Kaamerakomplekt 700eur eest

Fotofoorum - koht arutlemaks kõige üle mis fotograafiaga seotud.
villy
Postitusi: 72
Liitunud: 01 Veebr 2014 21:32

Re: Kaamerakomplekt 700eur eest

Postitus Postitas villy »

Külaline kirjutas:Mida ma lugema pean, 7100-l on igivana sensor, häbi. Kuhu põgeneda?
Tundub, et su jutt kisub nüüd seosetuks. Ma üritan sind tuua tagasi teemasse.

Algselt sa väitsid, et vahet pole, Nikon kasutab niikuinii Sony sensorit.

Siis ma ütlesin, et vahe on ju küll ja tõin selle esimese pildi kus SLT-77 on märgatavalt mürasem.

Selle peale sa ütlesid, et Nikoni mürapuudus tuleb sellest, et tal pole detaile pildile alles jäetud võrreldes Sony enda disainiga.

Selle peale ma juhatasin sind võrdlema laboriteste RAW-s kus tehtud nende kaameratega samades tingimustes pilti.

Selle peale ütlesid, et ma võrrelgu sama põlvkondi . D7100-t ja SLT-77 II-hte. ja mingi jänki/japsi blabla

Selle peale andsin sulle igaks juhuks otselingi D7100 ja SLT-77 RAW-i võrdlusena ja ütlesin , et need kaamerat kasutavad sama sensorit kui sul miskit selgusetuks jäi. Ja ise näed ju vahet. Kuigi sensor sama.

Ja samuti ütlesin sulle ,et D7100 ja SLT-77 II pole sama põlvkond sest II-l ju uus sensor.

Selle peale tuli kummaline post, et kas D7100 nüüd igivana?

Ei ole ju.

Tõin selle enne ju välja just seepärast ja kogu jutt käiski sellest, et sa väitsid, et kui sama sensor siis ju vahet pole mis kere seal ümber on. Lükkasin su väite ümber.
Siis sa väitsid, et Nikonil kaovad detailid kõrge iso juures võrrledes Sonyga. Lükkasin ka selle väite ümber tuues järgmise võrdluse.
Siis sa ütlesid, et ma võrdlen valesid generatsioon. Lükkasin ka selle ümber, sest nad ju sama sensori peal ja uus SLT-77 II (kahtlemata hea kaamera) kasutab uut sensorit.


Seda pead sa välja lugema. !


Miks SLT-77-l pilt kehvem on osaliselt see, et ta kasutab 1/3-ndiku valgusest ära AF süsteemi jaoks häguse peegliga sensori ees, mis püsib seal kogu aeg ees. Samas kui traditsioonilisel peegelkaameral peegel liigub pildi tegemise ajaks sensori eest ära. Selles võib olla põhjus kehvemas ISO suutlikuses, sest osa valgust läheb enne sensorit kaotsi.
Aga sel disainil on ka omad eelised. See lubab pidevat Autofookust ka pildi tegemise ajal. SLT-II tundub igatahes huvitav kaamera. Loen huviga varsti ilmuvaid põhjalikke ülevaateid sellest.
Sulev12345
Postitusi: 98
Liitunud: 01 Veebr 2014 12:31

Re: Kaamerakomplekt 700eur eest

Postitus Postitas Sulev12345 »

Ära pane tähele, selline ongi Peeter Sirge vaidlemisstiil. Peaasi, et saaks Nikonit halvustada.
Külaline
Postitusi: 295
Liitunud: 03 Veebr 2014 20:01

Re: Kaamerakomplekt 700eur eest

Postitus Postitas Külaline »

Iseenesest pole mul ühegi kaameratootja vastu midagi. Nauditav on see, kuidas nikoniullud ulluks lähevad. Hipsterite garaazitestid, siis mingid laboritestid tuuakse välja oma usu tõestamiseks. Kõigi muude aparaatidega on võimalik suurepäraseid pilte teha. Kõigi muude aparaatide omanikega on võimalik rahulikult asja arutada. Nikoniga käib kaasas mingi viirus või?
villy
Postitusi: 72
Liitunud: 01 Veebr 2014 21:32

Re: Kaamerakomplekt 700eur eest

Postitus Postitas villy »

Keegi pole hulluks läinud. Lihtsalt me rääkisime konkreetsetest väidetest, faktidest, tõestustest. Ole täpne, üldistav ja pealiskaudne lahmimine su poolt on see mis teema tekitas.
Ja Nikonihull olemisest.. kindlasti mitte. Peale seda õliteemat.

Loodame, et teemaaolgataja läheb poodi ja katsetad milline pildiotsija talle meeldib ! See oleks vast esimene oluline samm kaamera valikus.
Kärbsenäpp
Postitusi: 8
Liitunud: 01 Mai 2014 10:16

Re: Kaamerakomplekt 700eur eest

Postitus Postitas Kärbsenäpp »

Siin on vahepeal läinud päris teravaks :P. Käisin täna kaameraid vaatamas ja katsumas. Poeinimesed ei osanud mind veenda ühegi konkreetse kaamera ostmiseks. Niipalju sain proovitud, et hübriidid on ikkagi minu käe jaoks liiga väikesed. Mugav oleks neid kaasas kanda, kuid ebamugav on nendega opereerida.
Pentaxit ja Nikonit võrreldes pean ütlema, et mulle meeldis Pentaxi kuju käes rohkem (oli ka märgatavalt väiksem), kuid nupupaigutus tundus jällegi Nikonil parem, oli kuidagi loogilisem. Pildi kvaliteedi kohta erinevaid arvustusi lugedes arvan, et mul ilmselt ei tekiks palju olukordi, kus pilti tuleks teha äärmuslikus keskkonnas. Seega jääb olukorra kaalukauss suuresti sellele, et kas võtta Nikon objektiivide parema valiku ja järelturu pärast või võtta Pentax meeldivuse ja teoreetiliselt parema pildikvaliteedi tõttu?
Või on siiski hübriidid tulevikumuusika, või hoopis mõni kallim kompaktkaamera?
Homme pean kaamera ära ostma. Veel arvamusi?
äpu
Postitusi: 42
Liitunud: 23 Jaan 2014 14:17

Re: Kaamerakomplekt 700eur eest

Postitus Postitas äpu »

Pentax (peeglina) hea valik (hinna kvaliteedi suhe). Anna siis teada , mis ostsid ja (uudishimu). Ausalt öeldes on ikka keeruline omale kaamerat valida. Edu!
Kärbsenäpp
Postitusi: 8
Liitunud: 01 Mai 2014 10:16

Re: Kaamerakomplekt 700eur eest

Postitus Postitas Kärbsenäpp »

Valituks osutus seekord Nikon ja seda väga lihtsal põhjusel. Nimelt pakuti mulle kahte aastaid kapis seisnud objektiivi peaaegu tasuta. See saigi otsustavaks faktoriks. Nüüd ootan, et raamatupidamine arve tasub ja siis saan ka kaamera kätte.
Aga mulle tehti ka Sony A6000 peale ootamatult hea pakkumine, mis erinevaid ülevaateid uurides mulle täitsa meeldima hakkas. Sinna pannakse läbi vahetükkide ka suuremate kaamerate objektiive ette ja tundub, et normaalvalguses on see täitsa konkurentsivõimeline kaamera. Valguse kadudes pidi aga hakkama parematele all vanduma. Igatahes tundub, et odavama otsa peeglitele on hübriidide näol tekkinud täitsa võrdväärsed vastased.
Külaline
Postitusi: 295
Liitunud: 03 Veebr 2014 20:01

Re: Kaamerakomplekt 700eur eest

Postitus Postitas Külaline »

Paremad, millele a6000 pidavat alla jääma, on siis klass ja paar kõrgemad? Nendele jäävadki kõik ülejäänud alla, aga käesolev teema ei ole ka nendest. Hinnaklass öeldi kohe alguses ette.
villy
Postitusi: 72
Liitunud: 01 Veebr 2014 21:32

Re: Kaamerakomplekt 700eur eest

Postitus Postitas villy »

Mis kere ja mis tasuta kapis seisnud objed siis on? :D Aga igatahes edu pildistamisel ja fotomaailma sukeldumisel. :)
Vasta