Ostuotsustusabi võhikule

Canoni tehnika foorum - mida osta, kuidas kasutada?
Vasta
Tirts

Ostuotsustusabi võhikule

Postitus Postitas Tirts »

Tere,
Olen viimasel ajal üritanud end "läbi närida" terminite maailmast ning teha otsus päris oma kaamera ostuks. Kuna abikaasal on olemas Canon 350D ning sellele ka paar korralikku objektiivi, siis sündis lihtsana otsus, et ka minu kaameraks saab Canon. Esialgu tegin valiku 500D suhtes. Tundus igati kobe ning lisaks veel filmimise võimalus. Nii sageli on ju hetki, kui väikesed lapsed teevad miskit, mille erilisust ühe hetkega (pildile jäädvustades) ei taba ning tundus hea mõte, et ka filmivõimalus on sealsamas olemas.

Siis mingil hetkel tekkis teadmine, et 50D ei maksa märkimisväärselt rohkem kui 500D. Filmida selle kaameraga muidugi ei saa... Samas tunduvad enamik parameetreid päris sarnaseid 500D omadele. Miks siis loetakse 50D'd nii palju paremaks?

Kuna - naine nagu ma olen - mõned mõtted kinnistuvad kuidagi kindlalt (ikka see filmimise võimalus), laiendasin oma ostuvalikute nimekirja ka Canon 7D. Taas vaatasin numbreid... Ja tekkis tunne, et kõige suurem erinevus on hinnas. :) Lisaks tuli küsimus, et kuivõrd hea on nende kaameratega filmitu? Kas seda saab kohe kasutada (vaadata arvuti ja/või teleka kaudu) või tuleb enne töödelda? Ja kui tuleb töödelda, siis kas sellega saab normaalsel tasemel hakkama algaja, kellel oskusi napib, kuid õpihimu ja kannatlikkust ning vahel ka veidi annet jagub?

Ja siit nüüd minu täiesti võhiklik küsimus: Kui finantsiliselt oleks mul võimalik osta ükskõik milline neist kolmest (7D hind paneks veidi hambaid kiristama, aga saaksin hakkama), siis millist soovitaksite? Taustast veel niipalju, et ilmselt saaks see olema minu jaoks päris pikaajaline investeering. Põhiliselt kasutaksin kaamerat oma laste pildistamiseks ning ka loodusvõtete tegemiseks. (Abikaasa harrastab portreepiltide tegemist, ilmselt kasutaks ka tema aeg-ajalt uut kaamerat). Võrdlustabelit vaatasin sellisest kohast: http://www.dpreview.com/reviews/compare ... d&show=all" onclick="window.open(this.href);return false;
Miks on 50D parem kui 500D? Ja kas (ning mille tõttu) on 7D tõesti nii palju parem 50D'st, kui hind näitab?

Suured tänud juba ette kõigile, kes viitsivad mu jutule kaasa mõelda (loe: üritada aru saada :) ) ja vastata. :)
German
Postitusi: 451
Liitunud: 05 Apr 2009 15:48
Asukoht: Tartu

Re: Ostuotsustusabi võhikule

Postitus Postitas German »

50D kaamerale on saadaval palju rohkem lisatarvikuid, veidi parem on ka sarivõte ja kere tolmu- ja niiskuskindlus. 7D'l on kõik need aspektid viidud omakorda veel kõrgemale tasemele ("weather resistant" kere, kaks protsessorit = kiire sarivõte, ±5 EV särikompensatsioon jne) + parem video filmimine (7D 30/25/24 fps vs 500D 20fps @ 1080p). Lisaks istuvad 50D ja 7D keskmise tavakodaniku käes paremini kui veidi pisem 500D - maitse asi.

Silma hakkas asjaolu, et Sinu pikas kirjas ei olnud kordagi mainitud, mis objektiiviga tahaksid pildistama hakata. Kuna korralikud objektiivid maksavad vähemalt samapalju, kui korralik kere ning kered uuenevad palju kiiremini kui "klaasid", siis tasuks investeerida just viimastesse. Ilmselt on Su abikaasal mõned head portreeobjektiivid juba olemas, kuid need ei sobi igas olukorras piltide tegemiseks. Mõistlik oleks esmalt valida mõni odavam reisiobjektiiv ja siis, kui selgub, milline fookuskauguste vahemik kõige magusam tundub, osta sobivam ja kvaliteetsem fiks- või suumobjektiiv. Kuid see on ainult minu ettekujutus sellest protsessist, loomulikult võid kohe poes proovida, mis ja kuidas istub.

Kui kaamera ostmiseks läheb, siis on ilmselgelt kõige parem ja pikaajalisem investeering 7D(mitte, et see just algajale suunatud kaamera oleks), kui Sa jaksaksid sellega pikemaid fotosessioone pildistada (nt 18-135mm objega on kaaluks pea kilo). Põhimõtteliselt saaksid samasuguseid pilte ka 50D kaameraga, kuid videod jääksid filmimata.

Kaameratega filmitut kahjuks kommenteerida ei oska.
Vasta