Kuidas pildistada klaase?

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
Vasta
tom1976
Postitusi: 3
Liitunud: 24 Mär 2010 11:21

Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas tom1976 »

Kuidas pildistada kodu tingimustes erinevaid joogiklaase, veinipokaal, veeklaas, pits jne? MIlline peaks olema taust, et klaas oleks kontrastilt ja kujult hästi nähtav? Kuidas saada pildistamisel ära seda läiget-peegeldust mis jääb klaasidele peale pildistamist või kas üldse saab?
Manused
klaas.jpg
klaas.jpg (8.4 KiB) Vaadatud 5517 korda
Luik
Postitusi: 306
Liitunud: 14 Aug 2009 11:31

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas Luik »

Polariseeriv filter peaks peegeldused kõrvaldama.
Proovi erinevaid taustu.
Andrus Kannel
Postitusi: 3
Liitunud: 09 Jaan 2011 01:14

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas Andrus Kannel »

Parima tulemuse võib anda kui polariseerida nii valgus, müüakse polariseerivaid kilesi, inglise keeles linear polarizing film või sheet ja neid tuleks siis kasutada välklampide või muud tüüpi valgustite ees, samal ajal kasutades circular polarisatsiooni filtrit objektiivi ees. Inglise keeles kasutusel termin Cross polarization ehk CP, tasub googlest uurida. Neid kilesi müüb näiteks selline koht http://www.polarization.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Kodustes tingimustes võib osutuda heaks lahenduseks kasutada valguskuubikut, selline valgest nailonist telk ja sinna sisse võib pista erinevat värvi taustu. Valgusteid, mis asuvad väljaspool seda telki, tasub lisaks ikka polariseerida.

Sellise läbipaistva klaasi puhul võib proovida valgus seada ka nii, et see tuleb põhivalgusena tagant. Võibolla saab mõtteid kui vaadata seda lahendust siin: http://andruskannel.planet.ee/blog" onclick="window.open(this.href);return false;

Seal on põhiline, et ükski lamp-välk ei ole suunatud otse klaasile. Samuti peab ruum olema piisavalt suur ja pime, et valgus satuks objektile ainult ja just sealt kus mõeldud.
tom1976
Postitusi: 3
Liitunud: 24 Mär 2010 11:21

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas tom1976 »

Tänud proffesionaalse info eest, usun et sain vajaliku info kätte ja asun aga proovima.
Kasutaja avatar
Leegimees
Postitusi: 94
Liitunud: 09 Mai 2009 12:11
Kontakt:

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas Leegimees »

Võta valge tekikott ja paber, aseta klaas tekikoti sisse valgele paberile. Tekikoti ainuke tume osa jääb objektiivi ots, mis august sisse piilub. Tekikott peab jääma kaadris võimalikult eemale klaasist, ehk üsna palju ruumi peab olema, sisuliselt fookussügavus peab riidekontuurid likvideerima. Sellise variandiga ei jää sisetingimuste peegeldusi ja ei pea töötlusega palju jändama.
Riputa ilusamad pildid siia http://WWW.JPG.EE
Hanked ja kodulehed http://WWW.JOINCOM.EE
Zx

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas Zx »

Klaasi pildistamisel see polariseerimise jutt küll mõistlik ei ole. Eriti veel kontekstis nii saad parima tulemuse.. Ei saa. Samuti valguskuubiku jutt. Tõsi mingi tulemus on võimalik sul mõlemaid vahendeid kasutades saavutada. Tähtis on sul teada mida sa klaasi puhul pildistad. Klaas on läbipaistev ja tugevalt helkiv. Läbipaistvat asja ei saa pildistada. Saab pildistAda seda, mis on läbipaistva asja taga).. Läbipaistval esemel puudub vorm... Seega tuleb sul luua esemele vorm. Kuna klaas on tugevalt peegelduv.. On see sulle vormi loomise vahendiks.. Mitte probleemiks mida peab polariseeriva filtri või polavalgusega kõrvaldama. Sa pildistad tegelikult klaasilt peegelduvat valgusallikat. See annab klaasile vormi. Või ka vastupidi.. Tumedat mittevalgusallikat. Tugev peegeldusjoon klaasi serval annab klaasile kuju ja eraldab taustast. Teiseks on vaja eemaldada häirivad peegeldused.
German
Postitusi: 451
Liitunud: 05 Apr 2009 15:48
Asukoht: Tartu

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas German »

Zx kirjutas:Klaasi pildistamisel see polariseerimise jutt küll mõistlik ei ole. Eriti veel kontekstis nii saad parima tulemuse.. Ei saa. Samuti valguskuubiku jutt. Tõsi mingi tulemus on võimalik sul mõlemaid vahendeid kasutades saavutada. Tähtis on sul teada mida sa klaasi puhul pildistad. Klaas on läbipaistev ja tugevalt helkiv. Läbipaistvat asja ei saa pildistada. Saab pildistAda seda, mis on läbipaistva asja taga).. Läbipaistval esemel puudub vorm... Seega tuleb sul luua esemele vorm. Kuna klaas on tugevalt peegelduv.. On see sulle vormi loomise vahendiks.. Mitte probleemiks mida peab polariseeriva filtri või polavalgusega kõrvaldama. Sa pildistad tegelikult klaasilt peegelduvat valgusallikat. See annab klaasile vormi. Või ka vastupidi.. Tumedat mittevalgusallikat. Tugev peegeldusjoon klaasi serval annab klaasile kuju ja eraldab taustast. Teiseks on vaja eemaldada häirivad peegeldused.
Palju toredat juttu küll, aga kuhu jäid praktilised nõuanded?
ex-ex-enn

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas ex-ex-enn »

"aga kuhu jäid praktilised nõuanded?"

http://strobist.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
German
Postitusi: 451
Liitunud: 05 Apr 2009 15:48
Asukoht: Tartu

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas German »

ex-ex-enn kirjutas:"aga kuhu jäid praktilised nõuanded?"

http://strobist.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Super!
PSss

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas PSss »

Kõigepealt topid klaasi valgesse peegeldusi tekitavasse kotti ja siis hakkad imetrikkidega peegeldusi kõrvaldama? Aprillinali.

Must kott ja kontravalgus ja foonivalgus. Ilma naljata.
ZxZ
Postitusi: 1
Liitunud: 01 Apr 2011 18:00

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas ZxZ »

Üks retseptidest. Lõikad musta tausta.. Ca. Nii suure et täpselt kaadri ära kataks ja ese ka, et peale mahuks. Leia minifoonile koht vastu valget seina. Veel parem vastu valgusallikat. Ca. Ruutmeeter poolteist suurune valgusallikas ajab aja ära. Pmt. Kuo muud ei ole tõmba aknale valged kardinad ette ja olemas.) see valge sein peegeldub klaasi servadel ja loob vormi. Elimineeri kõik teised klaasilt peegelduvad lisavalgusallikad. Ehita mingi gobo, kuna pildistad vastu valgust, et valgus optikasse ei siraks. Pmt pead gobo kõiki kolme kylge panema. Pildista ja naudi) heee.. Hasart tuli sisse ja meisterdasin mobiiltelefoniga pildistades ühe sellise klaasipildi näiteks. Ava teadmata, säriaeg teadmata, kaameraks tarktelefon.)
photo.JPG
Kasutaja avatar
Grunge
Postitusi: 28
Liitunud: 06 Apr 2011 12:24

Re: Kuidas pildistada klaase?

Postitus Postitas Grunge »

ZxZ kirjutas:Üks retseptidest. Lõikad musta tausta.. Ca. Nii suure et täpselt kaadri ära kataks ja ese ka, et peale mahuks. Leia minifoonile koht vastu valget seina. Veel parem vastu valgusallikat. Ca. Ruutmeeter poolteist suurune valgusallikas ajab aja ära. Pmt. Kuo muud ei ole tõmba aknale valged kardinad ette ja olemas.) see valge sein peegeldub klaasi servadel ja loob vormi. Elimineeri kõik teised klaasilt peegelduvad lisavalgusallikad. Ehita mingi gobo, kuna pildistad vastu valgust, et valgus optikasse ei siraks. Pmt pead gobo kõiki kolme kylge panema. Pildista ja naudi) heee.. Hasart tuli sisse ja meisterdasin mobiiltelefoniga pildistades ühe sellise klaasipildi näiteks. Ava teadmata, säriaeg teadmata, kaameraks tarktelefon.)
photo.JPG
Njaaa... parim fotoaparaat on tõepoolest see fotoaparaat, mis sul parajasti käepärast on. Väga ilus pilt. :shock:
Vasta