuleb mõelda sellele, et kui soovid kaameraga suuremaid asju korda saata, siis optika loeb palju ja enamus rõhku tulevikus tulebki sellele panna pildi kvaliteedi saamiseks...

Küpsist tahaks... /random
Kasutaja avatar
ViX
Postitusi: 81
Liitunud: 06 Juun 2008 12:45

Re: millist peegelkaamerat

Postitus Postitas ViX »

500D on Euroopas saanud tunnustust ...
European SLR Camera 2009-2010 -> Canon EOS 500D (http://www.eisa.eu/awards/photo" onclick="window.open(this.href);return false;).
Oma kogemusest saan öelda, et mõnusalt istub käes, kerge menüü, väga hea LCD. Pildi kvaliteet on igati korralik(palju oleneb ka objest).
Aga nagu on juba palju räägitd, peab ise vaatama, proovima ja võrdlema.
Mina, peale seda valiku protsessi, otsustasin Canoni kasuks.(Valikus oli kas 500D või D5000). Ja kindlasti on inimesi, kea mõtlevad teisiti. 8-)

Kui ma ei eksi, on entry-level kaameraks Canonil 1000D mitte 500D :roll:
Kasutaja avatar
Leegimees
Postitusi: 94
Liitunud: 09 Mai 2009 12:11
Kontakt:

Re: millist peegelkaamerat

Postitus Postitas Leegimees »

Kõik nad teevad pilti ja viimasel ajal tundub, et rebitakse komakohtade pärast. Mu vana d200 teeb valges pilti küll ja väga hästi, nii et mina veel mingi tehnilise näitaja pärast poolkaadri järgi pooodi jooksma küll ei haka. Iseasi kui esimest kaamerat osta vaja on.
Riputa ilusamad pildid siia http://WWW.JPG.EE
Hanked ja kodulehed http://WWW.JOINCOM.EE
Vasta