Filmikaamerad ja filmine pildistamine

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
Külaline

Filmikaamerad ja filmine pildistamine

Postitus Postitas Külaline »

Ma ei ole kunagi veel päriselt filmikaameratega kokku puutunud aga nüüd juhtus nii et sain endale Zeniti. Mida peaksin filmi ostmisel jälgima? Olen kuulnud, et räägitakse 35mm filmist... Mis see on ja mis need teised variandid siis on? Milline film minu Zenit TTL' le sobib? Kas filmi aparaati panemine on lihtne või on seal ka mingid omad nõksud? Kuidas tohib ja kuidas mitte? Ehk on kuskil internetis sellelaadseid õpetusi või seletusi? Või ei olegi võimalik filmi valesti fotokasse panna? Mida olulist peaksin veel teadma enne kui hakkan pildistama?
ex-ex-enn

Re: Filmikaamerad ja filmine pildistamine

Postitus Postitas ex-ex-enn »

esimeseks proovimiseks pane mingi odav värvinegatiivfilm. kui asjad selgemad, saad ise kodus mustvalget negatiivi ilmutades raudkaamerate võludest rohkem aimu.

http://www.zenitcamera.com/mans/zenit-t ... l-eng.html" onclick="window.open(this.href);return false; saad otse tootjalt kasutusjuhendi.
Kasutaja avatar
silver
Postitusi: 502
Liitunud: 22 Okt 2008 15:18
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Filmikaamerad ja filmine pildistamine

Postitus Postitas silver »

Loomulikult filmide juures jälgida seda mis keemia sees ilmutatakse. Kui on märge C-41 peal siis seda filmi ilmutavad kõik fotolaborid. Slaidfilme saaks kah aga siis nn crossitud variant - värvid ei ole enam need.

Lase paar paarikümnekroonist filmi läbi ja siis saad aru mis kaameraga tegu on. Ja kui filmi sissepanek ei õnnestu korralikult esimene kord, siis.... selle jaoks ongi film paarikümnekroonine.

Ja teised variandid (APS või laifilm) puht füüsiliselt ei mahu kaamerasse sisse.
photopoint.ee - tööpäeviti kirjutan seal tooteandmeid
blog.photopoint.ee - õhtuti ja nädalavahetuseti toodan kvaliteetkirjandust!
digitest.ee - kui aega üle jääb, siis vaatame ka tooteid lähemalt üle!
Kasutaja avatar
anton
Postitusi: 498
Liitunud: 24 Nov 2008 18:28
Kontakt:

Re: Filmikaamerad ja filmine pildistamine

Postitus Postitas anton »

kui paned filmi valesti kaamerasse, siis ei hakka ta filmi edasi kerima. zenitil peab filmi otsa panema vasakpoolse völli sees olevasse pilusse. pilu servas on väike hammas mis peab filmi perforatsioonist kinni hakkama (vöid öige pisut edasikerimise hooba tirida kui kaas veel lahti on, et näha kas ta jäi taha). film ei tohi olla kaardus katikuriidest eemal, vaid sirgelt.

35 mm film on köige klassikalisem plekist kassetis film. kui sa ei taha kodus kemikaalidega ise ilmutama hakata, osta kindlasti C41 ilmutusprotsessiga film
popp on see, milleks sa muutud, kui sa ei tea, kes sa oled
pildimees

Re: Filmikaamerad ja filmine pildistamine

Postitus Postitas pildimees »

rpäris hea värk, et keegi hakkab Zeniidiga veel pilte tegema, ise ma just mõtlesin oma vana Fed 5B ja Smena 8M-iga värvi teha, omal ajal jäid nende kaamerate kaubanduslikuks võimaluseks must/valge film ja värvislaid... tegelt on vist aeg oma vana laborikraam korra tulmust puhastada ja nats romantikaga tegelda, kogu seda labori keemiat peaks ju ka fotoäridest osta saama?
ex-ex-enn

Re: Filmikaamerad ja filmine pildistamine

Postitus Postitas ex-ex-enn »

photopoindis vanasti veel liikus.
Vasta