Makro abivahendid - millest alustada?

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
R

Makro abivahendid - millest alustada?

Postitus Postitas R »

Tere spetsialistid.

Sooviks hobifotograafist sugulasele pühadeks midagi soki sisse poetada. Ääri-veeri uurides selgus, et tal makrofoto just lähituleviku teemaks plaanitud. Kuna tarvis ka teistele kinke varuda, ei ole antud ürituse eelarve kummist ning tuleb teha valik enam-vähem sama hinnaklassi asjade hulgast. Oma mõistusega leidsin järgmised variandid:

* makro lisalääts(ed) nt +10 dioptrit või komplekt +1,+2 ja +4 (saan aru, et komplekti läätsi saab kahekaupa kombineerida ehk siis kasutatav vahemik +1 kuni +6)

* vaherõngaste komplekt (? extension tube) - (ilma el. kontaktideta aga kolme rõngaga ehk kah suht mitut kombinatsiooni võimaldav)

* adapterid objektiivi pööramiseks (? lens reversal adapter). Kuna loetelust kõige soodsam, siis saaks midagi pisemat veel juurde võtta.

Küsimus siis, et mis eelnevast loetelust pakub rohkem huvitavaid võimalusi arvestades, et kingisaaja alles hakkab makrot avastama. Kodaniku fotokotis on praegu EOS 1000D kere ja kaks objektiivi: 15-55 ja 70-300. Spetsiaalselt makro jaoks midagi veel soetatud ei ole.

Muidugi võib pakkuda ka ideid muu samaväärse lisavarustuse osas ülaltoodu asemel.

Tänud ette vastajatele,
R
Nikonimees

Re: Makro abivahendid - millest alustada?

Postitus Postitas Nikonimees »

close-up läätsad
Kasutaja avatar
anton
Postitusi: 498
Liitunud: 24 Nov 2008 18:28
Kontakt:

Re: Makro abivahendid - millest alustada?

Postitus Postitas anton »

makroläätsesid soovitaksin ka mina - mingil määral säilib isegi autofookus
vaheröngastest on ka el. kontakitidega variante aga need on ilmselt kallimad
pööratav adapter on selline eksperimentaalsem asi ja head pilti on keerulisem saada. canoni puhul tekib häda, at ava ei saa enam kuidagi kontrollida (mehhaanilise ava korral saaks väljapoole jääva bajoneti servast avahooba näpuga liigutada, aga canonil on see elektrooniline) aga ta pakub köige rajumat suurendust
popp on see, milleks sa muutud, kui sa ei tea, kes sa oled
Vasta