Kuidas reisite?

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Liiina

Kuidas reisite?

Postitus Postitas Liiina »

Fotograafid, kuidas käite reisil? Lennureisil näiteks? Tavaliselt on käsipagasi lubatud kaal 8 kg (mõnes lennukis ja 10 kg ja mõnes 6kg), aga fotovarustus ju kaalub palju rohkem ja kohvrisse ka neid asju panna ei saa... Mul on fotokott, seal sees on läpakas, kaamera ja 2 objektiivi ja see on kokku juba 10 kg. Kui paneksin sinna veel ühe objektiivi ja välgu, siis on lubatud kg ületatud. Kas ja kui palju nad kontrollivad lennujaamas käsipagasi kaalu? Ja veel, kuhu panete statiivi reisides? Kohvrisse? Kirjutage oma nippe, kogemusi ja nõuandeid, kuidas oma fotokolaga lennureisile minna.
ex-ex-enn

Re: Kuidas reisite?

Postitus Postitas ex-ex-enn »

kui reisile, siis seebikaga.
kui tööle, siis töövahendid löögikindlasse kohvrisse ( nagu näiteks http://www.photopoint.ee/et/fototarviku ... rc-kohvrid" onclick="window.open(this.href);return false; leida võib). mingi kaaluga pagasi vedu on hinna sees, 20kg ehk.
Kasutaja avatar
anton
Postitusi: 498
Liitunud: 24 Nov 2008 18:28
Kontakt:

Re: Kuidas reisite?

Postitus Postitas anton »

mina ise ei ole lennukiga reisinud eriti, aga reeglina panevad kogukama komplektiga sagedased lendajad oma kola spetsiaalsesse kohvrisse, midagi sellist
http://www.photopoint.ee/et/fototarviku ... rc-kohvrid" onclick="window.open(this.href);return false;
teevad sellele pagasikindlustuse ja saadavad üldpagasiga

http://www.youtube.com/watch?v=BZCpmF3x ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
popp on see, milleks sa muutud, kui sa ei tea, kes sa oled
Kasutaja avatar
Ardo-Jako
Postitusi: 551
Liitunud: 14 Apr 2008 19:09
Asukoht: Tallinn

Re: Kuidas reisite?

Postitus Postitas Ardo-Jako »

Mina mõtlen ennem sada korda, mida mul ikkagi vaja läheb. Enamus kolast saab koju jätta. Kaamera ja mingi universaalsem obje kaasa. Või, jah, üldse minigsugune kompakt.
Fiat Lux
Pentax K-5 + Pentax FA* 77/1,8
vahur.krouverk
Postitusi: 73
Liitunud: 22 Apr 2008 21:31

Re: Kuidas reisite?

Postitus Postitas vahur.krouverk »

Minul pole kunagi käsipagasit kaalutud ega mõõtmeid kontrollitud. Liig suure või täis kotiga võib ainult endal jama tekkida: ei mahu üles ega eelmise istme alla. Statiiv tuleb ilmselt pagasisse anda, kabiini sellega tõenäoliselt ei lasta.
Aga tõepoolest võiks üle vaadata, kas kõike on vaja kaasa võtta ning mõndagi saab kergemaga asendada: reisil üldiselt f/2.8 zoome pole vaja, sülearvuti vajadus on samuti küsitav: mälukaartide hinnad on niivõrd langenud, et pole suurt mõtet enam nende sisu kuskile kopeerida reisi ajal. Kui tõesti unikaalsed kaadrid tulemas ja hirm kaartide kadumise ees suur, siis sobiks ka 1kg-ne netbook varundamiseks ning soovi korral netis käimiseks, mitte 3kg-ne laiekraaniga sülearvuti.
Ise olen käinud kotiga, kus kaamera + 24-70 ja 70 -200 f/2.8 + 50 mm 1.4 fix, välk ja 2.1 kg-ne sülearvuti (DVD-kirjutajaga, et saaks kaaslastele kohe pildid kaasa anda) + laadijad/toiteplokid + mõni riideese ning raamat ja koti raskus on 10 kg piires püsinud küll. Aga see on selline reis, et kogu aeg samas kohas, kui ringiliikumine plaanis, siis väiksema valgusjõuga lainurkzoom + telezoom + 50 mm fix kaasas ning fototehnika kaalu tuleb ehk 2 - 2,5 kg.
3-4x aastaslennukigareisija

Re: Kuidas reisite?

Postitus Postitas 3-4x aastaslennukigareisija »

autoga max kola kaasa, sest alati jääb see koju, mida parajasti vaja... lennukiga käsipagasi fotokotte (mul DAKINE topeltsisuga seljakas) ei kaaluta, suurtes lennujaamades ei pööra keegi fotokotile tähelepanu, kui sul kotis just mõni joogipudel ei kuma, minu huvi on, et kott mahuks lennukis peakohale riiulisse, seega pole mõtet turvasid ega stjuardesse närvi ajada liiga suure kotiga ja enne lendu võtan fotoka igaks juhuks põlvedele, mine tea, mitu UFOt akna tagant mööda sibab lennu ajal..,kaasa siis kaamera + 2 objet,kit + tele, +filmikaamera, ühte sahtlisse vajalikud laadijad ja ülekandekaablid, kunagi ei tea, kauaks reis edasi lükatakse või mis su suure pagasiga juhtub, sul aga vaja tööd teha,... lapakat pole kaasa vedanud, sest alati on see kellegi olemas, võrreldes 3 aasta taguse perioodiga, pole see enam probleem, kui vaja mõni pilt kiiresti üles saada,... kaarte võiks kaasas olla, vahest satud ikka sellisesse kohta, kus fotopood kümnete km kaugusel. viimaselt reisilt sain teada, et Hispaanias on näiteks äride limiit linna, valla või maakonna peale ja polegi võimalik kaarti juurde osta... aga kuna üle ei kaaluta, siis pole ka lapaka kaasavõtmine probleem... mõtlen pigem hirmuga tulevikku, kuni mõni hull oma kaamerasse pommi peidab ja peale seda ei või ka enam fototehnikat käsipagasisse panna ja oota siis oma kotti, et närvid p...ses. statistika järgi kaob iga päev tuhandeid pagasikotte musta auku.
Vasta